Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
Filmadatlap
 
18
Szereplők
5
Vélemények
10
Képek
2
Videók
Életfogytig
 
Norbert93   2019. 07. 12.

legújabb vélemény

0
Remény rabjai másképp

Amellett, hogy vígjáték, van benne egy egyfajta keserédes (vagy inkább szomorú ?) alaphangulat, ami számomra kiemeli egy vígjáték skatulyájából és sokkal magasabbra teszi a lécet. A film gyakorlatilag a Remény rabjai "fekete" képmása is lehetne, de itt a happy end egy kicsit el lett tolva időben és a történet tragikomédia vonalát erősítve a két szerencsétlen majdcsak a teljes életét börtönben tölti, ahol jönnek-mennek az emberek (sokan csak koporsóban hagyják el a börtönfalait), de ők maradnak és évtizedeken át adnak remény a többi rabtársnak.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 20.

0

Nagyon jó vígjáték, melyben két remek humorista mutatja meg tudását végig szórakoztam rajta. A történet is a helyén volt.


 
Puncs   2019. 03. 30.

0

Ez a film két ember szomorú drámája vígjáték köntösben, de talán nem is lehet vígjátéknak nevezni. Engem kissé a Remény Rabjaira emlékeztet, talán onnan is vettek némi ihletet, csak épp ez tele van poénokkal, amiken jóízűket lehet kacagni. A párbeszé... több»

 
Attila G.   2019. 06. 20.

0

Az 1999-es évben 18 filmet láttam moziban, köztük ezt is. S nem feltétlenül nevezném rossz filmnek, mégis e 18 film közt a "gyengébbek" közé sorolnám. Nekem ez a film valahogy fárasztó volt, mármint álmosító. Szinte bármi más, amire ekkortájt beültem... több»

 
norbikess   2015. 03. 01.

0

Egy rendkívül szórakoztató film, ami a poénok mellett egy adag drámát is hordoz magában. Az ártatlanul börtönben létnél kevesebb igazságtalan dolog van, és nagyon szomorú belegondolni, hogy itt kellett leélniük életük nagy részét. A remény az egész f... több»

Galéria (10)

Videók (2)

A film összbevétele 73 521 587 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetben, melyben Eddie Murphy karaktere, Rayford Gibson verekedésbe keveredik, azt mondja: Ismertem egy Della nevű szukát, aki keményebben üt nálad. Ezzel egy korábbi filmjére, az 1989-es Harlemin éjszakákra utal vissza, amiben a Della Reese által megformált madame-mal kerül verekedésbe. Magyarra úgy fordították le, hogy még egy ringyó is keményebbet üt nálad.

(Puncs)
 

A gyártási költségeket 55M $ és 80M $ közé teszik, azonban világszinten is csak 73M $-t keresett.

(dulkap)
 

A bemutatóra Martin Lawrence születésnapján került sor.

(dulkap)
 

A 'fuck' szócska 63 alkalommal hangzik el a filmben.

(dulkap)
 

Anthony Anderson filmes bemutatkozása.

(dulkap)
 

Abban a jelenetben, amikor Ray és Claude az üvegeken állnak, Claude megemlíti, hogy az egyik lábujja belecsúszott az egyik üvegbe. Ez akkor valóban megtörtént, Martin Lawrence mégsem állt le, még annak ellenére sem, hogy Eddie Murphy annyira nevetett rajta.

(rbernadett)