Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Sztrájk a gyárban (2018)

En guerre
Filmadatlap
 
33
Szereplők
5
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Videók (2)

 
Kiro93   2020. 04. 20.

legújabb vélemény

0

Akárcsak az előttem szóló is írtam, húsbavágó élmény a Sztrájk a gyárban. A végén úgy éreztem, mintha igen erősen gyomoszrájon vágtak volna, és hát mit mondjak, ilyen hatást csak a legjobb, legelemibb erővel rendelkező filmek tudnak kiváltani. Nem sz... több»

 
Paulo-Varga   2019. 04. 19.

0
Szakszervezeti kérdések - Sztrájk a gyárban

Stéphane Brizé és állandó színésze/múzsája, Vincent Lindon a Mennyit ér egy ember? után ismét a nyugat-európai alsóközéposztály gondjairól tudósítanak, és mindezt újra példaértékű alázattal teszik. A Mennyit ér egy ember? személyes drámája helyett Br... teljes kritika»

 
Dada   2019. 11. 06.

0

Nekem totál átjött a film mondanivalója, szerintem több ilyesmire lenne szükség, és akkor az emberek szeme is teljesen fel lenne végre nyitva. Nagyon érdemes megnézni, mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen olyan témát feszeget, amin lehet bőven gondolkodni.

 
jojojo3   2019. 03. 21.

0

Ami nekem egy kicsit zavaró volt, hogy a film túlságosan dokumentarista, holott ezt a sztorit abszolút fel lehetett volna dúsítani több fikcióval. Így gyakorlatilag kissé száraz alkotást kaptunk, amit szerintem egyáltalán nem könnyű nézni.

 
Thor   2019. 03. 30.

0

Hát nem volt egy könnyű film, azt már most az elején megjegyezném, de egyáltalán nem negatív értelemben. Vincent Landon alakítása lehengeről, a film drámaisága és mondanivalója pedig nagyon mélyen tudja megszólítani a nézőjét (szerintem ezzel nem csa... több»

A film összbevétele 3 551 dollár volt (imdb.com).

 

A Sztrájk a gyárban-t mindössze 23 nap alatt forgatták.

(hp)
 

Bertrand Blessing zeneszerzőt személyesen kereste fel a film rendezője, Stéphane Brizé, hogy vállalja el a munkát.

(hp)
 

A rendező, Stéphane Brizé egy interjúban elmondta, hogy a teljes filmet három kamerával forgatták le.

(hp)
 

Stéphane Brizé rengeteg amatőr színészt szerződtetett a filmhez.

(hp)
 

Stéphane Brizé és a film társforgatókönyvírója, Olivier Gorce rengetek emberrel konzultáltak a történet megírása során, köztük HR-igazgatókkal, cégvezetőkkel és vállalati ügyvédekkel.

(hp)
 
Bárcsak a kortárs hazai filmgyártás is fel tudna mutatni hasonló alkotásokat. több»
 
A történet elejétől kezdve érezzük, hogy a Vincent Lindon alakította szakszervezeti vezető el fogja veszíteni a harcot, de megértjük őt azért, mert pontosan azért kell végigcsinálnia, hogy a végletekig elmenő hősies viselkedésével felkiáltójelet mutasson a mozi nézőinek. több»
 
A film után az adrenalinszintünk sokáig az egekben lesz. Erős, különleges, bátor mozi. több»