Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
33
Szereplők
5
Vélemények
10
Képek
2
Videók
 
Ákos Varga   2019. 04. 19.
Szakszervezeti kérdések - Sztrájk a gyárban

Stéphane Brizé és állandó színésze/múzsája, Vincent Lindon a Mennyit ér egy ember? után ismét a nyugat-európai alsóközéposztály gondjairól tudósítanak, és mindezt újra példaértékű alázattal teszik. A Mennyit ér egy ember? személyes drámája helyett Brizé ezúttal egy kollektíva küzdelmét mutatja be: egy csapat francia gyári munkás azért harcol, hogy munkahelyüket ne szüntethesse meg a cégcsoport német tulajdonosa. A Sztrájk a gyárban (az eredeti cím szó szerinti fordítása: Háborúban) a munkás szakszervezet és a munkaadók közötti egyezkedések, majd a fokozatosan elszabaduló indulatok aprólékos bemutatására törekszik. Ennek megfelelően hosszú, pazarul megírt és remekül fényképezett jeleneteket ... több»

 
Thor   2019. 03. 30.

Hát nem volt egy könnyű film, azt már most az elején megjegyezném, de egyáltalán nem negatív értelemben. Vincent Landon alakítása lehengeről, a film drámaisága és mondanivalója pedig nagyon mélyen tudja megszólítani a nézőjét (szerintem ezzel nem csak én voltam így). Ha nem ijesztenek el a drámák, akkor erősen merem ajánlani a Sztrájk a gyárbant.


 
Kiro93   2019. 03. 29.

Akárcsak az előttem szóló is írtam, húsbavágó élmény a Sztrájk a gyárban. A végén úgy éreztem, mintha igen erősen gyomoszrájon vágtak volna, és hát mit mondjak, ilyen hatást csak a legjobb, legelemibb erővel rendelkező filmek tudnak kiváltani. Nem szeretnék belemenni a történetbe és a részletekbe, csak azt mondom, hagyd magad meglepni. Fú, de jó film volt ez!

 
Dada   2019. 03. 28.

Nekem totál átjött a film mondanivalója, szerintem több ilyesmire lenne szükség, és akkor az emberek szeme is teljesen fel lenne végre nyitva. Nagyon érdemes megnézni, mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen olyan témát feszeget, amin lehet bőven gondolkodni.

 
jojojo3   2019. 03. 21.

Ami nekem egy kicsit zavaró volt, hogy a film túlságosan dokumentarista, holott ezt a sztorit abszolút fel lehetett volna dúsítani több fikcióval. Így gyakorlatilag kissé száraz alkotást kaptunk, amit szerintem egyáltalán nem könnyű nézni.

 
A film után az adrenalinszintünk sokáig az egekben lesz. Erős, különleges, bátor mozi. több»
 
Bárcsak a kortárs hazai filmgyártás is fel tudna mutatni hasonló alkotásokat. több»
 

A Sztrájk a gyárban-t mindössze 23 nap alatt forgatták.

(hp)
 

Bertrand Blessing zeneszerzőt személyesen kereste fel a film rendezője, Stéphane Brizé, hogy vállalja el a munkát.

(hp)
 

A rendező, Stéphane Brizé egy interjúban elmondta, hogy a teljes filmet három kamerával forgatták le.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.