Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

(2022)

Eo
Filmadatlap
 
28
Szereplők
2
Vélemények
14
Képek
3
Videók
IÁ

Galéria (14)

Videók (3)

 
CURICA88   2023. 03. 14.

legújabb vélemény

2
Ha egyszer belenézel egy kisállat szemébe, mit látsz? Ők azok, akik boldogan velünk élnek, bíznak és hisznek bennünk. Állatbarátok csak óvatosan nézzék meg, mert nagy sírás lehet a vége!

Már a film első pár perce ledöbbentett. Nem tudtam, hol vagyok. Csak merem remélni, hogy nem „ott” és nem az történt, amire gondoltam. Mikor megláttam, úgy pattantam ki az ágyból, hogy két lépés után már a gépnél voltam, de aztán megváltozott a helys... teljes kritika»

 
henrik   2023. 03. 03.

0

Bevallom őszintén én egy kicsit többet vártam volna ettől a filmtől. Mármint nagyon érdekes az elgondolása, viszont az üzenete nálam nem annyira jött át. Mindenesetre szerintem egyszer még így is érdemes megnézni.

A film összbevétele 1 766 940 dollár volt (imdb.com).

 

Jerzy Skolimowski szerint a szamár képernyőidejének körülbelül 70-80%-ában vagy Tako, vagy Hola alakította Eót. Tako volt az elsődleges „akciószínész”, míg Hola szinte minden közeli jelenetben volt Eo. A nyitó cirkuszi jelenetben a szamár Marietta volt, aki Európa-szerte rendszeresen előadja az újraélesztési rutint, mint műsort.

(csd)
 

A filmet beválogatták a 2022-es cannes-i filmfesztiválra, és elnyerte a zsűri díját.

(csd)
 

Jerzy Skolimowski rendező azt nyilatkozta, hogy egy szamarat rendezni merőben más, mint színészeket rendezni, mivel az nem ért semmilyen nyelvet, és állandóan nagyon gyengédnek kell lenni vele, simogatni és a fülébe suttogni. Néha viszont könnyebb volt újragondolni egy jelenetet, mint meggyőzni a szamarat, hogy pontosan azt tegye, amit a rendező akart.

(csd)
 

Lengyelország hivatalos pályázata a Legjobb nemzetközi játékfilm kategóriában a 95. Oscar-díjra 2023-ban.

(csd)
 

Jerzy Skolimowski rendező azt mondta, hogy az egyetlen alkalom, amikor filmnézés közben sírt, az a Vétlen Balthazár (1966) volt, amelynek története nagyban inspirátla ezt a filmet.

(csd)
 
Az EO szamár főszereplője nem egy reggeli matiné szökevénye, a film nem egy rossz vicc az európai feszitválporondról, hanem teljes joggal hozta el a zsűri fődíját Cannes-ból. több»