Fernando León de Aranoa 2017-ben rendezte meg az Escobart (Loving Pablo), leginkább Virginia Vallejo (az egykori szerető) visszaemlékezéseire és könyvére építve. A film nem mondhatni, hogy tarolt volna a kritikusoknál: a Rotten Tomatoes 33%-ra értékeli (46 vélemény alapján), a Metacritic 42%-ra tartja, az IMDb-n pedig jelenleg 64%-on áll. Ezek közül én mindig az IMDb-t tartom leginkább mérvadónak, a másik két filmkritikus oldalban annyiszor csalódtam, hogy kicsit már hitelüket vesztették nálam. És valóban igaz: az IMDb 64%-a áll legközelebb a valósághoz. A gond egyrészt a script, mely nem tudja megragadni Pablo Escobar valódi egyéniségét. Javier Bardem egy álmatag elmeroggyantnak tünteti fel, holott fénykorában, 1979 és 1990 között Escobartól egy egész kontinens rettegett, sok ezres magánhadsereggel rendelkezett, és a világ hetedik leggazdagabb embere volt (1989-ben). Egy degenerált alak nem lett volna képes erre. A valódi Escobar kemény volt, és kegyetlen, bár az igaz, hogy egy hájpacniként élte le egész életét. A filmben a legjobb egyértelműen Penélope Cruz, aki a szeretőt alakítja zseniálisan. Filmométerben 65%-ot ér, csillagokban hármat.
Én olyan filmre számítottam, hogy le sem tudom majd venni a szemem a vászonról. Folyamatos feszültségre, amikor levegőt is alig mer venni az ember. Nálam ez elmaradt. A történet bevezetése elég lassú.
Nekem az volt a bajom a filmmel, hogy csak néhány év volt kiemelve a "főhős" életéből. Ettől nem olyan teljes a kép, hogy emberileg miért is lett olyan Escobar.
Sokan dicsérik a Narcos sorozatot, de engem sosem vonzott annyira Escobar „munkássága”, hogy mélyebben beleássam magam. Amit tudni érdemes róla, azt már láttam filmekben vagy olvastam a Wikipédián. Viszont a Loving Pablo előzetese felkeltette az érde... Több
Escobar élete titokzatos, izgalmas, amelyet már többször feldolgoztak, de szerintem ez a verzió nagyon jól sikerült. A szereposztás szuper, a történet izgalmas, nem csalódtam, pont azt kaptam a filmtől, amire vágytam. Ajánlom mindenkinek.
A története egyben kerek volt, de sok minden kimaradt belőle. Padlo nem volt egy egyszerű ember, és hihetetlen gondolatai voltak.
Milyen furcsa, hogy egy drogbáróról, aki egyben egy tömeggyilkos is volt ilyen nagyszabású film készül. Amúgy nem volt normális a pali, semmitől sem rettent vissza, vérdíjat kitűzni rendőrök fejére. A másik oldalon meg lakásokat építetett rászorulókn... Több
Rendben volt, nekem tetszett. Vannak hiányosságok, de átadja teljesen hogy ő volt a király abban az időben, néha kicsit szórakoztató is volt, egyedül a vége nem tetszett, azzal nem értek egyet. Szerintem ezt egy kicsit elrontották.
Nagyszerű film, nagyszerű színészi alakításokkal! Érdekes személyiség lehetett Pablo Escobar,hisz ha belegondolunk az általa megvesztegetett és dúsgazdag szenátorok sem voltak szentek, hisz "Mindenkinek megvan az ára". Eléggé durva hatalmi harcokat s... Több
Rettentő gyenge film, nagyon vártam, szeretem a "gengszter" filmeket, de ez csak úgy lóg a levegőbe.
Még egy Pablo Escobaros film , de itt kevés szerepet kap maga az "üzlet" . Nem is volt rossz , de nem is jó még egyszer nem nézném meg. Ebből a filmből kiderül Pablo Escobar akkoriban milyen szerepet töltött be Kolumbiában , hogy tudta magához láncolni a szegényebb sorsú népet .
Nem is gondoltam volna csupán a trailer alapján, hogy ilyen izgalmas, jó kis film kerekedik ki az Escobarból. Nagyon jó, bár szokatlan páros Penelopé Cruz és Javier Bardem.