Író: Steve Koren

85 Ezer szó (2012)
Vígjátéknak elképesztően lapos. A felénél fontolgattam, hogy abbahagyom a nézését, mert nem vagyok hajlandó több idő áldozni erre a selejtre. Egy olyan poén nem volt, amin legalább elmosolyodtam volna. Viszont a film utolsó harmada drámai szempontból... Több
Eddie Murphy régebben nagyon jó mozikat csinált és most sikerült neki megütni régi szintjét nagyon tanulságos film.
Számomra ez a film kivételesen szerethető volt, nagyon laza hangulata volt amit én kifejezetten szerettem. Szinte mindenkinek nyugodtan tudnék javasolni legalább egyszeri megtekintésre.
Hogy tudatos volt e a szerepválasztás azt nem tudom, de szerintem Eddie Murphy ebben a filmben remekül helyt állt. (Igaz nem láttam még eredeti nyelven de hozzá van már csapva rohadt hosszú bakancslistámhoz.) A nagydumás, simlis könyvkiadót -aki szó szerint a dumájából él- a sors (az élet, az isten, a karma vagy ahogyan hívni akarjuk) kemény lecke elé állítja, ahol a tét nem több, mint az élete. Vajon hogyan küzd meg az akadályokkal és mire használja fel az ezer szót? Vajon hogyan lehet fontos tartalmakat elmondani, ha a korlátlan szavak tárháza nem áll a rendelkezésedre. Megtudod, ha megnézed! Egy nagyon jó film. Egy igazi komédiába rejtett üzenettel. Szóval Murphy-rajongók, komédiaimádók, kalandorok! Filmre fel és jó szórakozást!
2008-ban forgatták a filmet, de csak 2012-ben adták ki.