Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
85

Gru 2 (2013)

Despicable Me 2
Filmadatlap
 
27
Szereplők
118
Vélemények
22
Képek
9
Videók

Érdekességek: Gru 2 (2013)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 970 761 885 dollár volt (imdb.com).

 

Az Illumination Entertainment hivatalos kabalájának választotta a minyonokat.

(Mavil)
 

Egy vérfarkas őssel is rendelkezik Gru.

(Mavil)
 

Van egy minyon, akinek a két szeme nem ugyanolyan színű.

(Mavil)
 

Felonious-nak hívják Gru-t, ez a keresztneve.

(Mavil)
 

1952-ben Nobel-díjjal jutalmazták Gru-t, bár elvileg ekkor még meg sem született.

(Mavil)
 

Gru családjában már volt korábban egy börtöntöltelék, akire csak úgy hivatkoznak a filmben, hogy a 3619-es elítélt.

(Mavil)
 

Bár nehezen megfigyelhető, de minden egyes minyon szónak külön jelentése van.

(Mavil)
 

Pierre Coffin rendező és Chris Renaud munkáját dicséri a minyon-név létrehozása.

(Mavil)
 

A film legnagyobb része az alapján a forgatókönyv alapján készült el, melybe Steve Carell és Kristen Wiig is beleírt.

(Mavil)
 

Mikor Gru belép a Hajszáli Sas nevű fodrászatba és a Sas köszönti őt, egy hosszú szőrű fehér macskát simogat, melyről később kiderül, hogy egy paróka. Ez a jelenet utalás a James Bond filmre, melyben a Spectre szintén egy fehér macskát simogat.

(Mavil)
 

A film legelején Agnes szülinapi party-ján néhány gyerek medencében horgászik. Egyikük kifog egy piranha-t, amely pont úgy néz ki, mint az első filmben Vector piranha pisztolya.

(Mavil)
 

Steve Carell 2. alkalommal kölcsönözte hangját Gru karakterének.

(Mavil)
 

A világpremier 2013. június 16-án volt Franciaországban, a Champs-Elysées Film Fesztivál keretében.

(Mavil)
 

Mikor Gru Margu után kémkedik, egy kaktusz mögé rejtőzik el. Ekkor Mickey Mouse és Spongyabob alakja formálódik ki.

(Mavil)
 

A film eleje sárga betűkkel kezdődik, ami utalás az első Gru film kezdetére, mely alacsonyabb költségvetésből jött létre.

(Mavil)
 

Három gyors hívó van beállítva Gru telefonján. Az első Dave, a második Stuart, a harmadik pedig az anyja.

(Mavil)
 

A jelentben, mikor Gru első alkalommal látogatja meg a földalatti műhelyben a minyonokat, ha felnézünk a gerendára, akror a híres 1932-es "Lunch on the Skyscraper" fotó jut eszünkbe, ugyanis ezt "mintázzák" meg a minyonok.

(Mavil)
 

Mikor Lucy Wilde megadja Gru-nak a telefonszámát, melyen elérheti őt, jól látható, hogy a szám a 626-584-5723. Ezt a számot ha felhívjuk Kristen Wiig hangpostája jelentkezik

(Mavil)
 

Mikor Lucy és Gru felülvizsgálják a Paradise Mall tulajdonosát, a jelenetben látható síró kisfiú ugyanaz a karakter, akit az első Gru filmben maga Gru bír sírásra, mikor rákiabál.

(Mavil)
 

A film elején látható egy minyon, akinek a feje be van szorulva egy üvegbe. Ez a minyon a film során több alkalommal is felbukkan, s aki kiszúrja őt a tömegben, láthatja, hogy az üveg még mindig a fején van (- a film teljes ideje alatt).

(Mavil)
 

293 176 000 dolláros bevételt generált.

(Mavil)
 

Egy rövid jelenet, mikor Edith kanállal pingpongozik, utalás a kínai Nokia reklámra, melyben Bruce Lee szerepel.

(Mavil)
 

Eduardo-t eredetileg Al Pacino alakította, azonban ismeretlen okokból távozott a projektből. Helyét ekkor Benjamin Bratt vette át.

(Mavil)
 

A minyonok közül legalább kettőt Kevinnek hívnak, ugyanis az egyiknek egy, a másiknak pedig két szeme van.

(Mavil)
 

Kristen Wiig volt az egyetlen, aki két karaktert keltett életre a Gru-szériában. Míg az első filmben Miss Hattie-nek kölcsönözte a hangját, addig a Gru 2-ben ő Lucy Wilde.

(Mavil)
 

Mikor Silas Ramsbottom bemutatja a videót a nyúlról, melynek egy mutációs szérumot fecskendeztek be, a tudósok neve is kiderül: Coffin és Renaud. Ez utalás Pierre Coffin és Christopher Renaud személyére.

(Mavil)
 

Gru előszobájában a virág szirmai a bioveszély ismert szimbólumát formálják.

(Mavil)
 

A 626 körzetszám Kaliforniából származik, ami azt jelenti, hogy ez a film és az eredeti Despicable Me film valószínűleg a San Gabriel-völgyben vagy Los Angeles északkeleti részén játszódik.

(Mavil)
 

Ez az első Ilumination film, melyet két Akadémiai-díjra is jelöltek.

(Mavil)
 

A jelent, melyben két férfi sakkozik tartalmaz pár pillanatot, amely a Pixar által készített Geri's game rövid animációs filmben is megjelenik.

(Mavil)
 

Jelen filmben Gru (Steve Carell) egy egyedülálló apát formál aki, akinek három örökbefogadott lánya van. Egyikük, Margo, egy fiatal fiúval randizik, melyet Gru igyekszik megakadályozni. Egyik előző filmjében, a Dan in Real Life (2007)-ban Dan, azaz Steve Carell hasonló szerepben tűnt fel. További érdekesség, hogy mindkét filmben az udvarló spanyol ajkú.

(Mavil)
 

Az idős hölgy, aki az első Gru filmben a piramis tetején látható, ebben a filmben is megjelenik, a parkban jógázik. Eközben a Happy című dal hallható.

(Mavil)
 

Mikor Gru motorkerékpárra száll, hogy megmentse Lucy-t, alakja James Bond-ot formázza. Egy sisakot visel, melyen motoros szemüveg van. A rendező nem akarta, hogy Gru szeme előtt legyen a szemüveg, azt mondta, hogy akkor úgy nézne ki, mint egy minyon.

(Mavil)
 

Az egyik jelenetben a lányok szobájában a szemétdomb közepén felfedezhető Margo, Edith és Agnes kréta rajza Gru családfájáról.

(Mavil)
 

Az utolsó Gru-film, melyben Elsie Fisher kölcsönözte hangját Agnes karakterének.

(Mavil)
 

A jelenet, mikor Gru bilincsben, két lilára festett minyonnal visszamegy Macho házába, hogy megmentse Lucy-t, utalás a Jedi visszatér Star Wars filmre

(Mavil)
 

Ez a második film, a Bridesmaids (2011) után, melyben Kristen Wiig karaktere minitorta (cupcake) cukrászatban dolgozik.

(Mavil)
 

A piros szoknyás nő, aki a parkban jógázik, ugyanaz aki az első filmben is feltűnik, mikor Gru a lányokat nézi, miközben ők a balettot gyakorolják.

(Mavil)
 

Miközben a színészek szinkronizálták a karaktereiket, folyamatosan filmezték őket. Az ő mimikájuk, gesztikulációjuk, kézmozdulataik alapján alkották meg a karaktereket.

(Mavil)
 

2013-ig ez a leghosszabb Illumination Entertainment film.

(Mavil)
 

Mikor megérkezik a fagylaltos autó, a minyonok egyszerre kiáltják, hogy "gelato", amely olaszul annyit jelent, hogy fagylalt.

(Mavil)
 

A legnagyobb bevételű Illumination Entertainment film.

(Mavil)
 

Eredetileg Javier Bardem kölcsönözte volna a hangját a fő gonosz karakterének.

(Mavil)
 

Al Pacino-t is felkérték, hogy szerepeljen a filmben, ám ő kreatív különbségekre hivatkozva nem vállalta a munkát, ekkor jött képbe Benjamin Bratt, aki a Minyonok főgonoszának, Sandra Bullock-nak a pasiját alakította a Beépített szépségben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Gru 2 volt az első Universal film a Jurassic Park óta, aminek a marketing kampányába beszállt a McDonald's és a General Mills.

(ArpiHajdu és Réci)
 

2013-ban a 2. legtöbb bevételt termelő film volt.

(mamiéstöti2)
 

A színészeket végig kamerázták, miközben felolvasták a részeiket. Ennek köszönhetően mimikájuk és gesztusaik visszaköszönnek az általuk szinkronizált karaktereken.

(hp)
 

A főgonosz hangját eredetileg Javier Bardem kölcsönözte volna.

(hp)
 

A Gru 2 a legmagasabb bevételű Illumination Entertainment film, és egyben a stúdió első olyan filmje, amely folytatást ért meg.

(hp)
 

Legalább két minyont Kevinnek hívnak. A Gru első részében Kevin egyszemű, a második részben viszont feltűnik egy ugyanerre a névre hallgató két szemű, és magasabb minyon is.

(hp)
 

Kristen Wiig a Gruban Miss Hattie, a Gru 2-ben Lucy hangját kölcsönözte.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.