Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
74%

Halálhegy: A Gyatlov-rejtély (2013)

The Dyatlov Pass Incident
Filmadatlap
 
25
Szereplők
17
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
Hámori Balázs   2020. 09. 13.

legújabb vélemény

Egy újabb botladozó found footage

Direkt nem olvastam véleményeket és kritikákat, csak a rövid leírását a filmnek, hogy nagyjából tudjam, mi a sztori, ami egyébként felkeltette az érdeklődésemet, mivel a történetnek van valamennyi valóságalapja, ami egy horror esetében izgalmas tény.... teljes kritika»

 
indingo   2017. 04. 12.

Nem mondom, hogy mindent értettem, de azt se hogy nem tetszett. Egyszer még lehet hogy teszek vele egy kísérletek. Amúgy szeretem az ilyen misztikus filmeket...


 
rbernadett   2015. 04. 18.

Úgy néztem meg a filmet, hogy akkor még nem ismertem a Dyatlov-rejtélyt, mint konteót. A film viszont annyira tetszett, hogy még akkor utánaolvastam az eseményeknek elég részletesen és így utólag visszagondolva az kell, hogy mondjam, hogy nagyon jól ... több»

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

Teljesen rendben van. A végére talán kitalálhattak volna valami mást, de ők így gondolták. Így is jó. Én ismertem a sztorit már korábbról és kíváncsi voltam, hogy miképpen képzelték el ők. Annyi verziót lehetett már hallani és ez sem nagyobb őrültség, mint a többi.

 
Kóborló   2020. 01. 16.

Az egyik legnagyobb rejtély

Minden olyan elem megtalálható ebben a filmben, ami arra szokott engem késztetni, hogy messziről kerüljem, ezért ezidáig nem is volt szerencsém hozzá. Aztán valamelyik nap az interneten való szörfözgetésem során belebotlottam egy olyan cikkbe, ami a ... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2019. 05. 03.

Felcsillant a szemem a történet elején mert volt benne potenciál. Érdekesnek tűnt és eléggé titokzatosnak hogy a végén valami nagyot mutasson. Sajnos az elvárásaim nem igazolódtak be, sőt a film közepétől egy nagy zuhanás következett be. A technikai ... több»

 
HETEDIK   2018. 01. 20.

Szeretem Renny Harlint, mert filmjei mindig szórakoztatóak. Itt egy megtörtént eseményt vettek alapul, amihez az idő folyamán rengeteg baromságot kötöttek. Egyesek szerint Ufo-k ölték meg a túrázókat, mások szerint a Jeti a bűnös, de a teóriák száma ... több»

A film összbevétele 5 217 347 dollár volt (imdb.com).

 

A nyomozást a Dyatlov-esetről végül azzal zárták le, hogy valami ismeretlen kényszerítő erő volt a felelős a fiatalok haláláért.

(Kóborló )
 

A mai napig elképesztő sok teória létezik arról, hogy valójában mi is történt: vannak, akik katonai fellépésről számolnak be, vagy valamiféle rakétatámadásról, de vannak ennél durvább elképzelések is, mint például, hogy a földönkívüliek műve volt, vagy, hogy valami ott honos, mindmáig ismeretlen állat okozta a fiatalok halálát.

(Kóborló )
 

A filmben látható Yekaterinburg a hidegháború alatt a szovjet hadsereg egyik hadipari központja volt.

(Kóborló )
 

Az Oregoni Egyetemen nincs Hauser-terem.

(dailyfilmsan )
 

A film igaz történeten alapul.

(HETEDIK )
 

Az ismert dokumentumok alapján a film szinte végig hű marad a valós eseményekhez a végkifejletet kivéve, ami teljes mértékig kitaláció.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.