Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Hamlet
 
NGN   2019. 12. 28.

legújabb vélemény

Erőteljes alkotás amit csak Mel Gibson játéka tesz még tökéletesebbé. Sok feldolgozást megélt már Shakespeare műve, de nekem eddig ez tetszett a legjobban. Érthető és könnyen követhető a cselekménye.

 
HercegPeter   2017. 09. 23.

Sosem olvastam, a történetet is csak nagy vonalakban ismertem, így hát gondoltam, miért ne? Általában szeretek olvasni, de az efféle műveket jobb szeretem filmben megtekinteni. A nehezebb nyelvezet ellenére is tökéletesen érthető. Mel Gibson remek al... több»


 
Berto49   2019. 05. 18.

Örök érvényű történet

Tetszett, de nem annyira, hogy megelőzze a Madách Színházban látott előadást Gábor Miklóssal, vagy az 1948-as Laurence Olivier-féle változatot. Mel Gibson bebizonyította, hogy nagyszerű színész. Számomra külön érték volt, hogy Szakácsi Sándor szinkronizálta. Nem véletlen a tökéletes hangalakítása, hiszen színpadon is játszotta, meg két alkalommal is szinkronizálta. Lehet, hogy tévedek, de szerintem a Hamlet igazi színpadra teremtett mű, mert a filmes megvalósítások egy kicsit elvesznek a szöveg mágikus hatásából, a látvány kissé elvonja a nézők figyelmét Shakespeare zseniális textusától. Úgy rémlik, hogy nem Arany János klasszicizáló, hanem Nádasdy Ádám modern fordítását használta fel a magyar szöveg írója, Asztalos József. Nem szentségtörés, mert így a mai nyelven még inkább átélhető a dán királyfi tragédiája.

 
Yosihiro   2016. 05. 22.

Hihetlen jó feldolgozás. Én még ehhez foghatót így nem láttam Gibson is nagyot játszik benne. Amint látom elég kevesen látták a filmet, de érdmes megnézni mert nagyon jó lett!!!

 
TribeBubu Nézhetetlen  2017. 06. 11.

Elkezdtem nézni, de 15 percig bírtam. Ez az erőltetett ódivatú, verselő nyelvezet nem nekem való. Szeretek olvasni, de a verseket sosem kedveltem, Shakespeare-hez meg nincs gyomrom. Akik szeretik ezt a stílust és Shakespeare-t, minden bizonnyal tetszeni fog nekik, de én inkább hanyagolom.

 
doroffee   2016. 02. 15.

Kifejezetten érdekes, izgalmas feldolgozása ez a Hamletnek, de azért alapvetően nekem a klasszikusabb feldolgozások jobban tetszenek (vagy ha nem, akkor meg a nagyon agybeteg modernek).

Galéria (8)

Mel Gibson
Helena Bonham Carter
Mel Gibson
Helena Bonham Carter
Mel Gibson
Helena Bonham Carter
Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson
Mel Gibson

Videók (1)