66% 27 szavazat
Három élet, egy halál

Három élet, egy halál

Trois vies et une seule mort
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
17
Szereplők (17)
5
Képek (5)
Videók
Érdekességek
1
Díjak (1)
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Ebben a különös filmben előfordul, hogy valaki egy reggel felébred, és egy egészen más életben találja magát, mint az előző napon, vagy elindul megszokott útján a munkába, ám egyszerre lebírhatatlan vágy vesz rajta erőt, hogy az egyetemi előadóterem helyett a temető felé vegye az útját… Azt sokan, sokféleképpen megfogalmazták már, hogy a XX. századi ember kettős személyiséggel rendelkezik, Raul Ruiz filmjében azonban Mastroianni egyszerre négy különböző férfit személyesít meg, akik ugyanabban a testben laknak. A látszólag különálló négy történet fokozatosan szövődik össze. Hősünk bravúrosan cserélgeti egyik életét a másikra, míg a halál egyszerre véget nem vet mindegyiknek

Rendező: Raoul Ruiz
Forgatókönyvíró: Pascal Bonitzer, Raoul Ruiz
Ország: Franciaország, Portugália
Premier: 1996.05.01.
Marcello Mastroianni
 
2018.10.08 Berto49

legújabb vélemény

Kezdem azzal, hogy nem három, hanem négy élet és mindegyiket Marcello Mastroianni ölti magára. Az első történetben Mateo Strano húsz év elteltével visszatér feleségéhez a régi lakásába. A másodikban a Sorbonne professzora a kolduslétet választja és í... Több

0
 
2015.06.29 Buborék

Felejthető film, nem hagyott mély nyomot bennem. A történet sablonos, a humora egyáltalán nem jó, kriminek nem igazán krimi. A színészekre nem igazán lehet panasz, de egyszer elég megnézni, mivel nem valami szórakoztató!

0
 
2015.09.05 s0ltau77

Mások véleményét nézve úgy érzem nem egy filmet néztünk. Engem valahogy nem ragadt meg ez a világ, amelyet a rendező lefestett. Unalmas lapos semmitmondó történetnek tartottam. Ritkán adok ennyire negatív kommentet egy filmhez.

0
 
2015.09.01 Barthy

Na, ez borzasztó. Engem teljesen kiakasztott ez a film, logikátlannak éreztem és a sztori is inkább szétesőben volt. Mintsem hogy összerakták volna egy egésszé… nagyon nem tetszett.

0