69% 21 szavazat
Három hét

Három hét

Három hét
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
12
Szereplők (12)
1
Képek (1)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Manikiki hercegének gyönyörű felesége, Vjera szomorú életet él hirtelen haragú, nagyhatalmú ura mellett. Egy nap a hercegnek fontos államérdekből el kell utaznia az országából. Mielőtt elmegy, hű szolgájának, Dmitrynek ad egy revolvert, hogy azzal őrizze meg imádott feleségét minden idegen férfitól. Dmitry azonban asszonya lábai elé rakja a fegyvert, és arra biztatja, használja ki ezt a három hetet. A hercegnő Dmityvel és a komornájával, Natasával Európába utazik. A sors egy hotelben összehozza az ifjú, daliás Terényi Iván gróffal, akivel végre megismeri a szerelmet. Boldogságuk azonban nem tart soká.A film virazsirozott, német inzertes nitró kópiája a berlini Filmuseum gyűjeményéből került elő 2003-ban. A restaurált kópia 2003-ban készült.

Rendező: Garas Márton
Író: Elinor Glyn
Forgatókönyvíró: Garas Márton
Ország: Magyarország
Premier: 1917.12.17.
 
2016.06.17 Rajkó

legújabb vélemény

Egyáltalán még csak nem is hallottam Fedák Sáriról, fogalmam sem volt róla, hogy ilyen régi magyar filmek is léteztek. Szerintem csodaszép és nagyon művészi. Mindenképpen látni kell, még ha nem is nyeri el az ember tetszését elsőre.

0
 
2015.12.10 thomino

Én úgy látom, hogy ez a film abszolút világ színvonalú, még ha néha nehezen is értelmezhető. Ettől függetlenül nagyon komoly és érdekes.

0