1990. június 22, a tanításnak vége, vagyis egy okkal több az ünneplésre. Öt jó barát úgy dönt, hogy kocsmatúrát tart, hogy méltóképp üljék meg a nyári vakáció kezdetét. Tizenkét pub, tizenkét pint sör, néhány véletlenszerű feles és egy kis csajozás vár az öt cimborára. A Világ vége nevezetű pub lenne az utolsó megálló, de idáig nem jutnak el. 20 évvel később újra összeállnak, és megpróbálkoznak a sör-maratonnal. Ahogy haladnak a céljuk felé, arra jönnek rá, hogy nem is a cél, és nem a múlt nagy kérdései foglalkoztatják őket leginkább, hanem a jövő. Az egész emberiség jövője.
Edgar Wright, Nick Frost és Simon Pegg ismét nagyot alkotott. A Cornetto trilógia méltó befejezést kapott. A szereplők szerethetőek és szórakoztatóak, a történet érdekes és még egy kicsit okos is, az angol humor ismét zseniális, (külön köszönet a bri... több»
Az eleje egy nagyon jó kis témát kezd el boncolgatni, átlagos, de jó és egy egészen kitűnő vígjátékot lehet erre építeni. A film 1/3-nál volt egy olyan fordulat, ami miatt majdnem leestem a székről. Úgy váltott át a film egy gyorsabb tempóra miközben... több»
Amikor itthon nekiálltunk megnézni, akkor aztán végképp nem arra számítottunk, ami lett belőle, de összességében nagyon tetszett a film, hihetetlen, hogy a kezdetektől hová tudott kilyukadni. :D Kicsit eszementnek tűnik az egész, de épp ettől szórakoztató. Valószínűleg meg fogjuk még nézni ínségesebb napokon! :)
A film a Cornetto-trilógia része. A trilógia három filmje a 2004-es Haláli hullák hajnala, a 2007-es Vaskabátok, és a 2013-as Világvége. Mindhárom filmben megjelenik a Cornetto tölcséres jégkrém, a Világvégében a csokis-mentolos ízű, az űrlények és a sci-fi műfaj miatt.
(SethFranco)A film iróniája, hogy Letchworth-ban 1995-ig csupán 4 pub és 2 hotel bár működött, ami egy durván 30 ezer fős várohoz képest elképesztően alacsony.
(ps)Rosamund Pike, aki szülés után csatlakozott a stábhoz csak azért tudott végül mégis szerepelni a filmben, mert a forgatást elnapolták.
(ps)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »