Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
61%

Világvége (2013)

The World's End
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
34
Képek
1
Videók
 
dailyfilmsan   2020. 11. 17.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Gyengécske vígjáték, aminek a középpontjában egy mit sem sejtő baráti társaság áll. Sose gondolnánk, hogy egy kocsmatúra ilyen végletekbe tud elfajulni. És mégis. Egysíkú nagyon, és nagy izgalom nincs benne szerintem. Lehetne egy picit eseménydúsabb.

 
kabel   2015. 12. 02.

1

Edgar Wright, Nick Frost és Simon Pegg ismét nagyot alkotott. A Cornetto trilógia méltó befejezést kapott. A szereplők szerethetőek és szórakoztatóak, a történet érdekes és még egy kicsit okos is, az angol humor ismét zseniális, (külön köszönet a bri... több»


 
cunci   2015. 06. 16.

2

Az eleje egy nagyon jó kis témát kezd el boncolgatni, átlagos, de jó és egy egészen kitűnő vígjátékot lehet erre építeni. A film 1/3-nál volt egy olyan fordulat, ami miatt majdnem leestem a székről. Úgy váltott át a film egy gyorsabb tempóra miközben... több»

 
zsanett0820   2015. 05. 27.

1

Amikor itthon nekiálltunk megnézni, akkor aztán végképp nem arra számítottunk, ami lett belőle, de összességében nagyon tetszett a film, hihetetlen, hogy a kezdetektől hová tudott kilyukadni. :D Kicsit eszementnek tűnik az egész, de épp ettől szórakoztató. Valószínűleg meg fogjuk még nézni ínségesebb napokon! :)

 
szune40   2015. 06. 19.

1

Nem igazán voltam úgy oda a filmért. Igazából irritált maga a történet. Bosszantó volt, hogy gyakorlatilag az az egész lényege, hogy átigyák magukat az egész városon. A plusz dolog benne pedig már csak hab volt a tortán. Akadt pár jó poén benne de nem estem hanyatt.

 
hejnekem   2015. 05. 10.

0

Ha úgy nézzük a filmet, mint egy sci-fit és nem mint egy vígjátékot, akkor nagyon lehet élvezni. Így is van pár vicces jelent, a cselekmény is jó, de ha azzal az elvárással ülünk oda, hogy Simon Pegg és Nick Frost korábbi filmjeihez hasonlót akarunk látni, akkor csalódni fogunk.

 
a-arnold   2017. 05. 02.

0

Az első rész, a zombis rész: nagyon tetszett. A második rész: a Vaskabátok, már nem volt olyan jó, mint az első, de az is tetszett. Ez a harmadik rész már nem az igazi, olyan átlagos...

Galéria (34)

Simon Pegg
Nick Frost
Simon Pegg
Nick Frost
Nick Frost
Simon Pegg
Simon Pegg
Nick Frost
Nick Frost
Simon Pegg
Paddy Considine
Rosamund Pike
Martin Freeman
Paddy Considine
Simon Pegg
Nick Frost
Simon Pegg
Nick Frost
Nick Frost

Videók (1)

A film összbevétele 46 089 287 dollár volt (imdb.com).

 

A film a Cornetto-trilógia része. A trilógia három filmje a 2004-es Haláli hullák hajnala, a 2007-es Vaskabátok, és a 2013-as Világvége. Mindhárom filmben megjelenik a Cornetto tölcséres jégkrém, a Világvégében a csokis-mentolos ízű, az űrlények és a sci-fi műfaj miatt.

(SethFranco)
 

Simon Pegg és Nick Frost 6. közös filmje.

(dulkap)
 

A film plakátja a korábbi, nem igazán ismert Világvége (1977) című film plakátjához hasonlít.

(ps)
 

A Király feje (The King's Head) nevű pubban a királyt ábrázoló poszteren Simon Pegg látható.

(ps)
 

A film iróniája, hogy Letchworth-ban 1995-ig csupán 4 pub és 2 hotel bár működött, ami egy durván 30 ezer fős várohoz képest elképesztően alacsony.

(ps)
 

Rosamund Pike, aki szülés után csatlakozott a stábhoz csak azért tudott végül mégis szerepelni a filmben, mert a forgatást elnapolták.

(ps)
 

A filmben látható pubok valóban működnek, de más név alatt.

(ps)
 

Ez volt első filmes szerepe.

(ps)
 

Az angol filmipar egyik legtehetségesebb rendezőjének harmadik fagyis nekifutása igazi feel-good movie. több»