Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Megaagy (2010)

Megamind
Filmadatlap
 
29
Szereplők
17
Vélemények
98
Képek
1
Videók

Galéria (98)

Videók (1)

 
Timon   2021. 03. 02.

legújabb vélemény

2
A legjobb animációs szuperhősfilm

Különös egy darab ez a DreamWorkstől... Kezdetben még nem értékeltem túl nagyra, de később, amint jobban megnéztem, kezdett csak igazán bennem jobban felértékelődni. Ez a kedvenc animációs szuperhősfilmem, elejétől végéig meglepően hitelesen mutatja be, jól kiegyensúlyozottan a karakterfejlődést. Azért meglepő tud lenni, hogy animációban is ezt milyen jól tudták az alkotók kivitelezni, és így tízévesen is milyen friss. A forgatókönyvnél mindent beleadtak, jól kitaláltak, és annak ellenére, hogy korántsem a legszokványosabb tálalást kaptuk, igazán megragadó. Nem tartom még szájbarágósnak, hogy a szereplőknek több szöveget kaptak, mint egy átlagos rajzfilmben. Ezt nemcsak megszoktam a stúdiótól, kifejezetten tetszik ez a részletezőbb stílus. Nem egy fordulatos rész van benne, amelyek kissé hirtelen látszanak a képernyőn bekövetkezni, de a vége felé már feltűnik, hogy ha így halad, akkor ez valóban elkerülhetetlenül így alakul. Ez az összetétel talán ebben működött a legrugalmasabban. És természetesen nem spóroltak a fantáziával sem. Az akciójelenetek pedig kicsit egyediek is. 10/10

 
Ms. Akárki   2019. 04. 26.

2

A klasszikus pop zenék idézése miatt nagyon élvezhető kis mese felnőtt fejjel is még. Vicces, akciódús és egyedi. Persze ebbe is beletuszkolták a romantikus szálat, de még ezt is megbocsájthatjuk a klassz karakterek miatt.

 
dailyfilmsan   2019. 08. 10.

1

Érdekessége a fordított perspektíva. A szuperhősök világában egy gonosz is hősködhet, és egy hős is gonoszkodhat. A Megaagy totálisan felfordítja a fejünkben kialakult sémát, amit a manapság igen közkedvelt szuperhős filmek belénk tápláltak. Emellé e... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

1

Animációs meséről nem szoktam nagyon sűrűn írni, hogy zseniális, de ez igen. Pörgős, vicces, bombasztikus karakterekkel megcsinálva, nagyon jó kis sztorival nyakon zúdítva tökéletesen fogyasztható állapotba kerül. Nem lehet megunni, szinte minden évben megnézem. Ja, és mondanivalóban sem szűkölködik.

 
Deku   2017. 09. 24.

1

Nem lehet nem szeretni ezt a filmet egyszerű és mégis. Nagyon remek a stílusa a filmnek ami nem engedi meg a nézőnek az unalmat egy percre sem. Frappáns minden pillanata és simán újra nézős.

 
lolita13   2016. 10. 17.

1

Aranyos tanulságos mese amiben humoros részek is vannak bár láttam már jobbat is.

 
Csillagpor   2018. 10. 21.

1

Nagyon jól eltalált humorral operáló animációs filmecske. Felnőtt fejjel is simán jól elszórakoztatja az embert. Király dalbetétek, jól ülő poénok és tökéletes szinkronhangok. Simán többször is újranézhető és még akkor is élvezhető.

A film összbevétele 321 885 765 dollár volt (imdb.com).

 

A 16. DreamWorks film a sorban.

(Bogi87)
 

252 329 000 dolláros bevételt generált, 130 000 000 USD volt a film költségvetése.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes weboldalon 73%-ra értékelték 175 kritika alapján.

(Bogi87)
 

Eredetileg Master Mind, majd Oobermind volt az angol címe. A végleges elnevezés Megamind lett.

(Bogi87)
 

Ben Stiller is esélyes volt Megamind karakterének szinkronizálására.

(Bogi87)