Érdekességek

A Forrest Gump rendezőjének, írójának és sztárjainak új filmje egy generációkon átívelő, az emberi tapasztalatokat a legtisztább formában megörökítő történet.

(hp)

Rendező: Robert Zemeckis
Premier: 2024.10.30.
Robert Zemeckis

2025.04.21 Griff

Vagy nagyon jó, vagy nagyon nem!?

Magam sem tudom eldönteni. Mindenesetre jó döntés volt bevárni a szinkront, különben valószínűleg nem nézem végig, ami nálam ritka. Saccra a felénél leállítottam kb. 5 percre, hogy emésszem a látottakat, mielőtt folytatom. Mondjuk Zemeckis egyedi látásmódja, megoldásai sorába beleillik szokatlan perspektívájával, időbeli ugrásaival. Pozitívum, hogy a mára már kötelezővé vált "szivárvány" nem lett beleerőltetve. Ráadásul csupán egy aspektus volt problémamentes, az összes többi hozta a kornak, ill. a korosztálynak megfelelő gondokat, emberi gyarlóságot, próbálkozást a jobbra, a többre törekvést, vagy éppen a beletörődést, fásultságot. Aki nagy történésekre, fordulatokra vágyik, bele se kezdjen, mert utálni fogja, de lesznek páran (szó szerint páran), akiknek be fog jönni. "Asszem" ez utóbbiak közé tartozom, bár még mindig emésztem a látottakat. A magyar cím maradt az eredeti fordítása: Itt.