Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Bánom is én, ha elítél az utókor (2018)

Îmi este indiferent daca în istorie vom intra ca barbari
Filmadatlap
 
25
Szereplők
2
Vélemények
5
Képek
4
Videók

Galéria (5)

Videók (4)

 
WaldyxMan   2019. 01. 28.

legújabb vélemény

0

Engem teljesen letaglózott. Számítottam rá, hogy kemény film lesz, de arra nem gondoltam, hogy ennyire. Bár nem mondom, hogy túlságosan sokat agyaltam volna rajta, minden esetre a hangulata még eléggé hosszasan bennem maradt.

 
matyas   2019. 01. 24.

0

Érzékeny témát feszegető film, de az iróniájával és a humorával nagyon ügyesen ellavírozik. A Bánom is én, ha elítél az utókorral Radu Jude a Megsebzett szívek után ezúttal is különleges, de nem feltétlenül minden rétegnek szóló filmmel állt elő.

 
Nevessünk vagy szörnyülködjünk hazánk egykori propagandáján? Valójában mi is az értelme annak, ha beszélünk a nagyapáink által végrehajtott népirtásokról? több»
 
A költői kérdésekből van több is, Marina viselkedése felvet néhányat. Milyen dolog színpadon érzékenykedni, közben meg társaságban a csoportos nemi erőszakon átesett nőkön poénkodni? Mennyire hiteles valakinek a felháborodása azon, hogy múzeumban kiállítanak egy harckocsit, amiben emberek haltak meg, miközben ő meg tükör előtti pózolásra és baráti baromkodásra használja a kiállítás géppisztolyait? (Amik szintén korabeliek, és jó eséllyel öltek vele embert.) És a legfontosabb kérdésre már az előbb utaltam: miért akarnám nézőként végigasszisztálni a rendezőnő emberiség érdekében végzett népnevelői munkásságát, mikor ő a (Németh Lászlót idézve) „rá bízott darabka emberiséggel” is a lehető legkegyetlenebb és legszívtelenebb módon viselkedik? több»
 
A románok már megint előttünk járnak. Persze ők sem dédelgetnek illúziókat: az újhullám egyik vezéregyénisége, Radu Jude az 1941-es odesszai mészárlás kapcsán készített rendhagyó, érzékeny filmet a múlt feldolgozásáról. több»