Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
NA

Bánom is én, ha elítél az utókor (2018)

Îmi este indiferent daca în istorie vom intra ca barbari
Filmadatlap
 
25
Szereplők
2
Vélemények
5
Képek
4
Videók
 
WaldyxMan   2019. 01. 28.

Engem teljesen letaglózott. Számítottam rá, hogy kemény film lesz, de arra nem gondoltam, hogy ennyire. Bár nem mondom, hogy túlságosan sokat agyaltam volna rajta, minden esetre a hangulata még eléggé hosszasan bennem maradt.

 
matyas   2019. 01. 24.

Érzékeny témát feszegető film, de az iróniájával és a humorával nagyon ügyesen ellavírozik. A Bánom is én, ha elítél az utókorral Radu Jude a Megsebzett szívek után ezúttal is különleges, de nem feltétlenül minden rétegnek szóló filmmel állt elő.

 
A költői kérdésekből van több is, Marina viselkedése felvet néhányat. Milyen dolog színpadon érzékenykedni, közben meg társaságban a csoportos nemi erőszakon átesett nőkön poénkodni? Mennyire hiteles valakinek a felháborodása azon, hogy múzeumban kiállítanak egy harckocsit, amiben emberek haltak meg, miközben ő meg tükör előtti pózolásra és baráti baromkodásra használja a kiállítás géppisztolyait? (Amik szintén korabeliek, és jó eséllyel öltek vele embert.) És a legfontosabb kérdésre már az előbb utaltam: miért akarnám nézőként végigasszisztálni a rendezőnő emberiség érdekében végzett népnevelői munkásságát, mikor ő a (Németh Lászlót idézve) „rá bízott darabka emberiséggel” is a lehető legkegyetlenebb és legszívtelenebb módon viselkedik? több»
 
A románok már megint előttünk járnak. Persze ők sem dédelgetnek illúziókat: az újhullám egyik vezéregyénisége, Radu Jude az 1941-es odesszai mészárlás kapcsán készített rendhagyó, érzékeny filmet a múlt feldolgozásáról. több»
 
Nevessünk vagy szörnyülködjünk hazánk egykori propagandáján? Valójában mi is az értelme annak, ha beszélünk a nagyapáink által végrehajtott népirtásokról? több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.