Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
53

Incubo sulla città contaminata (1980)

Incubo sulla città contaminata
Filmadatlap
 
27
Szereplők
1
Vélemények
1
Képek
Videók

 
Filmbarbár   2019. 03. 28.

legújabb vélemény

Szokatlan minimalizmus Umberto Lenzitől

Talán hihetetlennek tűnik, de Umberto Lenzi, a főként a kannibálfilmjeiről ismert – vagy inkább hírhedt – rendező 1980-ban két zs kategóriás filmmel is "megörvendeztette" a kedves nézőket: az egyik a Mangiati vivi!, a másik pedig jelen produkció. Az Incubo... (vagy angol címén a Nightmare City) nem viszi túlzásba a filozofálgatást, lényegében véve annyit ad, amennyit egy ilyen témájú és színvonalú filmtől nagyjából elvárhatunk: a minimálisra redukált cselekményt, gagyi effektusokat, a nullát alulról súroló színészi játékot, időnként logikátlanságot, no és persze mészárlást töménytelen mennyiségben. A film ugyan bizonyos értelemben véve valós problémára hívja fel a figyelmet – hiszen éppen ez... több»

 

Közvetlenül a záró stáblista előtt megjelenik az "A rémálom valósággá válik." felirat.

(Filmbarbár)
 

Az alkotást általában az első olyan horrorfilmnek tekintik, amelyben gyorsan mozgó zombik szerepelnek, holott az "élőhalottak" egyszerűen csak sugárfertőzöttek.

(Filmbarbár)
 

Umberto Lenzi szerint Franco Nerót és Fabio Testit is kiszemelték a film férfi főszerepére, de a producer ragaszkodott egy mexikói színészhez, hogy a mexikói nézőközönséget is becsalogassák a mozikba.

(Filmbarbár)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.