Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
53

Incubo sulla città contaminata (1980)

Incubo sulla città contaminata
Filmadatlap
 
27
Szereplők
1
Vélemények
1
Képek
Videók

 
Filmbarbár   2019. 03. 28.
Szokatlan minimalizmus Umberto Lenzitől

Talán hihetetlennek tűnik, de Umberto Lenzi, a főként a kannibálfilmjeiről ismert – vagy inkább hírhedt – rendező 1980-ban két zs kategóriás filmmel is "megörvendeztette" a kedves nézőket: az egyik a Mangiati vivi!, a másik pedig jelen produkció. Az Incubo... (vagy angol címén a Nightmare City) nem viszi túlzásba a filozofálgatást, lényegében véve annyit ad, amennyit egy ilyen témájú és színvonalú filmtől nagyjából elvárhatunk: a minimálisra redukált cselekményt, gagyi effektusokat, a nullát alulról súroló színészi játékot, időnként logikátlanságot, no és persze mészárlást töménytelen mennyiségben. A film ugyan bizonyos értelemben véve valós problémára hívja fel a figyelmet – hiszen éppen ez... több»

 

Közvetlenül a záró stáblista előtt megjelenik az "A rémálom valósággá válik." felirat.

(Filmbarbár )
 

Az alkotást általában az első olyan horrorfilmnek tekintik, amelyben gyorsan mozgó zombik szerepelnek, holott az "élőhalottak" egyszerűen csak sugárfertőzöttek.

(Filmbarbár )
 

Umberto Lenzi szerint Franco Nerót és Fabio Testit is kiszemelték a film férfi főszerepére, de a producer ragaszkodott egy mexikói színészhez, hogy a mexikói nézőközönséget is becsalogassák a mozikba.

(Filmbarbár )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.