Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
84%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
27
Vélemények
25
Képek
7
Videók

Vélemények: Jojo Nyuszi (2019)

 
acura steve   2021. 06. 05.

legújabb vélemény

0

Kiábrándító, képmutatás az egész. Megalázó azokra nézve, akiket kiirtottak.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 29.

a nap véleménye

7
Nem könnyű manapság nácinak lenni

„Te nem vagy náci, Jojo. Csak egy tízéves fiú, aki szeret vicces jelmezt ölteni, és tartozni akar valahová.” Vannak témakörök, amelyek kényes mivoltuk miatt óriási feladatot adnak a filmeseknek abban a tekintetben, hogy mindaz, amit mozgóképre álmodn... teljes kritika»


 
Artemisia   2020. 06. 16.

5
A náci Németország karikatúrája

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A 2019-es év meglepetése volt a Jojo Nyuszi, melynek formájában a hitleri Németország eddigi legzseniálisabb, legkreatívabb, egyben legcsípősebb szatíráját üdvözölhetjük. Mesteri módon kezeli a nézőpontokat, és egy 10 éves Hitlerjugend növendék sze... teljes kritika»

 
Puncs   2020. 02. 23.

4
Antiszemitizmus egy kisfiú szemén át

Már számtalan olyan szívszorító alkotás látott napvilágot, amely a náci Németország rémtörténeteit eleveníti fel. Azt gondoltam, hogy ez a mozi is ilyen, de ez a film szembemegy mindennel, amit az ember elvár egy második háborús filmtől. A náci Német... teljes kritika»

 
qwer   2020. 08. 01.

4

Ráfért már a vérfrissítés a háborús drámák műfajára, Waititi ötlete mégis példátlanul merész próbálkozás. Nevetségessé tenni egy olyan ideológiát, ami a maga idejében halálosan komolyan vette magát, csak a sikerbe vetett teljes bizonyossággal lehet. ... több»

 
MKristijan   2020. 02. 08.

3

Amikor az ember elmegy a moziba, valami ilyesmi élményre vágyik. Kap vicceset, szívszorítót, egy érdekes és más szemszögből egy már régóta rágott csontról. Valahogy még nem foglalkoztattak a Hitlerjugendek, de inkább az lehetett a baj, hogy olyan sok... több»

 
7ETEDIK   2020. 01. 30.

1

Én az ilyen filmeket hatalmas képmutatásnak tartom. Mert értem, hogy viccesen akarja bemutatni, mennyire nevetséges és ostoba téveszme volt a nácizmus, ugyanakkor mégiscsak pénzt és sikert hoz a konyhára Hitler meg minden velejárója, miközben tudjuk, mi volt mindennek a következménye. Szóval erről ennyit...

 
indingo   2020. 02. 16.

0

Kicsit különlegesebb filmre számítottak. Jól indult a történet, volt benne némi varázslat, de utána leült a sztori. A gyerekek legalább aranyosak benne.

 
Eastern79   2021. 02. 07.

2
Barátom, Hitler

Taika Waititi egy zseni, ez a film pedig egyszerűen tökéletes. Sziporkázó humor, briliáns színészi játék, egy csipetnyi dráma és pofátlan társadalomkritika egyben. Scarlett Johansson tündököl, Sam Rockwell zseniális, Rebel Wilson hozza a szokásos "nemtudjamelyikrendezvényenvan" karaktert, a főszereplő kisfiú pedig már rég nem nyuszi. Egy film tele élettel, szeretettel. Kötelező!

 
dailyfilmsan   2020. 02. 17.

0

Odavoltam ezért a filmért. Az az ötlet, hogy egy 10 éves gyerek szemszögéből nézzük a világot, merőben könnyebbé tette a filmet és minden borzalmát. Az egész hangulata a komor időszakot színessé és gyermekdeddé teszi, ettől lesz vicces, de nem komédi... több»

 
BoBamburg   2020. 05. 11.

0

Megható es humoros történet, Taika Waititi ismét egy remek vígjátékot tett le az asztalra. Sőt, nem csak mint vígjáték, de mint dráma is megállja a helyét, ugyanis a film bemutatja egy kisfiú midnen örömét es bánatát. Sőt, még többet is, ugyanis jóval nehezebb az élet, ha az ember a Hitleri Németországban nő fel.

 
elekm90   2020. 02. 12.

0

Tetszett a Jojo Nyuszi, bár én ennél egy picivel még jobbra számítottam. A Taika Waitititől megszokott humor itt is jelen van (bár szerintem pl. a Vademberek hajszája viccesebb volt), tetszett a látványvilága is. Nem volt azzal sem gondom, hogy egy i... több»

 
Syracuse   2020. 02. 05.

0

Egyszerűen zseniálisan elkapja a nemzetiszocializmus téveszméit és egy szörnyű kor kultuszát. Aki bírja a fekete humort, és nem ilyen szélsőjobbos eszméket vall, az imádni fogja.

 
sptt   2020. 06. 03.

0
Eredeti

Érdekes és eredeti történet egy kisfiúról, aki úgy hisz a nácizmusban, mint a kortársai a mesékben.

 
PadmeAmidala   2021. 04. 26.

1

Nagyon jó film. Sokat nevettem rajta, ugyanakkor a vége felé inkább drámába megy át. Ez egy amolyan “minőségi vígjáték-(dráma)”. Az idősík fura, hogy úgy tűnik, mintha pár nap alatt elvesztették volna a háborút, persze ez egy szatíra, nem kell komolyan venni ezt a részét. 9/10

 
Adepto   2020. 02. 09.

0
Háborús szatíra a szeretet és a remény mindent legyőző erejéről

SPOILERES KOMMENT Nem is tudom, hogyan érzek ezzel a filmmel kapcsolatban. Akik látták, azok közül talán vannak így páran ezzel. Egyrészt borzasztóan vicces, de szabad Hitlerrel, a nácikkal, a holokauszttal így poénkodni? Tehetik fel többen (jogosan)... teljes kritika»

 
Di Canio   2020. 04. 18.

0

Jól kezdődik, az ember azt gondolja végre valami jobb vígjátékot fog látni, aztán egyre unalmasabbá és gagyivá válik a film, a végén pedig már annak kellett örülni, hogy nem kell tovább szenvedni a nézésével.

 
Lubi   2020. 01. 23.

a nap véleménye

0
Tapsi Hapsi háborúba megy

Filmkészítési szempontból hatalmas vállalás bármilyen érzékeny témát hitelesen vászonra vinni. A holokauszt pedig korunk valószínűleg legnagyobb hatású kollektív traumaélménye, amit különböző művészeti alkotásokon keresztül is igyekszik feldolgozni a... teljes kritika»

1
 
zoltyah   2020. 04. 30.

0

Scarlett Johansson gyönyörü nö, miatta is érdemes volt megnézni a filmet hiszen remekül szerepelt mint ahogyan többi szereplö is. A rendezö, vágó, és a többi filmes nagyot dolgozott a vásznon, megérdemelt az Oszkár.

 
Artúr   2020. 03. 29.

0
Szívfacsaró vígjáték

Mesterien megformált humoreszkek, a dráma és a komédia lágyan hömpölygő egyvelege ez a film. A történet egyetlen másodpercében sem éreztem, hogy egy jelenet ne lett volna odaillő, egy mondat félrecsúszott volna, vagy egy helyszín ne tökéletesen lett ... teljes kritika»

 
BalogJoe   2020. 08. 20.

0
Végre!

Végre, egy igazán merész film, sziporkázó humorral, egy szuper kiskölyökkel, zseniális Sam Rockwell-lel, az újra a tehetségéhez méltó szerepben tündöklő Scarlett Johanssonnal és egy bájos fiatal színésznővel. És fontos kiemelni a "Führert", aki filmet is jegyzi! A mű nagyszerű elegye a finom, de szarkasztikus humornak és az árnyalatnyi drámának, mert azt is kapunk egy cseppet. Nem ok nélkül sikerre predesztinált alkotás. Végre, egy szuper film!

 
zeusz96   2020. 04. 20.

0
Miért nyúl a nyúl?

Ez a film nem új világot teremt, hanem átformál egy régit. Nem kategorizálnám be teljesen vígjátéknak, inkább könnyed dráma és egy könnyen értelmezhető történelmi film. Az ismeretlentől való félelem végig kétes érzést szül bennünk. A látvány, a fényképezés, a vágás, az operatőri munka kimagasló.

 
skyman   2020. 01. 22.

1

Oké, egy percig sem fogom tagadni, rettenetesen vártam Taika Waititi filmjét, amióta csak tudok róla, hogy érkezik. Imádom a rendező munkásságát, és egy kicsit valahol sajnálom is, hogy a Thor óta kapja meg azt az igazán komolyabb figyelmet, amit mun... több»

 
lexyusz   2020. 04. 24.

0

Az előzetes nagyon megtetszett nekem, így vártam hogy mikor nézhetem meg, ez a héten sikerült is. Azt hittem hogy majd végig vicces film lesz, mint egy vígjáték, de inkább fekete humorként jelenik meg. Megismerhetünk egy kisfiút akinek a képzeletbeli... több»

 
UmpaLumpa   2019. 11. 12.

1

Már nagyon hiányoltam az ilyen stílusú filmeket, Az élet szép óta nem is láttam hasonló hangulatú háborús filmet. Talán még A csíkos pizsamás fiút tudnám ebbe a kategóriába sorolni. Persze itt sem maradhat el a szokásos klisé, a zsidó lány és náci fi... több»

 
googk   2020. 01. 20.

0

Nagy hullámvölgyeket jártam be a film megnézése alatt érzelmileg. Nagyon sok mindent beletett a rendező, egyszerre szörnyülködtem és nevettem, és azt nagyon le kell szögezni, hogy elképesztően egyedi filmről van szó. Nincs még egy ilyen és nem is lesz. Mindenképp látni kell!

 
sonolokojjo   2020. 01. 04.

0

Vígjátéknak talán nem is nevezném, inkább egy kőkemény szatíra, ami rámutat a háború és a holokauszt abszurditására. És mégis van benne valami megmagyarázhatatlan könnyedség, az egész nagyon vidám hangulatú. A gyerekszínészek egytől egyig nagyon tehe... több»