Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
69

Jobb, ha hallgatsz (2014)

Kill the Messenger
Filmadatlap
 
29
Szereplők
6
Vélemények
13
Képek
4
Videók
 
MMcFly2015   2019. 01. 24.

legújabb vélemény

Hiába a komoly, megkapó téma, elég vontatott - és lassú folyású bűnügyi film. Érdemes kitartani, mert a bonyodalom kb. egy óra hosszánál rajzolódik ki, mikor J. Renner által alakított Gary Webb magánéletére is rámegy a kiadott cikke. Kezdetben a főhős hozzá állása miatt azt hittem, hogy a Serpico féle bűnügyi vonalat diktálja a film, de a történet másfele sodródott. Ez részben az újságíróról egy életrajzi alkotás, részben pedig egy jól működő politikai thriller. A műfaj szerelmeseinek sok egyediséget nem tartogat, viszont rossznak sem mondható. Egyszerűen volt a végén valami hiányérzetem, amit nem tudok megfogalmazni, de én Renner számlájára írom. Tehetséges színésznek tartom, és mellékszerepekbe tökéletes, viszont egy rém komoly főszerepbe nem tudta átadni maximálisan a drámát. Az biztos, hogy aki az -igaz történet alapján szóló - politikai történetekre éhezik, annak nem szabad kihagyni, aki akciót akar látni, az pedig kerülje el, mert nem ezt a filmet keresik.

 
dulkap   2015. 04. 06.

Hiába a jó színészek, valahogy nem tudott hosszú távon lekötni a film. kicsit lassú volt nekem, szóval nagy pörgésre ne számítsatok


 
HercegPeter   2018. 08. 24.

Aranyigazság az, hogy minél hatalmasabb egy ország, annál sötétebb titkai vannak. Persze minden kormány próbál meggyőzni minket, hogy bármit is tesznek, az mind a mi érdekünkben történik. Ha valami rosszul sül el azt eltusolják, aki pedig felhozza, azt szépen eltüntetik vagy ellehetetlenítik a létezését. Itt is erről van szó. Például micsoda véletlen, hogy a Lewinsky-botrány pont ekkor tört ki. Hiszen egy kis hűtlenkedés (még az elnöktől is) kisebb dolog, mint a kormány szándékos drogbehozatala, hogy gerillákat támogassanak. Ezt el kell fogadnunk, a legfelsőbb körökben akkora disznóságok folynak, amiket mi el sem tudunk képzelni. Egyébként a film érdekes, de oda kell figyelni, mert könnyen elveszíthetjük a fonalat. Kicsit a Kings Bay-eset című filmre hasonlít, ott is a kormány titkai után áskálódnak.

 
piaf023   2015. 03. 24.

Nagyon jó film. Néhol kicsit vontatott, de van története és sajnos a valóságot ábrázolja, ami elszomorító.

 
totli   2015. 02. 10.

Jó kis krimi, nem mondom, hogy csalódást okozott, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ettől azért láttam már erősebbet is. Egy nézést azonban bőven megér.

 
laca555   2015. 03. 08.

Jó film, és Jeremy Renner is egyre szimpatikusabb számomra. Volt már jobb újságírós film, de ez nekem teljesen pozitív irányba dőlt el. Mindenképp érdemes megnézni legalább egyszer.

Jeremy Renner
Jeremy Renner
Jeremy Renner
Jeremy Renner
Jeremy Renner
Ray Liotta
Jeremy Renner
Paz Vega
Jeremy Renner
Mary Elizabeth Winstead
Oliver Platt
Jeremy Renner
Andy García
Jeremy Renner
Jeremy Renner

A film összbevétele 5 218 973 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek nem csak főszereplője, de producere is volt Jeremy Renner.

(dulkap)
 

Az autó amit Gary Webb (Jeremy Renner) vezet a filmben egy Triumph TR6 Convertible.

(dulkap)
 

Spike Lee is szerette volna megrendezni a filmet, mielőtt Michael Cuesta megkapta a lehetőséget.

(dulkap)
 

A produkció egy korai fázisába Brad Pitt-tel és Tom Cruise-zal is tárgyaltak a főszerepről.

(dulkap)
 

A rendező Michael Cuesta elmondta, hogy szerinte Jeremy Renner a legjobb alakítását nyújtotta ebben a filmben a Bombák földjén (2008) óta.

(dulkap)
 
A Jobb, ha hallgatsz remek illusztrációja a modern politikatörténetnek. Se több, se kevesebb. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.