Érdekességek

Kocka

Cube

A film összbevétele 501 818 dollár volt (imdb.com).

A filmnek 2021-ben készült egy japán verziója, Cube címen.Szerző: Kóborló

A Lionsgate stúdió még 2015-ben jelentette be, hogy fejlesztés alatt áll az amerikai változata a filmnek.Szerző: Kóborló

A film forgatását még 1996 októberében kezdték meg, és összesen 21 nap alatt fel is vették az összes filmbéli jelenetet, de az utómunkálatok nagyon elhúzódtak, emiatt pedig csak 1997 júniusára készültek el a teljes filmmel.Szerző: Kóborló

A filmbéli Leavent alakító Nicole de Boer színésznő egy interjúban mesélt arról, hogy rendkívül szórakoztatta, hogy a filmbéli karaktere egy matekzseni volt, míg ő a való életben megbukott az iskolában matematikából.Szerző: Kóborló

Idehaza a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be először, 1999. október 10-én, majd 2002. december 12-én a mozikban is bemutatták.Szerző: Kóborló

A film premierje a Kanadában megrendezett Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, 1997. szeptember 9-én.Szerző: Kóborló

A film rendezőjének, Vincenzo Natalinak ez volt az első egész estés filmrendezése.Szerző: Kóborló

Idehaza két különböző hosszúságú vágása is elérhető, ebből az egyik egy 87 perces, míg a másik 91 perces volt.Szerző: Kóborló

A film számtalan filmfesztiválon jelölt volt, és hét díjat meg is nyert ezek közül. Talán a legismertebb ezek közt a brüsszeli Nemzetközi Fantasy Fesztivál, ahol a legjobb film díját kapta.Szerző: respect the movies

Egy interjúban elárulta a rendező, hogy miután elkészültek a forgatással, és már csak a vágás volt hátra a kész filmhez, az első dolga az volt, hogy kivágta azt a jelenetet, melyben láthattuk volna, hogy mi van a kockán kívül.Szerző: respect the movies

A filmben szereplő fogyatékos karakter neve Kazan; ez egy létező város Oroszországban.Szerző: respect the movies

Egy interjú során a rendező elárulta, hogy Stanley Kubrick munkásságából és egy holland művész, MC Hasher tehetségéből merítette az ötletet a filmhez.Szerző: respect the movies

Mivel nagyon alacsony volt a film költségvetése, sokkal kreatívabb, tömörebb és precízebbek speciális effekteket használtak.Szerző: respect the movies