Mai szemmel nézve nyilván sok hibát fel lehet benne fedezni, de akkor ez egy forradalmian új megközelítése volt az akciófilmeknek, sci-fiknek, mind a képi világa mind a története magával ragadó, és persze benne van a nosztalgiafaktor is, hisz ezen "nőttünk fel"
Ez egy elég meghatározó film szerintem. Nem csupán azért, mert a lassítást ebben a filmben láthattuk először és azóta alkalmazzák, amit Wahcowskiék kitaláltak, és nem csupán egy sima sci-firől beszélhetünk, hanem annál sokkal többről. Nagyon súlyos m... Több
Időtálló, klasszikus film. Összetett és bonyolult, lehet rajta agyalni. Ma is megállja a helyét annak ellenére hogy nem egy mai film. Sci-fi kategóriában alap.
A film látványvilága hatalmas hypeot kapott. A története, mondanivalója, pedig úgy lett mérhetetlen hype alapja, hogy két dolog nem stimmelt: 1. A Mondanivaló csak a későbbi részekben derült ki. 2. A film mögött álló srácok elmondták milyen művek a... Több
A sci-fi műfaj alapja ez a film. Zseniális képi világ, profi szereplők. Minden színész egy-egy különleges, egyedi karakter. Legalább egyszer látni kell!
Látom, hogy többen unalmasnak tartják. Valószínűleg ők nem épültek be a "rendszerbe":-) Szerintem nem az. Inkább azt mondanám, hogy ez a sci-fin belül is egy új műfajt teremtett.
A fiverek megalkottak egy uj vilagot ezzel a filmmel. Szerintem jol kivitelezett filmrol beszelunk amit szivesen megnez az ember masodjara. Ajanlom!
Igazi klasszikus, időtálló sci-fi, amit a kategória kedvelőinek mindenképpen látniuk kell! Szövevényes, fordulatos, összetett film. Profi rendezés, agyalós cselekmény, akár többszöri nézésre is!
A film, ami a ’90-es évek végén robbant be a köztudatba, és reformálta meg az akciófilm és sci-fi műfaját, és vetítette elő az akkori alakuló jövőképet, és a mostani jelenképet egy fikcionális, de nagyon valóságos képzeletté. Egyértelmű kultuszfilm.
Az első igazi, klasszikus sci-fi alkotás. Elég összetett, elsőre nem könnyen érthető, ezért javaslom többször megnézni, hogy az ember jobban tudja követni az eseményeket és megérteni a mondanivalóját. Ala film, mindenkinek, aki még nem látta javaslom megnézni!
Kétszer is megnéztem, de simán elvesztettem a fonalat! Nem tudtam megállapítani, mi mikor, milyen "dimenzióban" történik. Pedig, nagyon figyeltem. Na, de ez csak gyenge felfogóképességemnek tudom be. :)
A mátrix trilógiának azon kívül, hogy jó akciójelenetek vannak benne, még van valami plusz mondanivalója is. Ez teszi jóvá a sorozatot. Szerintem ez a rész lett a 3 közül a legjobb.