78% 81 szavazat
Mennydörgés

Mennydörgés

Pik lik foh
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
28
Szereplők (28)
15
Képek (15)
1
Videók (1)
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Jackie az autógyár tanfolyamán a legkiválóbbak között végez és ismereteit édesapja hongkongi autószerelő üzemében kamatoztatja, s persze segít a rendőrségnek, hogy felszámolják az illegális autóversenyeket a város utcáin. A versenyek fő szervezője, Warner Kaugman (Thorsten Nickel) kihívja Jackie-t egy versenyre. Megegyeznek, hogy egy Japánban hivatalos nemzetközi versenyen állnak ki egymás ellen. Hamarosan kezdetét veszi az életre-halálra szóló futam.

Rendező: Gordon Chan
Ország: Hongkong
Premier: 1995.08.05.
Jackie Chan
Jackie Chan
Anita Yuen
Jackie Chan
Jackie Chan
Jackie Chan
Jackie Chan
Jackie Chan
Jackie Chan
Jackie Chan
Ken Lo
Jackie Chan
Jackie Chan
Jackie Chan
 
2021.08.25 HE7EDIK

legújabb vélemény

Jackie jobb filmjei közül való, persze vannak eltúlzott jelenetek, az a konténerdobálós rész inkább volt nevetséges, mint drámai. De a sok bunyó és autó bőven kárpótol mindenért, Chan fiatalabb korában egy igazi energiabomba volt.

0
 
2019.04.20 Norbert93

Annyira azért nem borzalmas, mint ahogyan értékelik, sőt bátran leírhatom, hogy a legjobb kínai filmek között a helye. Annak ellenére, hogy nem konkrétan a harcművészet, vagy az abban jártas ellenfél a fő téma, hálistennek abban sem szenvedhetünk hiányt.

0
 
2016.04.30 D. Shaday

Egy komolyabb, de nagyon jó Jackie Chan film. Régen láttam ennyire találó magyar címet. Tényleg olyan az egész, mint egy másfél órás mennydörgés. Végig dübörög, lendületes, a történet is megállja a helyét és az akciók is lenyűgözőek. Jackie Chan egyik nagy gyöngyszeme ez a film.

0
 

Jackie Chan eltörte a bokáját a Balhé Bronxban (1995) forgatása közben, ezért kaszkadőröket használtak a film harci jeleneteinek legtöbbjében. Ez nagy dolog volt Chan számára, aki mindig is ismert volt arról, hogy a mutatványait saját maga végezte.Szerző: Thibo84

#1
 

A betétdalt Jackie Chan énekli, az elején kantoni, a végén mandarin nyelven.Szerző: Thibo84

#2
 

Japánban az eső megakadályozta, hogy a verseny jeleneteit ott filmezzék, ezért a stáb Malajziába költözött, hogy ott vegyék fel azokat. Probléma merült fel azonban, amikor a malajziai kormány attól tartott, hogy a forgatás során az emberek megsérülnek, ezért a versenyt szabályos sebességgel forgatták, és az utómunka során gyorsították fel.Szerző: Thibo84

#3
 

Az egyik jelenetben a kerítésen egy Castrol felirat látható.Szerző: mamiéstöti2

#4
 

A filmben Michelin autógumis poszter látható a műhelyben.Szerző: mamiéstöti2

#5