Az előzetest megnézve kicsit tartottam tőle, hogy egy ilyen kevésbé komoly alapkoncepcióval tálalt horror nem lesz képes olyat atmoszférát teremteni, amit egy pszichológiai horrortól elvárnánk. Szerencsére az első haláljelenetet követően minden kétel... Több
Parker Finn és Sosie Bacon közös produkciója, a Mosolyogj különleges horrornak indul, de nem tud mit kezdeni önmagával, és végül valamiféle nevetséges fantasy-sztoriba fordul. Pedig az alapgondolat nem volna rossz: egy különleges entitás szállja meg az embereket valódi láncolatot alkotva, és mindig az kapja meg, aki látja egy másik öngyilkos áldozat halálát. A mosolygás jelzi, hogy az illető már az entitás befolyása alatt áll. Hátborzongató néhol, és tényleg tud ijesztő lenni a dolog. Aztán egy ponton túl valahogy kifullad a sztori, és a rendező, Parker Finn nem tud mit kezdeni a script problémáival. Logikátlanná válik az egész és a film utolsó harmada már konkrétan zagyvaság lesz. Sosie Bacon (Kevin Bacon csontkollekcióra fogyott lánya) nem rossz, amit tud, azt ki is hoz a pszichológus karakteréből, de igazából nem tudja megmenteni a filmet a középszerűségtől. Értékelésem így nem is lehet közepesnél jobb. Nálam ez egy tipikusan három csillagos produkció, a horrorok között pedig a gyengébbek közé sorolnám.
Parker Finn 2022-es horrorsztorija Kevin Bacon lányának főszereplésével nagyot robbant két éve, így borítékolható volt a folytatás, mely most meg is jelent a mozikban (október 17-én). A rendező ugyanaz, de más főszereplőkkel. Az alapötlet mindenképp érdekes: adott egy atípusos emberi viselkedés, mely titokzatos módon terjed, és az áldozat mosolygásával kezdődik, amit aztán öngyilkosság követ (szintén mosoly közepette). Parker Finn maga állt elő az egésszel, majd a rendezést is vállalta (elsőfilmes direktorként). Valószínűleg pszichológiai ismeretei (és tanulmányai) alapján dolgozta ki a történetet, mely azért tud megterhelően hatni a pszichénkre, mert ellentétes érzelmeket társít: a mosolyhoz véres tetteket. A terjedés is érdekes: aki látja egy hasonló módon elhalálozó áldozat végső mosolyát, maga is megfertőződik, és ugyanilyen módon kezd viselkedni, majd öngyilkosságot elkövetni. Sajnos a film legvégét nagyon elrontották, és elvitték a teljes hiteltelenségbe, ami miatt az egész lecsúszik a 4 csillagról a közepes színvonalba. Pedig Sosie Bacon helyt áll a pszichiáternő szerepében.
Számomra csalódás volt a film, bár eleve nem volt magasan az a bizonyos léc. Eleve a 2 órás játékidő érthetetlen, simán ki lehetett volna hagyni fél órát. Ezt mondom azért is, mert rendkívül sok energiát fektettek abba, hogy a nyomasztó hangulat ráte... Több
Pár jumpscare jelenetek kívül sokat nem tud felmutatni szerintem. Egy nagyon átlagos horror, vagy még az alatti.
Nem a kedvenc műfajom, de vicces volt és egyben parás is. Nem nézném meg még egyszer.
Nem tudok rá mit mondani, megnéztem, mert izgalmas volt egészen az utolsó 10 percig. Ott tönkre tett mindent. Tetszett a koncepció, működött a horror, erre a végén beközli, hogy "nincs kedvem"... Nincs kedvem a jó sztorit egy jó démonra építeni, nincs kedvem normálisan lezárni a történetet, nincs kedvem jó horrort adni a végére... Te meg állsz, a ... kezedben, és már megy a felirat, de csak annyit mondasz, hogy most kajak??? Én nem ajánlom, mert hiába jó a játékidő 90%-a, de a vége miatt... Fhu! Mint a Trónok harca 8. évad. Szánalom.
Lehet pont mi kaptuk el jól a hangulati időzítést, de nekem (50) és a tizenéves kedvenc zigótámnak is tetszett a film. Nem egy csúcs horror, és nem is hoz semmi újat a műfajba, de egy tisztességesen összerakott alkotás. Sokkal rosszabbakkal is volt már szerencsém elpazarolni a drága időmet. És mint a műalkotásoknál, itt is mindenki annyit lát bele, amennyit akar/tud/szeretne. A szülő traumatizáló hatása a gyermekére, aki azután egy életen át hordozza azt. És vajon milyen hatást gyakorol ezen traumák leküzdése a körülöttünk élőkre? Lehet, az másoknál okoz újabbakat?
Na ilyen rossz filmet már régen láttam, le utánozták a Felelsz vagy merszet, a Valami követet és a Végső állomást egyben, majd lett belőle ez a szánalmasan béna, nevetséges film. A vége pedig kritikán aluli, össze lett csapva.
Nem mondom, hogy akkorát szól a film, de meglehetősen kellemes film, élveztem a filmet, nekem nagyon tetszett, 10/8.
Nahát, ez horror? Rém gyenge film, abszolút végig untuk az egészet. A történet, az effektek, de még a színészi alakítások is kritikán alulira sikeredtek.
Tipikusan egyszer nézhető kategória. A színészek játéka felejthető, a történet semmi extra, összességében egy átlagon aluli horrort kaptunk.