Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
71
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
90
Képek
3
Videók
Paterson
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Hajrakte   2019. 01. 14.

legújabb vélemény

Nem gondoltam volna, hogy gyakorlatilag a semmin ilyen jól fogok szórakozni, nekem nagyon bejött a film, élveztem, holott tényleg nem sok minden cselekmény van benne, megpróbálkozok Jarmusch többi filmjével is, hátha...

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 08. 07.

Letisztult film, öröm nézni

Bár a Paterson hazai bemutatója idén februárban volt, a helyi mozi újra műsorra tűzte Jarmusch filmjét, s én nem győzök hálálkodni ezért. Jim Jarmusch lassan az egyik kedvenc rendezőmmé válik, egyszerűen lenyűgöz, ahogy korunk remake, reboot és folytatásos franchise-ok uralta filmpalettáján itt van ő, aki mer valami egyedivel előállni, valamint a szó jó értelmében független íróként és rendezőként megmaradni (stílusosan fogalmazva: szembemenni a trendekkel). A szóban forgó alkotása is folytatja ezt a fajta filmkészítési metódust: a rendező továbbra sem fér a legkonvencionálisabb dramaturgia fordulatokat mellőzni, sokkal inkább a karakterek fejlődése a meghatározó. Ami azonban újdonság volt sz... több»


 
Deku   2017. 10. 22.

Én valamivel másabb hangulatra számoltam és ez csalódást is okozott nekem ezzel.Ennél a filmnél nagyon nem találták el azt amire én gondoltam volna. Egyértelműen nem lett vacak a film csak nem mondanám, hogy minden téren hibátlan.

 
alexxx   2017. 01. 18.

Eleinte csapnivalónak tűnt, aztán egyre inkább magával ragadott. Kellemesen csalódtam. Egy teljesen minimalisztikus alapötletből Jarmusch teljesen szerethető filmet csinált. Ez valahol az élet költészete.

 
BoBamburg Nézhetetlen  2018. 03. 12.

Régi filmjeit bírom Jim Jarmusch-nak (dead man, mystery train) de ez ritka sz@r film volt. Tökéletes ötvözete az unalmasnak és a rossznak. Feldob egy két témát, amiről vártam, hogy valami lesz belőle (ikrek, a kutya stb..) de semmi. Teljességgel az a film, amit kár volt egyáltalán leforgatni is. De gondolom az alter/hipszter arcoknak bejön, azok majd felhúzzák.

 
Jim Jarmusch topformában tért vissza a kedvenc témájához: a jelen esetben épp buszsofőrként (meg)élő, ám valójában nagybetűs művész szemlélődik, és mindennapi élményeit versekben örökíti meg. Nem a köznek ír, belső indíttatásból értéket teremt. Miközben az intellektuális humor végighasít a film cselekményén: egy igazi gyöngyszemmel van dolgunk. 100/100 több»
 
Emlékezetes, és csodálatos film, amelyre már nagyon szükségünk volt, a rengeteg kamu blockbuster dömping mellett; kis sziget ahol feltöltődhetünk. 10/10 több»
 
Az viszont biztos, hogy Jarmusch szándékosan gyúrta olyanra a Patersont, hogy több pontjából lehessen elindulni nagyon sokfelé, és az is bebizonyosodott, hogy Adam Driver jóval többre hivatott annál, minthogy egy fekete sisak mögé rejtsék el őt. több»

A film összbevétele 9 588 282 dollár volt (imdb.com).

 

Bár a Marvin név alapján azt gondolhatjuk, hogy a filmben egy kan kutya szerepel, valójában a négylábút egy Nellie nevű szuka alakította.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az a beszélgetés, amely az egyik buszos jeleneten hangzik el a két építőmunkás között, a valóságban is lezajlott. A történetet maga Jim Jarmusch hallotta egy bárban.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film egy pontján Paterson felesége, Laura azt mondja, hogy az ő neve megegyezik Petrarca (középkori híres itáliai költő) feleségének nevével. Ez nem teljesen igaz, hiszen Laura és Petrarca sosem voltak házasok, sőt, a legenda szerint mindössze egyszer találkozták, ám a hölgy mégis Petrarca múzsája lett.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.