Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
76%

Paterson (2016)

Paterson
Filmadatlap
 
29
Szereplők
14
Vélemények
90
Képek
3
Videók
Paterson
 
jakedave   2021. 03. 05.

legújabb vélemény a nap véleménye

3
Hatalmas kedvenc

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tagadhatatlan, hogy a legtöbb ember a Star Warson keresztül ismerte meg Adam Drivert, ahol az ellentmondás antihőst, Kylo Rent alakítja. Mivel sokan nem voltak elégedettek az új trilógiával, az ostor többnyire a színészeken (köztük különösen Driveren... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 08. 07.

1
Letisztult film, öröm nézni

Bár a Paterson hazai bemutatója idén februárban volt, a helyi mozi újra műsorra tűzte Jarmusch filmjét, s én nem győzök hálálkodni ezért. Jim Jarmusch lassan az egyik kedvenc rendezőmmé válik, egyszerűen lenyűgöz, ahogy korunk remake, reboot és folyt... teljes kritika»


 
Deku   2017. 10. 22.

0

Én valamivel másabb hangulatra számoltam és ez csalódást is okozott nekem ezzel.Ennél a filmnél nagyon nem találták el azt amire én gondoltam volna. Egyértelműen nem lett vacak a film csak nem mondanám, hogy minden téren hibátlan.

 
alexxx   2017. 01. 18.

0

Eleinte csapnivalónak tűnt, aztán egyre inkább magával ragadott. Kellemesen csalódtam. Egy teljesen minimalisztikus alapötletből Jarmusch teljesen szerethető filmet csinált. Ez valahol az élet költészete.

 
BoBamburg Nézhetetlen  2018. 03. 12.

0

Régi filmjeit bírom Jim Jarmusch-nak (dead man, mystery train) de ez ritka [email protected] film volt. Tökéletes ötvözete az unalmasnak és a rossznak. Feldob egy két témát, amiről vártam, hogy valami lesz belőle (ikrek, a kutya stb..) de semmi. Teljességgel az a... több»

 
T.Andras   2017. 08. 27.

0

Meglehetősen egyedi, különös hangulatot árasztó alkotás, egy szóval nem egy tömegfilm, ami lépten nyomon visszaköszön. Nekem tetszett a hangulata és a megszokottnál jóval lassabb történetvezetése.

 
ocskol   2017. 08. 28.

0

Nekem túlságosan lassú és vontatott volt a film, nem ehhez vagyok hozzászokva. Ugyanakkor a maga nemében meg nagyon jó. Megosztó film, vagy nagyon tetszeni fog, vagy nagyon nem. Nálam elment.

Galéria (90)

Videók (3)

A film összbevétele 9 588 282 dollár volt (imdb.com).

 

A mosodában rappelő férfit a Grammy-díjas MC, Method Man, a Wu-Tang Clan hiphop banda tagja alakítja. Jarmusch nem először dolgozik együtt a csapat tagjaival, RZA-val dolgozott például a Szellemkutya forgatása alatt.

(jakedave )
 

A filmben szereplő kutya, Nellie megkapta a Cannes-i Filmfesztivál legjobb kutya-alakításért járó díját, a Palm Dog Awardot.

(jakedave )
 

Bár a Marvin név alapján azt gondolhatjuk, hogy a filmben egy kan kutya szerepel, valójában a négylábút egy Nellie nevű szuka alakította.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az a beszélgetés, amely az egyik buszos jeleneten hangzik el a két építőmunkás között, a valóságban is lezajlott. A történetet maga Jim Jarmusch hallotta egy bárban.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film egy pontján Paterson felesége, Laura azt mondja, hogy az ő neve megegyezik Petrarca (középkori híres itáliai költő) feleségének nevével. Ez nem teljesen igaz, hiszen Laura és Petrarca sosem voltak házasok, sőt, a legenda szerint mindössze egyszer találkozták, ám a hölgy mégis Petrarca múzsája lett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben elhangzott verseket Jim Jarmusch kedvenc költője, Ron Padgett írta. Egyes költemények kifejezetten a filmhez készültek, valamint Padgett engedélyt adott, hogy korábbi munkáit is felhasználják.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jim Jarmusch a film első ötletét 20 évvel ezelőtt vetette papírra.

(BéBé)
 

A verset, amit a kislány mond, a rendező, Jim Jarmusch írta.

(BéBé)
 

Adam Driver beiratkozott egy buszvezetői tanfolyamra a szerep kedvéért.

(BéBé)
 
Emlékezetes, és csodálatos film, amelyre már nagyon szükségünk volt, a rengeteg kamu blockbuster dömping mellett; kis sziget ahol feltöltődhetünk. több»
 
Az viszont biztos, hogy Jarmusch szándékosan gyúrta olyanra a Patersont, hogy több pontjából lehessen elindulni nagyon sokfelé, és az is bebizonyosodott, hogy Adam Driver jóval többre hivatott annál, minthogy egy fekete sisak mögé rejtsék el őt. több»
 
Nem hinném, hogy találhattak volna tökéletesebb embert a főhős megformálására. Csak néhány hónapja tudok Adam Driver létezéséről, két merőben különböző projekt, a Girls című sorozat és a Star Wars széria legújabb darabjának a segítségével. De egy részem úgy érzi, ha mostantól minden film minden szereplőjét ő játszaná, azt is elhinném neki. több»