Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Az igazság bajnokai (2020)

Retfærdighedens ryttere
Filmadatlap
 
27
Szereplők
13
Vélemények
13
Képek
6
Videók

Galéria (13)

Videók (6)

 
panel4   2022. 11. 07.

legújabb vélemény

0

A film címe félrevezető lehet, legalábbis én az alapján másra számítottam. Az akció, a dráma és a komédia zseniális arányban oszlik meg a filmben. Nagyon jó színészi játék jellemzi a történetet, amely egyáltalán nem sablonos, és erős mondanivalóval bír. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 
Lóri Ádámcsik   2021. 11. 03.

1
Szuperrr!

Az év egyik meglepetésfilmje szerintem. Minden poén a helyén, van akció, dráma, érzelmek, humor és Mads Mikkelsen is, grátiszban. Mindenkinek ajánlom, aki egy kellemes és izgalmas esti mozira vágyik (és szinkronosan nézzétek, úgy az igazi!).

 
elekm90   2021. 11. 01.

0

Tipikus Anders Thomas Jensen film, a tőle megszokott fekete humorral és tömkeleg lökött karakterrel. Az "Ádám almái" után nálam talán a rendező legjobbja, egyszerre drámai, erőszakos, vicces, és még fordulatos is. A színészi teljesítmények nagyon jók... több»

 
Klauka89   2022. 04. 17.

0

Nagyon jól indul a sztori, nagy reményeket tápláltam felé. Aztán csalódtam. Nem ilyennek ismertem meg Mads Mikkelsent, aki ennyire lapos karakterhez adná a nevét. Ez talán a legrosszabb film, amit tőle láttam. A mozi nem szólt másról számomra, mint e... több»

 
HanGa   2021. 10. 30.

1

Érdekes történet, nem egy megszokott film. Furcsák a karakterek, de olyan kedvelhetően furcsák, és a humora sem a megszokott.

 
Piczil Zsolt   2022. 04. 24.

0
Ez a film elsősorban dráma...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Érdekes film, mert a fel-fel bukkanó humor (inkább groteszk megnyilvánulás) megzavarja a nézőket. De, ez a film szerintem mégis inkább dráma. A személyes veszteségről, és a sors (képzelt? valós?) hatalmáról. Mivel én is megzavarodtam, ezért groteszk formában ismertetem a filmet: Az igazán jó katona tud pszichiátriai segítséget kérni, de előtte el kell gondolkoznia a problémán. Ezért legalább 20 gengsztert fejbe lő, terápiás célzattal. A magánterápia nem jön be, illetve mégis. :)

 
Fikatours_blogger   2022. 04. 18.

0
Kinek mi. Nekem vígjáték.

Bár a filmnek mély mondanivalója van, engem mégis inkább a poénok szórakoztattak jobban. (Amúgy Mikkelsennek nagyon is jól állt a marcona katona figurája.)

A film összbevétele 591 037 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 20 015 809 forintot termelt. A hazai mozik összesen 13 679 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

15 kategóriában jelölték a Dán Filmakadémia éves díjára.

(csd)
 

A film premierjére a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon került sor.

(csd)
 
Tömegek számára is élvezhető, innovatív szerzői filmet készíteni lehetséges. több»
 
Jensen sikere jelentős mértékben alapszik kiváló színészgárdáján is: Mikkelsen hibátlanul hozza a minden belső feszültségét sztoikus külseje mögé rejtő katonát, de a többiek is elképesztően jó érzékkel tudják felszínre hozni a bohókás karaktereikben rejlő traumákat. több»
 
A zárójelenet kifejezetten megható és érzékeny tónusa mutatja, hogy bármilyen bizarr kegyetlenséggel bánt el velük az élet, a társadalom vagy épp saját maguk, Jensen mindig a közösség és a lelki béke felé tereli a szereplőit. több»