Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

A góré (2017)

Shot Caller
Filmadatlap
 
28
Szereplők
14
Vélemények
25
Képek
3
Videók
 
Berto49   2017. 08. 26.

„Az odú” után – teljesen véletlen választás volt – egy modern, 2017-ben készített modern börtöndráma. A büntetlen előéletű Jacob Harlon ittasan halálos balesetet okozva börtönbe kerül. Az ottani körülmények hatására igazi bűnözővé, egy gengszterbanda tagjává válik, Büntetését letöltve megbízzák egy sokat jövedelmező fegyvereladási ügylet lebonyolításával. Iszonyatosan kemény film, brutális jelenetekkel. Egy nekem alapjában ellenszenves bűnözőt Nikolaj Coster-Waldau olyan nagyszerűen alakít, hogy a végén az erkölcsi tartása miatt személyisége felértékelődött a szememben. Két szálon futó cselekmény, nagyon oda kell figyelni, hogy követhessük a történetet, de megéri a koncentrálást.

 
Deku   2017. 11. 20.

Nem a legjobb ez egyértelműen látszik de valahol elér egy tűrhető kategóriát. Eléggé furika lett de véleményem az, hogy bőven szerethető. Lehet, hogy nem egy kiemelkedő mestermű lett de még így is bőven hozza az átlagos szintet.


 
hsanya182   2017. 12. 13.

Nem egy egyszerű gengszterfilm, elég komplex és összetett mozi, van benne sok gyűlölet. Nem semmi, hogy egy "boldog" családos átlagermbernek, hogy megváltozik az élete, mikor egy balesetben elveszíti fiát. Szépen bemutatja az önként vállalt életútját, aki börtönbe kerül, és dönthet harcos marad vagy áldozat. Teccett, hogy nem csak a börtönbe játszódik, hanem a civil életéből is és az aki utána válik belőle forognak a cselekmények.

 
MMcFly2015   2017. 08. 22.

A legjobban sikerült börtöndrámák egyike. Mikor a film végére értem, megfogalmazódott bennem, hogy eddig az Elítélt (Felon) c. 2008-as alkotás nyűgözött le a műfajból, de a Shot Caller átvette a helyét. Erre most tűnt fel, hogy a rendező is ugyan az. Le a kalappal, úgy látszik, a családi drámát egy kemény börtön történetben kitűnően tudja adagolni. A film szerkezete tökéletes. Kicsit sem hagy unatkozni. Két párhuzamos idősíkot követhetünk végig, ebből az egyik kiegészíti a másikat. Személy szerint engem a drámai oldala jobban elkapott, miként vált állattá egy sikeres családapa, de a végén kapott lezárás hatalmasat csattan. Dráma és krimiként is szuperál. Számomra rejtély, ilyen jól sikerült, kimagasló filmek miért nem kerülnek a hazai mozikba... :(

 
HercegPeter   2018. 06. 09.

Furcsa, hogy nem is hallottam róla ezelőtt. Pedig bőven megér néhány jó szót. Valami az első percben megfogott benne. Van az a film, ahol nem az egyes jelenetek az izgalmasak, hanem az ahogy egy karakter percről-percre változik és ahogy a film folyama halad. Na, ez pont ilyen. Nicolaj Coster-Waldau nagyon jól hozza a figurát. A bűnszervezetekről és a börtönéletről is sokat mutat nekünk a film.

Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Benjamin Bratt
Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Lake Bell
Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Holt McCallany
Omari Hardwick
Nikolaj Coster-Waldau
Omari Hardwick
Holt McCallany
Omari Hardwick
Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Nikolaj Coster-Waldau
Lake Bell
 
A góré egy sokkal jobban befogadható, összeszedettebb, és jóval "hollywoodiasabb" alkotás, mint a Brawl... viszont pont ezek miatt kevésbé őszintének is hat.

7,5/10 több»
 

A rendező, Ric Roman Waugh 2008-ban készített egy hasonló tematikájú filmet, az eredeti címe: „Felon”, magyar címe: "Az elítélt". A szigorított fegyintézetbe kerülő főhős a büntetése előtt szintén példás életet élő családos ember volt, nála is a börtön körülményei okozták a változást.

(Berto49 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.