Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Solaris (1972)

Solaris
Filmadatlap
 
18
Szereplők
6
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 13.

legújabb vélemény

0

Anno olvastam a regényt is,azért az klasszisokkal jobb volt.A képi világ megható,bár vannak üresjáratok a filmben,de végül is egy tisztességes iparosmunka.Drámai,és felkavaró,érdekes gondolatokat,kérdéseket feszeget.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 04.

0
Nagyon mély, nagyon hosszú, nagyon jó

Azt nem állítom, hogy teljesen értem a filmet, mert az egy bátor kijelentés lenne. Azt viszont bátran elmondhatom, hogy egy nagyon különleges filmélmény, gondolkodásra készteti a nézőt, s teljes mértékben elüt azoktól a filmektől, amelyeket az Egyesü... teljes kritika»

 
ANdraS   2016. 03. 10.

0

Feledhetetlen mestermű amely örökre nézhető lesz, mert nem csak trükkökön ál a film, de tökéletes psychológián és elképesztően eredeti könyvön, illetve ötleten. És ha hozzádjuk, hogy minden idők egyik legjobb rendező forgatta, aki rendezők ezreinek p... több»

 
Laci000   2015. 06. 02.

0

A film első kétharmada tetszik, utána kezdődik el a rendezőre jellemező filozofálgatás, ami oda vezet, hogy végül a filmje egyre jobban eltér a könyvtől. Aligha sci-fit akart forgatni. A befejezés elég jól sikerült, ezért kap egy gyenge hármast.

 
Kiss László   2019. 09. 30.

0

Regen lattam, nagyon tetszett!

 
xenon   2015. 05. 04.

0

Fantasztikus film, Tarkovsky szép munkát végzett, habár én is osztom a regényíró Lem véleményét annyiban, hogy szívesen láttam volna többet a Solarisból mind annak ellenére, hogy mi volt a célja Tarkovsky-nak. Egy kis snittet még elbírt volna a bolyg... több»

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Cannes-i Fesztivál (1972): A zsűri külön nagydíja és FIPRESCI-díj.

(Bogi87)
 

A Tarkovszkij által rendezett film igen megosztotta a nézőket. A science-fiction irodalom kedvelőinek nem tetszett, hogy a film jelentősen eltért a regénytől, a sci-fi filmek rajongóinak pedig a tudományos-fantasztikus jellegről való lemondás okozott problémát.

(Bogi87)
 

Stanisław Lemnek nem tetszett, hogy a filmben nem jelenik meg a Solaris bolygó, de Tarkovszkij hajthatatlan volt, mivel egy vizuálisan visszafogott filmet szeretett.

(Bogi87)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)