Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
87
Filmadatlap
 
18
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
1
Videók
Solaris
 
Kiss László   2019. 09. 30.

legújabb vélemény

Regen lattam, nagyon tetszett!

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 04.

Nagyon mély, nagyon hosszú, nagyon jó

Azt nem állítom, hogy teljesen értem a filmet, mert az egy bátor kijelentés lenne. Azt viszont bátran elmondhatom, hogy egy nagyon különleges filmélmény, gondolkodásra készteti a nézőt, s teljes mértékben elüt azoktól a filmektől, amelyeket az Egyesült Államokból és Nyugat-Európából kapunk. Tarkovszkij munkásságáról már sokat hallottam, ellenben a filmjeiből még egyet sem láttam, s úgy gondoltam, hogy kezdésként a Solarist választom. Elöljáróban elmondom, hogy nem olvastam Lem regényét, s a 2002-es adaptációt sem láttam. Ami megfogott az egészben az az egésznek a lassúsága, de a szó jó értelmében. Elmélyülést kíván meg a nézőtől, nemcsak az érzelmeinkre hat, hanem az észre is. Nagyon különle... több»


 
ANdraS   2016. 03. 10.

Feledhetetlen mestermű amely örökre nézhető lesz, mert nem csak trükkökön ál a film, de tökéletes psychológián és elképesztően eredeti könyvön, illetve ötleten. És ha hozzádjuk, hogy minden idők egyik legjobb rendező forgatta, aki rendezők ezreinek példaképe, mint pld. Lars von Trier vagy Christopher Nolan, akkor már sejthetjük, hogy ez egy kötelező darab minden filmrajongónak.

 
Laci000   2015. 06. 02.

A film első kétharmada tetszik, utána kezdődik el a rendezőre jellemező filozofálgatás, ami oda vezet, hogy végül a filmje egyre jobban eltér a könyvtől. Aligha sci-fit akart forgatni. A befejezés elég jól sikerült, ezért kap egy gyenge hármast.

 
xenon   2015. 05. 04.

Fantasztikus film, Tarkovsky szép munkát végzett, habár én is osztom a regényíró Lem véleményét annyiban, hogy szívesen láttam volna többet a Solarisból mind annak ellenére, hogy mi volt a célja Tarkovsky-nak. Egy kis snittet még elbírt volna a bolygóról, de lehet, hogy ez a szép benne, hogy még most is baromi kíváncsi vagyok a Solaris bolygóra, hogyan is néz ki. :) A víz eleme itt is megjelenik, ebben a filmben is. Különleges és észbontó a vita a "vendégekről". Jó film.

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Cannes-i Fesztivál (1972): A zsűri külön nagydíja és FIPRESCI-díj.

(Bogi87)
 

A Tarkovszkij által rendezett film igen megosztotta a nézőket. A science-fiction irodalom kedvelőinek nem tetszett, hogy a film jelentősen eltért a regénytől, a sci-fi filmek rajongóinak pedig a tudományos-fantasztikus jellegről való lemondás okozott problémát.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.