Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
2
Vélemények
1
Képek
Videók
Kafka
 
Berto49   2017. 08. 24.

legújabb vélemény

Franz Kafka nevét olvasva túl a szinte teljes életmű ismeretén, két zseniális film jut az eszembe. Az egyik az Orson Welles rendezte 1962-es „A per”, a másik pedig 1991-ben készült „Kafka” című, amelyet Soderbergh rendezett. Az utóbbinak olyan a hangulata, mintha egy megíratlan Kafka-írást olvasnánk. A hatáshoz nagy mértékben hozzájárul Jeremy Irons csodálatos alakítása, amely szinte fizikai valójában idézi fel a szerencsétlen sorsú, identitását kereső írózsenit. Remek rendezői bravúr a fekete-fehér jelenetek közé beékelődő színes rész. Fokozza a film hitelességét a valódi prágai helyszíneken történt forgatás. Ideális film, méltó Kafka nagyságához.

 
ZeroHero   2015. 05. 18.

Jeremy Irons legjobb szerepe, pedig volt neki igencsak sok, igencsak remek. Talan meg az igazi Kafkanal is kafkabb. Zsenialis kepi vilag, foszereplo, zenek, elkepeszto utalosok tobb Kafka mure a filmben.. Mindenkinek maximalisan ajanlon.

A film összbevétele 1 059 071 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet fekete-fehérben forgatta Steven Soderbergh, emiatt is lett annyira "kafkai". Csak néhol kerül bele pár színes kép, de azok is sötét tónusúak.

(ZeroHero)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.