Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
77%

Újjászületés (2014)

Spring
Filmadatlap
 
23
Szereplők
4
Vélemények
5
Képek
5
Videók
 
Máté Dávid   2020. 08. 19.

legújabb vélemény

1
KRITIKA: Újjászületés

(Irgalmatlanul nehéz erről a filmről spoiler mentesen írni, de mégis megpróbálom!) Mielőtt a tényleges kritikára térnénk, szeretnék pár szót szólni gyermekkori énkeresésem rögös és közel sem zökkenőmentes zarándokútjáról, amely akkor még cél nélkülin... teljes kritika»

 
hsanya182   2015. 07. 01.

2

Ez a film egy elég bizarr romantikus filmre sikerült. Még a néhány elrémisztő jelenet után is elég baratságos vége lesz :) Egyszer érdemes megnézni, kicsit a spirituálitásból is csemegéz, de végül is a szerelemről szól :) Művészfilm kedvelőknek kötelező darab lehet :)


 
BoBamburg   2018. 09. 10.

0

Igazán kellemes és sötét hangulatú film, ami jól keveri a romantikus filmek és a horror elemeit. Lassú, csendes alkotás, gyönyörű tájakkal és letisztult formával. Bírom az ilyen jellegű filmeket, amiknek nem csak a művészkedés a lényege, hanem érződik a műfaj szeretete is.

 
zoltyah   2016. 08. 28.

0

Filmek nagyon jó atmoszférája van.10/10. Kultfilm, mint ahogy a csadoros vérszívó is.

Galéria (5)

Lou Taylor Pucci
Nadia Hilker

Videók (5)

A film összbevétele 49 970 dollár volt (imdb.com).

 

A rendezők azért választották Olaszországot helyszínnek, mert állításuk szerint ez egy olyan helyszín, melynek mítoszvilágával és a keletkezéstörténetével is tisztában vannak az emberek, és a helyben élő mítoszokat a filmbe is nagyszerűen be lehetett építeni.

(XETH)
 

A legnagyobb kihívás a filmmel kapcsolatban a főszereplőnő kiválasztása volt (pontosabban megtalálása). Ugyanis egy olyan színésznőt, aki ismeretlen etnikai származású, az akcentusa nem felismerhető, színészi játéka kitűnő és még gyönyörű is... nagyon nehéz találni. Végül a producerek a német származású Nadia Hilker nevét dobták be és választották is végül a szerepre.

(XETH)
 

A filmet Olaszországban forgatták, pontosabban Polignano a Mare-ban. Az ott élők szívesen fogadták őket, és egy cseppet sem zavarta őket, hogy az utcákon horrorfilmet forgatnak.

(XETH)
 
Legnehezebb dolga ennél a filmnél egy kritikusnak minden bizonnyal a besorolásával lesz, ugyanis alapvetően nem könnyű megmondani, Justin Benson alkotása valójában egy horror, fantasy, romantikus film, vagy éppen valami ezeket is egy teljesen új kategóriába emelő egyveleg. több»
 
Evan (Lou Taylor Pucci) jelen esetben közel sem mindenható. Anyukája örökre elhagyja, a munkahelyi zaklatás kikészíti a rendőrség pedig beszélgetni szeretne vele. ehhez annyira nincs kedve, hogy barátja tanácsára, minden mindegy alapon, nyúlcipőt húz, hogy idegenbe utazva, Olaszország legkiesebb, legkiesőbb szegletében új életet kezdjen egy titokzatos helyi kisasszonnyal (Nadia Hilker), aki nem az, aminek látszik. Történet, amely valahol Lovecraft és a Rómeó és Júlia határán egyensúlyozik, viszálykodó rokonok nélkül, viszonylag kevés vérrel. több»