73% 24 szavazat
Szerelmi láz

Szerelmi láz

Szerelmi láz
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
17
Szereplők (17)
1
Képek (1)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

A híres operaénekes, Szendrey Péter lánya, Éva a párizsi szobrásziskolán tanul. Egy nap a rádióból értesül róla, hogy édesapjával valami baj történt. A háború miatt csak hosszú, viszontagságos utazás után érkezik Budapestre. Apját a cirkuszban találja, ahol felesége hűtlensége miatt összeroppanva, lecsúszott énekes bohócként dolgozik. A lány apjával marad, egy szegényes külvárosi lakásban nyomorognak. Szendrey Péter iszik, Éva lép fel helyette a cirkuszban. Egy nap meglátogatja barátnője, Judit a vőlegényével, Radnóthy Tamás zeneszerzővel. Tamást felvillanyozza az Évával való találkozás, melynek hatására be tudja fejezni félbeszakadt kompozícióját, a "Szerelmi láz"-t.… Több

Ország: Magyarország
Premier (HU): 1943.03.21.
Dajka Margit
 
2017.10.13 azurou

legújabb vélemény

Nagyon szeretem a magyar filmgyártás ezen korszakát, de ezt nem mondanám egy kiemelkedő darabnak. Hiába, sajnos Dajka Margit alakítása sem dúcolja alá kellőképpen a cselekményt, pedig nagyon illeszkedik hozzá a szerep.

0
 
2016.08.11 Twister

Nem tudok rosszat mondani egyszerűen erre a filmre. Szinte minden működött benne, hacsak nem a teátrális alakítások voltak számomra egy picit zavaróak, de azt hiszem, ez egyébként is jellemző erre a korszakra.

0
 

Fényképezte Makay Árpád, főszereplő Tímár József (Radnóthy Tamás).Szerző: seamandarin

#1