Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Tarzan (1999)

Tarzan
Filmadatlap
 
49
Szereplők
38
Vélemények
18
Képek
1
Videók
Tarzan

Galéria (18)

Videók (1)

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 13.

legújabb vélemény

1
Régimódi Disney, tele drámával

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Gyerekként is nagy kedvencem volt, de most is megnézném, ha úgy alakulna. Egy újabb pompás Disney mese, aminek nagyszerű betétdalai vannak, és egészen sok oldalú mesét sikerült alkotnia a Chris Buck és Kevin Lima párosnak. Nagyszerűen rajzolták meg, és az állatvilág bemutatására is odafigyeltek, valamint a gorillák szokásait is szépen vászonra vitték. A Disney régimódi hagyományai itt még nagyon érezhetők voltak, hiszen a hullámvasút-szerű hangulat jól jellemezte a mese történéseinek kiélezett viszontagságait. Borzalmas, szomorú kezdés után (Tarzan szülei elvesztésére gondolok) jött a karakterekkel való megismerkedés, aztán újabb bonyodalmak alakultak ki, és egy újabb drámai jelenet érkezett (gorilla vezér Kerchak halála) a vége fele haladtával, majd egy csodás befejezés, ahogyan azt megszokhatta a néző. Persze a sok drámai pillanat mellett azért volt bőven poénokból és vicces jelenetsorokból, ami jól kavarta a cselekményt, egészen változatossá tette azt. Egy meséhez képest eléggé jól kivehető volt a karakterek fejlődése és sokoldalúságuk is. Hiszen ott volt példaként Kerchak, aki nagyon ellenszenves volt az elején, aztán egyre szimpatikusabb lett a nézők számára, vagy éppen Jane karakterét is ide lehetne sorolni. Ugyanis amilyen elutasító volt az elején, úgy kezdett el felnőni az egész történethez, és adta át magát fokozatosan a dzsungelnek. Összességében egy pörgős és jó humorral megáldott, szépen megrajzolt mese lett belőle, tele érzelmekkel és drámával.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Sokkal érzékletesebb és érzelmesebb is mint a mai Tarzan filmek. Valamilyen módon nagyon elkapták a készítők. Egyszerűen magával ragadó és egyszerre aranyos ezáltal kedvezve a kicsiknek és egyben tartalmas is.

 
Thibo84   2019. 05. 05.

0

Imádtam gyerekként is és felnőttként is ezt a rajzfilmet. Magával ragadt a történet, a látvány világa káprázatos, jó a humora és a betét dalok is a mai napig élvezettel hallgatom meg, igaz nem az eredetit Phil Collins-tól, hanem a magyar verziót Ákos... több»

 
dailyfilmsan   2018. 11. 22.

0

Az eredeti történettől kicsit eltérve és megszéptve hozta elénk Tarzan történetét a Disney. Tarzan figurája mint egy naív gyerek ismerkedik környezetével. A konfliktust ez is okozza. Tanulsága nagyon nincs viszon a dalok nagyon jók mindd a felnőtté válásról szól pont mint a film is.

 
Szilonka   2017. 10. 17.

0

A természetközelsége miatt kedvelem ezt a mesét, na meg az eredeti történetet is. Az alapsztori nem rossz, bár minidig furcsállottam ezt a gorillák nevelik fel a gyereket dolgot, de elnézem.

 
puffancshercegnő   2016. 09. 16.

0

az egyik kedvenc disney mesém. A történetet nagyon jól feldolgozták olyan szinten hogy az gyerekeknek és felnőtteknek is élvezetes legyen. Amit nagyon ki kell emelni az a betétdalok, mindegyik remek, magyarul és angolulis. Köszi Ákos!

 
Ms. Akárki   2019. 04. 26.

0

Tarzan történetei nem állnak annyira közel hozzám, de ez a mese valamiért mégis tetszett. A látvány, a színek, a kaland. És csak hozzátett az élményhez, hogy a betétdalokat Ákos énekelte. Imádtam a zenéjét.

A film összbevétele 448 191 819 dollár volt (imdb.com).

 

Daryl Hannah és Teri Polo neve is felmerült Jane szerepére.

(Thibo84)
 

Bill Paxton és Robert Forster neve is felmerült Clayton szerepére.

(Thibo84)
 

Christopher Lloyd és John Lithgow neve is felmerült Porter professzor szerepére.

(Thibo84)
 

Tantor szerepére John Ritter, Tim Conway, Tino Insana és Bob Hoskins neve is felmerült.

(Thibo84)
 

Natalie Cole, Madonna, Kristen Johnston, Theresa Russell, Christina Ricci és Charo neve is felmerült Terk szerepére.

(Thibo84)