Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Tetris (2023)

Tetris
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
7
Képek
2
Videók

Galéria (7)

Taron Egerton
Taron Egerton
Taron Egerton

Videók (2)

 
Lóri Ádámcsik   2023. 05. 08.

legújabb vélemény

1
Szuper!!

Az utóbbi idők egyik legjobb eredettörténet filmje. Izgalmas, jó a történet, jók a szereplők, jók a zenék, jó a vágás, jó a hangulat. Csak ajánlani tudom!!!

 
Török389133   2023. 04. 13.

1

Talán a közepe felé volt egy kicsit unalmasabb rész, de nagyon jó film, meglepően pörgös, gyors ritmusú, érdekes, és nagyon jól össze van rakva.

 
MrBlond   2023. 03. 31.

1

Az biztos, hogy túlszárnyalta az elvárásaimat, remek lett, érdekes és lekötötte a figyelmemet végig. Csak ajánlani tudom.

 
Sraczjanos   2023. 02. 27.

1

Hihetetlen, mennyire izgalmas és élvezhető volt, annak ellenére, hogy maga a játék azért nem erről híres. Persze rá lehetett kattanni, de alapvetően egy elég egyszerű koncepció volt.

 
erahurka   2023. 04. 09.

1

Jó kis pörgős, szórakoztató limonádé erről a jogi katyvaszról amit a ruszkik meg a játék valós és vélt jogtulajdonosai összekavartak annak idején. Van benne pár megmosolyogtatóan buta pillanat, és némi gagyi CGI megoldás, de az összkép abszolút szere... több»

 

A film elején Henk arról beszél, hogy amikor alszik, álmaiban egyfolytában a Tetris darabjait látja és ez egy visszatérő álom minden éjjen át. Ez valójában egy valós jelenség, orvosi nevén úgy hívják, hogy "Tetris Effect" mely tipikus menedzser betegség. A kifejezést Jeffrey Goldsmith újságíró alkotta meg 1994-ben, hogy leírja, amikor valami, amire az ember huzamosabb ideig összpontosít, megjelenik a gondolataikban, felfogásaikban és álmaikban. Aztán az orvostudomány is átvette, majd pontos elemzés és diagnosztizálás után definiálta.

(Bafam )
 

A Tetris szó eredete a görög tetra- (négy) numerikus előtag, és a tennis angol szó összevonásából alakult ki. A tenisz a programozójának (Alexey Leonidovich Pajitnov (oroszul: Алексей Леонидович Пажитнов) kedvenc sportja.

(Curacao86)
 

A Tetris elnevezés oroszul Тетрис-ként írják.

(Curacao86)
 

A Tetris (2023) film munkálataiban, az alapító, Alexey Pazhitnov [(eredeti néven: Alexey Leonidovich Pajitnov (oroszul: Алексей Леонидович Пажитнов) (Moszkva, 1956.03.14.)] részt vett, mint executive producer.

(Curacao86)
 

A Tetris (2023) volt a skót születésű zeneszerző, Lorne Balfe, és Matthew Vaughn második (2.) közös munkája. A következő közös projekt az Argylle (2023) c. film lesz, amiben Matthew Vaughn rendező és producer is.

(Curacao86)
 
A Tetris izgalmasan filmesít meg egy hihetetlen, „tökéletes” videojáték körül zajlott jogi drámát. A műfaj klasszikus, de túlzott adalékai visszatartják a filmet az igazi nagyságtól. több»