Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
23
Vélemények
18
Képek
5
Videók
Piszkos pénz
 
NGN   2020. 01. 08.

legújabb vélemény

James Gandolfini búcsúmozija

James Gandolfini utolsó nagyjátékfilmes szereplését láthatjuk ebben a krimiben. Talán még 2016-ban felbukkant az "Aznap éjjel" című sorozat egy epizódjában, ha jól emlékszem. Most a Maffiózókhoz hasonló szerepben látható, egy egykor rettegett, ámde mára kikopott bandavezért alakít, aki egy bár tulajdonosa. Azonban, amikor a csecsenek átvették az uralmat a brooklyni negyedben, az ő hatalma háttérbe szorult. Most neki kell kiszolgálnia a rosszfiúkat, ha nem akar balsorsra jutni. Megpróbálja meglopni az új főnökeit, és itt keveredik bele a történetbe az alkalmazottja, Bob (Tom Hardy), a csendes és látszólag szerény jellemű srác. Miután egy kutyát is kiment egy szemetesből, találkozik Nadiaval, akit Noomi Rapace alakít. A dolgok bonyolódnak, mert felbukkan Nadia régi barátja, aki történetesen a talált eb gazdája is volt, és visszaköveteli a blökit. Ám Bobnak ez nem tetszik, ezért nem hagyja magát megfélemlíteni. Tetszik Hardy játéka, mert egy elsőre ügyifogyinak tűnő fiút láthatunk, ámde sokkal több van a felszín alatt, mint amit kimutat a külvilágnak. Álcának nem rossz, az biztos, meg aztán ki gyanakodna bármiért is egy ilyen jóravaló srácra. A poént nem lövöm le, de kiváló kettős játszma az övé, az egyszer tuti. Gandolfini csípőből hozza a gengsztert, ő ebben vérprofi, ezt tudjuk. Nem is lehet belekötni, kimondottan öröm őt ilyen közegben viszontlátni. Ha belegondolunk, hogy ... több»

 
mamiéstöti2   2017. 05. 07.

Tom Hardy-nak sosem volt az erőssége olyan filmekben szerepet vállalni, ami lenyűgözi az embert, de ez nem azt jelenti, hogy nem jó színész, csak egyszerűen nincs szerencséje.


 
Deku   2017. 09. 24.

Bőven belefér az átlagos kategóriába ami nálam legalábbis átlagos. Egy szinten bőven elszórakoztat viszont ha nagyobb dolgokat várnánk tőle az már nem megy neki. Könnyen felejthető darab.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 01.

Kicsit várat magára a film az eseményeket tekintve. Nem megy olyan olajozottan, viszont érdekes az egész atmoszféra, amit szépen lassan megteremt magának. A nagy durranás a végén van, csak türelmesen ki kell várni, viszont nagyot üt és megkoronázza filmet. Hardy és a kutyusa csúcs párosítás, hihetetlen cukik a filmben.

 
Berto49   2017. 07. 02.

A „Bikanyak” rendezőjének Dennis Lehane adaptációja( a bestseller író több könyvét is vászonra vitték, pl. "Titokzatos folyó," "Hideg nyomon", "Viharsziget"). A szerző egy novellájának megfilmesítése. Játszanak benne: Tom Hardy, aki a „Locke” c. filmben százszor jobb, itt mintha kissé retardált lett volna, Rapace kisasszony, és a hájas, undorító, elhalálozott Gandolfini, akit nehezen tudok elviselni, itt a fertelmes külsejéhez illő gonosz figurát alakított. Nem sok minden történt a filmben, a vége felé kezdett egy kissé izgalmas lenni, de közel sem kerülhet be a kedvelt filmjeim közé.

 
hsanya182   2015. 08. 10.

Szerintem is unalmas a film, vontatott párbeszédekkel, minimális cselekményel. Ketten kirabolnak egy "kocsmát", ahol két pultos dolgozik, majd kiderül hogy az egyik pultosnak is köze van a rabláshoz, pénzhez szeretne jutni... Összeségében életszerű a Piszkos Pénz. Piszkos múltú emberek, ha egyszer ráakaszkodnak a gyengébbre, elég nehéz őket levakarni, de Tom Hardy-nak sikerült a végére egy kis feszültséget teremtenie a karakterfejlődésének váratlan fordulatával :) Ez miatt egyszer megéri megnézni...

 
szaka123   2018. 03. 26.

Nagyon jó film! Ajánlom mindenkinek megtekintésre, aki szereti a lassabb folyású filmeket, nagyszerű színészi alakításokkal. Két kedvencem is feltűnik a filmben, Hardy és Schoenaerts. Nem az a pörgős film, kell hozzá hangulat, de megéri a rászánt időt.

Tom Hardy
Tom Hardy
James Gandolfini
Tom Hardy
Noomi Rapace
Matthias Schoenaerts

A film összbevétele 18 658 381 dollár volt (imdb.com).

 

A Piszkos pénz volt James Gandolfini utolsó filmje.

(hp)
 

A film eredeti című "Animal Rescue" volt, melyet 2014 januárjában a készítők "The Drop"-ra cseréltek.

(hp)
 

A film története Dennis Lehane "Animal Rescue" című novelláján alapszik.

(hp)
 

A filmet eredetileg Neil Burger rendezte volna, de A beavatott forgatási munkálatai miatt végül nem tudta vállalni a felkérést.

(hp)
 

Ez első angol nyelvű filmje.

(hp)
 

Rocco szerepét három azonos fajtájú kutya "játszotta".

(hp)
 

Bár a film Brooklynban, New Yorkban játszódik, és a történet mind a négy főszereplője amerikai, az őket alakító színészek közül hárman is európaiak. Tom Hardy brit, Noomi Rapace svéd, Matthias Schoenaerts pedig belga nemzetiségű.

(hp)
 

A Piszkos pénz és Matthias Schoenaerts harmadik közös filmje (The One Thing to Do, 2005, Bikanyak, 2011).

(hp)
 
Az éjszakai bároknak létezik egy olyan funkciója, amit eddig csak a beavatottak ismerhettek, egy képzavarral élve a napközben megszerzett illegális jövedelmek itt hajtják álomra a fejüket. Ízig-vérig amerikai történet részben európai gárdával, James Gandolfini utolsó, nagyszerű alakításával. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.