Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Lélekvesztő
Margaret Blye
Barbara Hershey
Barbara Hershey
Barbara Hershey
Barbara Hershey
Barbara Hershey
 
Filmbarbár   2019. 06. 23.

legújabb vélemény a nap véleménye

Rémületbe taszító

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: A kissé "furcsán" magyarra fordított cím egy – bizonyos részletektől eltekintve – még a mai kor nézője számára is paráztatós horrordrámát takar, amely kicsit hosszú ugyan, de apróbb üresjáratok és kisebb-nagyobb bugyutaságok mellett folyamatosan képes fenntartani a figyelmet. Az angol cím azért jó (legalábbis szerintem), mert a történet valódi "főszereplőjéről" szól: a láthatatlan, ismeretlen entitásról, amely a filmben szereplő figurákat ugyanúgy rémületbe taszítja, mint a nézőket. Viszont ebben az esetben a – fogalmazzunk így – szabadon lefordított magyar cím is kifejező, hiszen a főszereplő, Carla Moran (Barbara Hershey) lelkileg szinte t... több»

 
Márton   2018. 10. 27.

Majdnem minden működik a Lélekvesztőben

Elképesztő egy film volt! Tegnap este keresgéltem valami olyan esti film után, amiről még nem is nagyon hallottam és így jutott a választásom az 1981-es The Entity-Lélekvesztőre! Hiába láttam a horror műfaján belül már rengeteg filmet (és már egy kicsit azt is hittem, hogy ellenálló lettem kedvenc műfajomra) de ez a zseniális alkotás bebizonyította hogy közel sem! Rég éreztem azt, hogy egy filmnek ennyire jó működjön a "parafaktora"! Pedig merem állítani, hogy az 1981-as Lélekvesztő nem csak horror, annál sokkal több, egyfajta pszicho-thriller dráma ként is tökéletesen tud működni! Képes volt a film engem a történetben rejlő mögöttes tartalomra is rávezetni, amiért ismét hatalmas piros pont ... több»


 
matyas   2016. 06. 09.

A sztori nekem sokszor sántított, valahogy nem tudott bevonzani, de ahogy előttem is írták, Hershey alakítása azért elég komoly volt. Viszont egy dolgot még kiemelnék: a filmzene tökéletesen kiszolgálja a filmet.

 
Rajkó   2016. 01. 24.

Sidney J. Furie legjobb filmje, kár, hogy később már nem tudta tartani ezt a szintet. A Lélekvesztő egy ütős természetfeletti horror, nálam simán többször nézős.

 
cvölf   2014. 11. 18.

Nagyon paráztató film, markoltam a karfát rendesen. :) Ritkán látni horrorfilmben igazán emlékezetes alakítást, de Barbara Hershey nagyon odatette magát. A műfaj rajongóinak nagyon jó szívvel tudom ajánlani.

A film összbevétele 13 277 558 dollár volt (imdb.com).

 

A film rendezője Sidney J. Furie egy 2012-es magazinnak az nyilatkozta "hogy a filmjét a mai napig, nem sorolja a horror műfajba"!

(Márton)
 

A legendás rendező, Martin Scorsese minden idők 11 legfélelmetesebb horrorjai közé sorolta a Lélekvesztőt.

(hp)
 

Charles Bernstein filmzenéjének részlete hallható Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk című filmjében.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.