Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Lélekvesztő (1982)

The Entity
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Lélekvesztő

Galéria (6)

Margaret Blye
Barbara Hershey
Barbara Hershey
Barbara Hershey
Barbara Hershey
Barbara Hershey

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 01.

legújabb vélemény

2

Egy nagyon jó misztikus horror, ami lenyűgöz a pattogó, feszes tempójával, ami egyből berántja a nézőt. Barbara Hershey, aki zseniálisan hozza a karaktert, tökéletes választás volt a szerepre. Ami kifejezetten megérintett, az a mindent vivő zene, ami pont annyit tesz hozzá, amennyit kell.

 
Filmbarbár   2019. 06. 23.

a nap véleménye

1
Rémületbe taszító

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A kissé "furcsán" magyarra fordított cím egy – bizonyos részletektől eltekintve – még a mai kor nézője számára is paráztatós horrordrámát takar, amely kicsit hosszú ugyan, de apróbb üresjáratok és kisebb-nagyobb bugyutaságok mellett folyamatosan kép... teljes kritika»

 
Márton   2018. 10. 27.

1
Majdnem minden működik a Lélekvesztőben

Elképesztő egy film volt! Tegnap este keresgéltem valami olyan esti film után, amiről még nem is nagyon hallottam és így jutott a választásom az 1981-es The Entity-Lélekvesztőre! Hiába láttam a horror műfaján belül már rengeteg filmet (és már egy kic... teljes kritika»

 
matyas   2017. 07. 10.

0

A sztori nekem sokszor sántított, valahogy nem tudott bevonzani, de ahogy előttem is írták, Hershey alakítása azért elég komoly volt. Viszont egy dolgot még kiemelnék: a filmzene tökéletesen kiszolgálja a filmet.

 
Rajkó   2016. 01. 24.

0

Sidney J. Furie legjobb filmje, kár, hogy később már nem tudta tartani ezt a szintet. A Lélekvesztő egy ütős természetfeletti horror, nálam simán többször nézős.

 
cvölf   2014. 11. 18.

0

Nagyon paráztató film, markoltam a karfát rendesen. :) Ritkán látni horrorfilmben igazán emlékezetes alakítást, de Barbara Hershey nagyon odatette magát. A műfaj rajongóinak nagyon jó szívvel tudom ajánlani.

A film összbevétele 13 277 558 dollár volt (imdb.com).

 

A kezdeti kritikák annyira lesújtók voltak, hogy Barbara Hershey úgy érezte, élete legrosszabb döntése volt, hogy elvállalta ezt a szerepet.

(Filmbarbár )
 

Az eredeti forgatókönyv egy incesztuózus cselekményszálat is tartalmazott a főszereplő és a fia között, de ezt a rendező kihagyta.

(Filmbarbár )
 

A filmet tíz hét alatt forgatták le.

(Filmbarbár )
 

A film, illetve az alapjául szolgáló regény Doris Bither 1974-es esetét dolgozza fel.

(Filmbarbár )
 

A film rendezője, Sidney J. Furie egy 2012-es magazinnak az nyilatkozta, hogy filmjét a mai napig nem sorolja a horror műfajba.

(Márton)