Nagyon nagy csalódás, Dennis Quaidet leszámítva. Erőltetetten didaktikus, mégis semmitmondó történet lélektelen és sematikus feldolgozása. Sznob és hatásvadász. A sok gusztustalanság csak rövid időre feledteti az unalmat. A maszkmester megérdemelte a fizetését, de jobb lett volna, ha el sem készül a film.
Régóta vártam Corelie Fergeat rendezésére, és annál is nagyobbat ütött, mint számítottam rá. Sokkal inkább egy művészi pszichothiller, semmint egy horrorfilm. Odavagyok az eltúlzott társadalomkritikákért, így ezt nagy örömmel követtem végig. Demi Moore tökéletes választás volt az "öregedő" főszerepre , az elmúlt évek plasztikai botrányai, amibe keveredett, még életszerű átvezetésnek is tűnhetnének. Aztán mikor megszületik fiatal alteregója, indul a homokóra. Szerintem tűpontos, ahogy bemutatja, milyen éhessé és telhetetlenné válik az ember, ha hírnévről, pláne, ha hiúságról van szó, hiszen hány felismerhetetlenné botoxolt/arctöltött ember jelenik meg a médiában, mennyi táplálékkiegészítőt és fogyasztó csodaszert adnak el évente. Nekem nagyon tetszik, ahogy megjeleníti a nők helyzetét a média világában, amikor az öreg urak koszorújában a fiatal alteregó érzéseit közelről nézhetjük. Az egész valahogy undorító, de mégsem tudsz leállni a nézéssel sem. Két napja gondolkozom a különböző megjelenített hasonlatokon. Én minden erősebb gyomrú , elvontabb érdeklődésű embernek ajánlom a filmet.
Bár horrorfilmként van feltüntetve, én inkább egyfajta szürreális alkotásnak tartom a történetet. Aki látott Terry Gilliam filmet, az nagyjából képben lesz, leszámítva a történet vége felé bőven ömlő "paradicsomlevet". A hősnő nem gonosz, nem akar ártani senkinek, de a sikerért hajlandó saját magának ártani. Remek alapötlet, nagyszerű közeli felvételek és hanghatások, némi erotikával, és a végén nem kevés paradicsomlével nyakon öntve. Az év egyik legjobb filmjének tartom.
Vegyük tudomásul, és fogadjuk el a korunkat! Egy valaha ikonként (Madonna, Moore) imádott embernek elhiszem, hogy nehéz elfogadni az öregedést, és ennek megállításáért mindent elkövetnének. Ez a valóság, és párhuzamban a film? Egy drog, ami megfiatalít. Moore játszhatta önmagát. Megjegyzem, nem értem, mi volt ebben hatalmas alakítás. Csak mászkálnia kellett, és megtanulni sminkelni. A szövegkönyvet – gondolom – első olvasásra megtanulhatta. Alig van benne szövegkörnyezet. Kérdésem lenne. Ma ki az, aki azért fizet elő tv csatornára, hogy egy rakás fürdőruhás, ugráló libát nézzen? Azt hittem, ez már lecsengett Jane Fonda idejében. Majdnem otthagytam a felénél a fimet, ekkor tettek kíváncsivá a gyomorforgató részek. Valójában nem mondanám horrornak, inkább futurisztikus gusztustalanságnak. Jó szórakozást hozzá!
Nem is tudom, mit írhatnék a filmről... Több fórumon olvastam, hogy Demi Moore nagy visszatérése, mert a G. I. Jane-film lehúzta a karrierjét... Nekem az az egyik kedvenc filmem tőle, nem hinném, hogy az húzta le... Nos erről a filmről... még friss az élmény... bár ne néztem volna meg... Kaptunk egy érdekes indítást, morbid, de annál érdekesebb kameraszögeket, groteszk figurákat és hozzáteszem, remek színészi alakításokat, ahol egy kicsit mindenki megmutathatta, hogy milyen remek játékos is. De ilyen gusztustalan filmet is rég láttam, ha moziban nézem, biztos kimegyek közben, ezek a szaftos groteszt jelenetek nem is tettek a filmhez és a cselekményhez igazán sajnos. És valahol sajnálom is, hogy így elúszott, mert egy emlékezetes jó horror is lehetett volna. A zenék kiválóak, ütősek alatta, a rendezés is profi. Ha valakinek van gyomra, nézze meg.
A film megdöbbentő képi világa magával ragadó. A rendező nagyon kitett magáért. Az operatőri munka kimagasló. A vágás külön értelmet adott a filmnek. Bár nem tudtam eldönteni, hogy ez horror kategóriába tartozik, vagy egy vérengzős kasztba, de bizton... Több
A Szer nem rossz film. De az is biztos, hogy nem az a mestermű, aminek sokan beállították. Egy gondolatébresztő koncepcióval indul – egy olyan világban járunk, ahol egy új készítmény visszaforgathatja az idő kerekét, de csak testileg. Ez a felütés má... Teljes kritika
Bűn béna film. Végig sem bírtam nézni... Sajnáltam még időt pazarolni rá. Tök logikátlan, tök unalmas, értelmetlen valami.
A film látványában hozza, amire számítunk, de csak erre építeni egy testhorrort nekem kevés volt. A sztori logikátlan, nincs kidolgozva, érezhető, hogy a látvány feladata elvinni a hátán a teljes filmet. Ha kicsit kidolgozzák a koncepciót, ez egy nagyon jó kis film lehetett volna. De már az alapvető indíték is kétséges... SPOILER! ...minek csinálnék valakit magamnak, akit kicsit sem tudok irányítani? Kár érte...
Mintha a Hullajó! c. filmből vették volna a végső perceket... Valakinek biztos bejön, én nem tudtam végignézni ezt az alkotást.
Nagyon jó képi elemekkel rendelkezik a film, jól összerakták. Moore hatalmasat alakít! Elképesztő! Vicces az utolsó kb. 20 perc, ami nélkül (egy korábbi zárással) egy komolyabb stílusú horror lett volna. A film a rossz pontozást azért kapja sajnos, mert Demi Moore most ismét a nevével bevonzotta a kiégett háziasszonyokat, akik „nemrég”, 35 éve pityeregtek a Ghostra. Életükben nem láttak még horrorfilmet, és sokkolva végignézve osztják. Tehát ez nem a Ghost 2, és ajánlott elolvasni a műfajt előtte.
Nos, azért nem életem filmélményét láttam. Szerintem ez egy társadalomkritikai alkotás, miszerint az amerikaiak mindenre hajlandók a pénzért, a sikerért, a csillogásért. Néhai nagymamám mondogatta: fiam, az amerikaiak annyira szeretik a pénzt, hogy a saját anyjukat is teherbe ejtenék egy dollár haszonért. Ő már csak tudta, mivel az USA-ban született, és ott is élt 17 éves koráig.