Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
75

Fantomszál (2017)

Phantom Thread
Filmadatlap
 
26
Szereplők
14
Vélemények
79
Képek
10
Videók

Vélemények: Fantomszál (2017)

 
ZeroHero   2019. 10. 02.

legújabb vélemény

Jajj de kar erte... Foleg azert, hogy PT Anderson mindent maga akart es csinalt a filmen.. .O irta, o rendezte, o fenykepezte, o volt az operator es szerintem mindent is o akart csinalni, mert az lenne az igazi tokely. De sajnos nem. Bizarr hangulatu, feminista, konzervativ film, amit a kivalo szineszek elvittek volna a hatukon, ehelyett egy divathullamra felulo, furcsa uzenetet kozvetito szenvedes lett, jo hosszan. Nagyon nagyon kar erte.

 
Berto49   2018. 04. 30.

Nem fogok súlyos depresszióba esni, ha Daniel Day-Lewis betartja az ígéretét és ezzel a filmmel befejezte filmes pályafutását. Az igaz, hogy különleges tehetség kellett ahhoz, hogy ennyire ellenszenves alakot jelenítsen meg, én Alma helyében egy órát nem maradtam volna vele egy légtérben. Szokásai miatt az elszállt évek során annyi manírt és különcséget szedett össze, amennyit csak a testvére, Cyril tudott elviselni. A szabó mesterség művésze elviselhetetlen emberként mutatkozott be. Tanácstalanul olvasom a sok lelkendező kritikát, ugyan milyen értékek maradtak rejtve előttem? 130 perc álmosító unalom, cselekmény nélküliség, monoton kísérőzene – szerintem – ezek a tényezők a film fő jellemzői. Vicky Krieps Alma szerepében sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Szépségét én erősen megkérdőjelezem, birka türelmét ámulattal szemléltem. A pirítós vajazásánál én az egész reggeliző asztalt Mr. Woodcock fejére borítottam volna. Van egy olyan halvány érzésem, hogy P. T. Anderson a kritikusok szent tehenei közé tartozik, akinek minden munkáját csak hódolattal lehet illetni. Pedig az ezt megelőző „Lincoln” című filmjében már megmutatta, hogy mesterien ért az unalmas darabok készítéséhez. Pedig a kívánságlistámon előkelő helyen szerepelt ez a film, nagy csalódásom talán ennek is köszönhető.


 
Deku   2018. 02. 15.

Végtelenül elképedtem ezen a filmen, mivel kegyetlenül abszurd volt a történet. Rémesen gyenge volt. Ritka nagy csalódás volt a film. Pedig nagy elvárásokkal tettem le a voksomat a film mellett.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 05.

Day-Lewis utolsó munkája

Egy nagy meglepetés számomra a Fantomszál, ugyanis valamiért azt gondoltam, hogy megint kapunk egy vonatatott történetet Daniel Day-Lewis-tól (nem tehetek róla, én a Lincolnt is halálosan untam tőle). De szerencsére ezúttal nem így történt. A főszereplő bejelentése, miszerint a film után felhagy a filmezéssel eléggé elvonta a figyelmet magáról a történetről, így ugyanis mindenkinek csak az jut róla eszébe, hogy ez Day-Lewis utolsó munkája. Pedig ennél sokkal többet érdemelne. Reynolds Woodcock karaktere egy vérbeli zseni, aki a művészetében tudja csak és kizárólag kifejezni az érzéseit, bármit elmond egy ruhával, de ha a szeretett nőnek kell megvallania a szerelmét, az már nem megy olyan kön... több»

 
D. Wolfe   2018. 03. 25.

Nem volt rossz, de elég lassú tempójú alkotás, Day-Lewis jól játszik, de volt már ennél klasszisokkal erősebb is. A díszletek és jelmezek nagyon szépek, maga a történet is több ponton érdekes, de összességében - számomra legalábbis - elég unalmas film volt.

 
alexxx   2018. 02. 02.

Daniel Day Lewis ismét egész parádés, de ezt már megszokhattuk tőle. A film képi világa gyönyörű, a sztori érdekes, bőven megkaptam, amit vártam tőle. Egy kivételes film, és ezzel mindent elmondtam.

 
MP170506   2018. 07. 31.

Nem tudom hová rakni ezt a filmet... A cselekménye unalmas, nem sok minden történik, de mégis sokat mondó film. Egyszer megéri megnézni, de nem hagy mély nyomot.

 
Az amatőr   2018. 06. 23.

Lassan kavargó vonzalmak

Meglepődtem ezen a filmen, valahogy kicsit olyan érzésem van így a megnézése után, mintha most ébredtem volna egy álomból. Teljesen beszippantott magával és ott lebegtetett két órán keresztül valami könnyed önkívületi állapotban. Egyébiránt csendes film volt, amint jött egy hangosabb szó vagy veszekedés, a zongoraszó azonnal elmosta az indulatokat és feloldott minden hevesebb érzelemkitörést. A cselekmény, tehát lassan folydogált a maga útján, a néző számára érzelemmentesen. Szerintem kicsit túlságosan is kivonták belőle az alkotók az érzelmeket, ahhoz képest, hogy ez egy romantikus film. A színészek mindenesetre fenomenálisak voltak, Vicky Krieps alakítása volt számomra a legnagyobb megl... több»

 
szucszoli   2018. 07. 08.

Szerintem ez egy nagyon rossz film. Leginkább azért, mert ennek a nőnek egyáltalán semmilyen karaktere nincs és ebből adódóan nagyon sok kínos kérdés kering a fejemben: Itt van egy gyönyörű, fiatal csaj, aki bármelyik fiatal pasit megkaphatná, de ő nem. Ő inkább van együtt boldogtalanul egy vén tatával, aki szarba sem veszi??? Azért álljunk már meg egy pillanatra! Itt valami józan észnek teljesen ellentmondó képtelenséget próbál nekünk beadni az alkotó. Ez a nő ugyanis egyáltalán nem szorul rá arra, hogy elköteleződjön emellett a vén f@szi mellett, aki úgy bánik vele, mint egy próbababával. Már eleve rendkívül hamis módon van felépítve a kettejük összejövetele: kábé két mondatot nem szólnak egymáshoz és már össze is jöttek? Na ne már! És tőlem most el van várva, hogy komoly képpel azonosuljak az ő kapcsolatukkal?? Én azt gondolom, hogy ez a Daniel Day-Lewis karakter már olyan minősített módon s*ggf*j, hogy azt nem lehet tolerálni. Nincs épelméjű ember és egyáltalán a nők között sincs olyan, akinek lenne más választási lehetősége a boldogabb életre, de ő inkább mindezt feladja csak azért, hogy nap, mint nap úgy működjön, mint egy háztartási robotgép, és egy seggfej kénye-kedvének kitegye magát, aki egy használati tárgyként kezeli őt. Vannak bizonyos családi viszonyrendszerek, ahol ez működhet, de ahhoz pont az kéne, hogy a nőnek rászorult és alárendelt helyzetben kell lennie ahhoz, hogy ennyi mindent elviseljen valakitől, akitől nem tud elszabadulni. Szóval nem. Nem hiteles ez a film, mert a főhősnő kábé olyan szinten van, mint egy fogyatékos, vagy mint egy 5 éves kislány, aki semmit nem fog fel a világból és a körülötte zajló viszonyok működéséből.

 
bbozsi   2018. 02. 24.

Kifinomult, sokrétű - mind a film, mind a karakterek. Elgondolkodtató alkotás az emberi nagyság és jellem tökéletes függetlenségéről, az elhivatottság és az alárendeltség közötti különbségről, a változni és változtatni képességről. Nekem leginkább minden egyes emberi kapcsolat egyediségére mutat rá. A képek gyönyörűek, érdemes moziban nézni!

 
duhaj   2017. 12. 28.

Nem is tudom, eléggé hullámzó a film több szempontból is. Ha csak a képi világát nézem, akkor szerintem egy mestermű. Félelmetesen precízen megkomponált képekkel operál a film, amiről én képtelen voltam egy pillanatra is levenni a szemem. Másrészt viszont úgy gondolom, hogy maga a történet egyszerűen nem annyira érdekes. A két főszereplő, mint indivudumok között nagyon is tapintható feszültség alakul ki, de szerintem ez így picit kevés volt ahhoz, hogy emlékezetes alkotás jöjjön létre.

 
GIZS   2018. 06. 13.

Ezt a filmet nagyon meg akartam nézni a kapott jó kritikák miatt. A színészi alakítások valóban zseniálisak, a fényképezés maga a tökély… De miről szól a film? Vártam, hogy majd csak egyszer jön a csavar, a titok, a fantom, talán a mama…vagy a nővér, vagy maga a Day-Lewis áll elő azzal, hogy mitől olyan vértelenek, halottak. Ok Day-Lewis –t kicsit értem, művész, aki mindent a ruhákon keresztül lát, de csak ennyi? Ez a titok, + néha jó lazítani, gyengének lenni, és gyereket játszani? De utána ugyanúgy fogja idegesíteni Alma, mint addig. Alma pedig továbbra is szenvedni fog, csak néha elmegy sétálni az erdőbe (bár nem tudom, hogy télen mit fog csinálni). Azt gondolom, hogy a történet, amit mesélt, inkább olyan Münchhausenes, nagyot mondó, hiteltelen, a végén valami ostobasággal. Cyril szerepe is érthetetlen, az erős nő, aki mindent megtesz, mindent feláldoz a cégért= testvérért, de aztán? Boldogan tologatja a babakocsit? Lehet, hogy bennem van a hiba, és vak voltam a lényeget illetően.

 
EDUARD98   2018. 02. 01.

Szerintem kell hozzá némi érettség, de aki rákap az ízére, azt egész biztosan beszippantja. Így voltam vele én is, az ilyen filmekért érdemes moziba menni, és kifizetni a jegy árát. A legjobb szívvel tudom ajánlani.

 
spidey   2017. 12. 27.

Nekem teljesen a tökéletesség jut az eszembe a filmről. Gyönyörű az egész és gyakorlatilag faltam, az biztos, hogy még néhányszor megfogom nézni, mivel engem egészen elgondolkodtatott. Mindenkinek csakis ajánlani tudom! :)

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.