2019.02.16 20:36 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
0

Spielberg féle igényes sci-fi, egy gyenge befejezéssel

14 éve láttam előszőr a filmet, és azóta megfakult róla az emlékem, így ideje volt leporolni. Biztos sokat változtak a filmes igényeim, de a film hagyott némi negatívumot bennem, annak ellenére, hogy fejben egy kellemes emlékként szerepelt az a 2005-ös mozi.

Spielberg és Cruise párosa majdnem, hogy garancia a jó filmre. A családjától elhidegült apa karakterét Tom Cruise teljesen kimaxolta játékával. Sci-fi létére több dráma volt belesűrítve, mint amit a műfaj elbír, mégis a színésznek hála ez jól sült el, megadta azt a kis pluszt, ami miatt a főhős szerethetőbbé vált.

Spielberg féle igényes sci-fi, egy gyenge befejezéssel

Látványban sem volt hiány. Hatásos módon elénk tárták a támadás során kialakult káoszt, és azt mi mindent tesz meg az ember a túlélésért. A minőség kétség kívül tükrözi Spielberg tehetségét.

A gondom akkor kezdődött, amikor az utolsó fél órában becsatlakozott a megtébolyult Tim Robins a történetbe. Ott valahogy minden pozitív tulajdonságát a filmnek, szépen lassan elvesztettünk, és unalmassá vállt. Ezzel összeköthető a megoldás, ami szerintem megmagyarázza a film viszonylag átlagos értékelését. (6,5/10 imdb)

Hagyott bennem megválaszolatlan kérdéseket, és egyszerűen egy sci-fi rajongónak ez a megoldás nem elég erős. Főleg, hogy a látottak az ide vezető úton maximálisan ki tudták az igényeket elégíteni (a vihar, az első támadás az emberek ellen, a túlélők viszálykodása a működő járműért stb.)

Minden megvolt egy maradandó és látványos sci-fihez, sajnos a lezárás nekem gajra vágta a filmet, ám azt hozzá kell tenni, hogy kb. másfél óráig imádtam a látottakat.

kaland | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Ki gondolta volna, hogy nem vagyunk egyedül, sőt, léteznek tőlünk értelmesebb lények, akik úgy vizsgálnak minket, mint ahogy mi vizsgáljuk a baktériumokat. Amíg mi a hétköznapi... több»

0