Sorozatok

Új sorozat adatlapok

Állomás
#11601

NA Állomás  (2008)

Tuslag vasútállomása valahol a szerb, a román és a magyar határ találkozásánál épült olyan régen, hogy akkor még nem is volt itt határ. Mindössze Józsi, az állomásfőnök,... több»

Állatkertek Magyarországon
#11602

dokumentum

Ez a négyrészes ismeretterjesztő sorozat Magyarország állatkertjeit mutatja be. Szerencsénkre a fővároson kívül több vidéki nagyváros is rendelkezik saját állatkerttel. Sorozatunk... több»

Az úton végig kell menni
#11603

dokumentum

A sorozat az Európai Uniós tagsággal megnyíló külföldi munkavállalási lehetőségekkel kapcsolatos kérdéseket járja körül. Hogyan lehet felkészülni mindazokra a... több»

Rendező: Vida Sándor

#11604

dokumentum

Az utolsó előtti út című dokumentumfilm Szibériába repíti el a nézőt. A magyaroknak és a kelet-európaiaknak különlegesen fájó ez a helyszín, hiszen számtalan munkatáborba... több»

Rendező: Vékás Péter

Az ókori Hellász
#11605

dokumentum

Az ókori Hellász című magyar dokumentumfilm sorozat mondanivalója az ókorba nyúlik vissza. Az akkori világ egyik leghatalmasabb és legfejlettebb kultúrájának jár utána, azaz a... több»

Az isztambuli vonat
#11606

A tévésorozat Európában játszódik a 30-as években. Hitler ekkor már hatalomra jutott Németországban, amely egyre jobban fasizálódott. Hasonlóképpen sodródott egyre jobbra a... több»

Az idő örvényében
#11607

dokumentum

A világjáró televíziós, geológus azokról az országokról készítette legújabb sorozatát, amelyek modellként szolgálnak arra, hogy a gyarmatosítás, a hódító háborúk, s végül... több»

Az Európai Unió és a munka világa
#11608

dokumentum

Új sorozatunk kalauz a jövőhöz: milyen lesz a csatlakozás után a munka világa? A sorozatban szakértők, itthon és külföldön forgatott filmek megszólalói segítenek a megértésben.

Rendező: Bakos Katalin

Az Esztramos kincsei
#11609

dokumentum

A Bódva völgyében emelkedő Esztramos-hegyet baralangjainak csodálatos kristályképződményei és az itt talált több mint négymillió éves csontleletek tették világhírűvé.

Az én nevem Jimmy
#11610

Gál tanár úrnak, a biológiai tábor vezetőjének pár napra Pestre kell mennie. Helyettesítésre idős kollégáját kéri meg. Távollétében Jimmy, egy meteorológiai robot száll le a... több»

Az élet méltó befejezése
#11611

dokumentum

Hiába a halál létünk természetes befejezése, mára az európai kultúra nagy tabujává vált. Ezért kell foglalkozni vele, beszélni róla, akár kerekasztal-beszélgetés formájában,... több»

Az aggteleki barlangok
#11612

dokumentum

Az aggteleki - karszt hazánk legjellegzetesebb s talán legnevezetesebb karsztvidéke. Tájvédelmi körzet, az ország legnagyobb barlangjának, a Baradla- Domica barlangrendszernek hordozója.... több»

Ausztrália új arca I-II.
#11613

dokumentum

Két részes ismerretterjesztő film Ausztrália őstörténetéről, olyan megvilágításban és interjúkkal melyet európai filmesek még eddig nem készítettek.

Rendező: Kanyó Péter

Arcok a homályból
#11614

dokumentum

A sorozat a Nyugat méltatlanul elfelejtett szerzőinek életművét idézi fel, legjobb műveikből vett részletekkel és a kortársak véleményének ismertetésével.

Rendező: Gárdos Péter

Arc videoverseny
#11615

dokumentum

Tehetséges, fiatal filmesek egy perces alkotásaikkal idén immár negyedszer mérethetik meg magukat az @rc videópályázat keretében. A Felvonulás téri rendezvénnyel egy időben a Spektrum... több»

Arborétumok, gyűjteményes kertek
#11616

dokumentum

A gyűjteményes kertek valójában élő múzeumok, hazánk élő-lélegző örökségének nagy értékű kincstárai. Megtalálhatók bennük ritka, veszélyeztetett fajok, de számos... több»

Rendező: Rozsnyai Aladár

Anzix
#11617

dokumentum

A sorozat egyfelől az országos jelentőségű, másfelől a kevésbé közismert műemlékek népszerű-tudományos ismertetését tekintette elsődleges feladatának, kiemelve azok nemzeti,... több»

Antarktisz - Az élet fagyos szigete
#11618

dokumentum

Az expedíció 2003 januárjában indult el 3 hónapos útjára. Az expedíció célja, hogy a György király sziget jégmentes oázisaiban terepi kutató munkát végezzenek és megörökítse... több»

#11619

83 Angyalbőrben  (1988)

(2) (2)

Az Angyalbőrben című nagy sikerű magyar sorozat a katonaság komikus oldalát mutatja be.

Gyermekkorom legjobb magyar sorozata a katonaéletről, a fiktív vasbogdányi laktanya egy szakaszának ügyes-bajos dolgairól. Remek történetek, szenzációs karakterek, szuper zenék jellemzik. Bár időközben megszűnt a sorkatonai szolgálat, mindenkinek csak ajánlani tudom, kinek... több»
Amiről a kövek mesélnek...
#11620

dokumentum

Magyarország nagy múltú városainak történelme tárul fel az ismeretterjesztő sorozat képkockái által.

Rendező: Orbán Ágnes