Sztárok, akikről nem tudtad, hogy Oscar-díjat nyertek

Mondanunk sem kell, hogy az idei Oscar-gála sem sikeredett izgalommentesre. Ha már az évnek ezt az időszakát éljük újra, vessünk egy pillantást olyan sztárokra, akik megszerezték az értékes szobrot és elképzelhető, hogy nem is tudtunk róla (esetleg elfelejtettük). Ezek közé tartozik Nicolas Cage vagy akár Eminem is.

#10
Nicolas Cage

Nicolas Cage

szül. 1964. 01. 07. (60 éves)
Long Beach, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Nicholas Cage (eredeti nevén Nicolas Kim Coppola) 1964. január 7-én született Long Beachen, Kaliforniában. Édesapja, August Coppola, egyetemi tanár, édesanyja, Joy Vogelsang, koreográfus és táncosnő. Apai ágon Francis Ford Coppola unokaöccse. Két testvére van, Christopher és Marc. Gyerekkorában még nem akart színész lenni, inkább... több»
Nicolas Cage filmpalettája enyhén szólva is tarka. Elismert drámákban tűnt fel először, sikeres akciófilmekben és megkérdőjelezhető horrorfilmekben is láthattunk. Az akadémia elismerte színészi tehetségét, amikor 1996-ban megnyerte a Legjobb férfi főszereplő díját a Las Vegas, végállomás című filmben nyújtott alakításáért.
#9
Eminem

Eminem

szül. 1972. 10. 17. (51 éves)
St. Joseph, Missouri, Amerikai Egyesült Államok
Marshall Bruce Mathers III, művésznevén Eminem 1972. október 17-én született Saint Josephben. Amerikai rapper, dalszerző, zeneszerző, producer. Sajátos, szókimondó és polgárpukkasztó stílusával vált népszerűvé. A Rolling Stone Minden idők 100 legnagyobb előadójának listáján a 82. lett. A 2000-es években az ő lemezei fogytak a... több»
Eminem korunk egyik legsikeresebb zenésze, de a filmvásznon sem okozott csalódást. Az Oscar-díjat a "Lose Yourself" című dal hozta neki, amit a 8 mérföldben hallhattunk.
#8
Anna Paquin

Anna Paquin

szül. 1982. 07. 24. (41 éves)
Winnipeg, Manitoba, Kanada
Anna Helene Paquin 1982. július 24-én született Winnipegben, Manitoba államban, Kanadában, Mary Paquin, egy új-zélandi születésű angoltanár és Brain Paquin testneveléstanár harmadik gyermekeként. Egy bátyja és egy nővére van, Andrew és Katya. 4 éves korától Új-Zélandon nevelkedett és ott járt iskolába, egészen 13 éves... több»
A legfiatalabb díjazott a listánkon, Anna Paquin neve ismerősen csenghet az eredeti X-men trilógiából, illetve a True Blood - Inni és élni hagyni című sorozatból. Az Oscar-díjat azonban még 11 évesen kapta a Zongoralecke című filmért, ahol mellékszereplőként láthattunk.
#7
Goldie Hawn

Goldie Hawn

szül. 1945. 11. 21. (78 éves)
Washington, District of Columbia, Amerikai Egyesült Államok
Goldie Jeanne Hawn 1945. november 21-én született Washingtonban. Háromévesen már táncórákra járt és szteppelni tanult. Már gyermekként különböző televíziós showműsorokban lépett fel. Az előadóművészet iránti vonzalmát zenész apjától örökölte. Tizenhét évesen már saját táncstúdiót vezetett, miközben az American... több»
A színésznő leginkább vígjátékjairól ismert, és még a 70-es években sikerült elnyernie a díjat. A legjobb női mellékszereplő kategóriában A kaktusz virága című filmben nyújtott alakításáért.
#6
Oprah Winfrey

Oprah Winfrey

szül. 1954. 01. 29. (70 éves)
Kosciusko, Mississippi
Oprah Winfrey 1954. január 29-én született Kosciuskóban, az Egyesült Államokban. A világ egyik legbefolyásosabb nője a vidéki Mississippiben jött a világra leányanya gyerekeként. Nemi erőszak áldozata volt, 14 évesen pedig fia született, akit nemsokára elveszített. Gyerekkorát szegénység, sok költözés, és az anyja távolléte... több»
Annak ellenére, hogy elsősorban nem színész, Oprah sok jól sikerült alakítással büszkélkedhet. Ennek ellenére az Oscar-díjat humanitárius munkájáért kapta 2012-ben.
#5
Walton Goggins

Walton Goggins

szül. 1971. 11. 10. (52 éves)
Birmingham, Alabama, Egyesült Államok
Walton Goggins Sanders Jr. Birmingham-ben született Alabama államban 1971.november 10-én. Anyja Janet Long, apja Sr. Walton Goggins Sanders. Lithia Springs-ben nőtt fel egy 1850-es években épült farmon. A Lithia Springs High School-ban érettségizett, majd tizenkilenc éves korában Los Angelesbe költözött. Egy évig a Georgia Southern... több»
Walton Goggins legfőképpen Quentin Tarantino filmjei miatt lehet ismerős, főleg, ha az elmúlt időszak filmjeit helyezzük előtérbe. Ugyanakkor az FX csatorna A törvény embere című sorozatában is szerepelt. De még ezek előtt kapott Oscar-díjat, a The Accountant című, 2001-ben készült rövidfilmért, amit ő rendezett, írt és ő játszotta a főszerepet is.
#4
Jim Rash

Jim Rash

szül. 1970. 07. 15. (53 éves)
Charlotte, Észak-Karolina, US
Jim Rash 1971. július 15-én született az Észak-Karolinában található Charlotte-ban, az Egyesült Államokban. Szülei testvérével együtt adoptálták őt. Karrierje a kilencvenes évek derekán vette kezdetét, élete első szerepét 1995-ben kapta a Cybill című tévésorozat egyik epizódjában. Első filmszerepét 2002-ben kapta a... több»
Az utóbbi évekből a Balfékek című sorozat kapcsán lehet ismerős a színész neve. De az Oscar-díjat a Legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában kapta az Utódok című filmért.
#3
Phil Collins

Phil Collins

szül. 1951. 01. 30. (73 éves)
London - England - Egyesült Királyság
Phil Collins, teljes nevén Philip David Charles Collins 1951. január harmincadikán született Londonban. Egész életét a színpadon, illetve a színfalak mögött töltötte, köszönhetően annak, hogy már nagyon fiatalon bekerült a zene és a színjátszás világába. Öt éves korában kezdett dobolni, az iskolában pedig beiratkozott a... több»
A világhírű dobosról sokan megfeledkeznek, ha Oscar-díjakról esik szó. A Tarzan címü Disney-film zenéjét írta és a "You´ll be in my hearth" című száma nyert a legjobb eredeti dal kategóriában.
#2
Cher

Cher

szül. 1946. 05. 20. (77 éves)
El Centro, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Cherilyn Sarkisian LaPiere Bono Allman (ismertebb nevén Cher) 1946. május 20-án született El Centro-ban. Amerikai énekesnő, színésznő. Elnyerte az Oscar-, az Emmy-, a Grammy- és a Golden Globe-díjat. A popzene 'istennőjének' tartják. Több mint 100 millió albumot adott el a világon. Sonny Bono-val, a férjével vezetett egy fél órás... több»
A 70-es és 80-as években Cher egyfajta attrakciója volt az Oscar-gáláknak, főleg észbontó ruhái és gyakran vitát keltő hozzászólásai miatt. Legtöbben zenei karrierje miatt ismerik, de 1988-ban Oscart kapott a Holdkórosok című filmben nyújtott alakításáért.
#1
Peter Capaldi

Peter Capaldi

szül. 1958. 04. 14. (66 éves)
Glasgow, Skócia, Egyesült Királyság
Peter Dougan Capaldi 1958. április 14-én született Glasgow-ban. Édesanyja ír származású, míg édesapja olasz iskolába járt mielőtt Glasgow-ba költözött. Egyéb felmenői révén skót gyökerekkel is rendelkezik. Capaldi tehetsége már átalános iskolai évei alatt kitűnt az egyik bábszínházi darabban. Később egy színtársulat... több»
Sokan a Doctor Who című sorozatból ismerik, de a színész még 1995-ben kezdte hollywoodi pályafutását, és rögtön bezsebelt egy Oscar-díjat is. A Franz Kafka's It's a Wonderful Life című film rendezője és írója volt, ami holtversenyben nyert a gálán élőszereplős rövidfilm kategóriában.