10 remek film, melyekről nem tudtad, hogy a rendezőjük egy híres színész

Ahhoz, hogy egy film tökéletesen működjön a mozivásznon rengeteg ember kemény és kitartó munkájára van szükség.

Forgatókönyvírók, hangmérnökök, dramaturgok, színészek és persze nem utolsó sorban rendezők fektetnek temérdek időt és energiát, hogy egy produkció garantáltan ütős legyen a nézők számára. De mi van akkor, ha egy színész csakugyan kilép más bőréből, és úgy határoz, ő maga is rendez egy filmet?

Az első ezzel kapcsolatos gondolat talán az lehet, hogy mindenki maradjon annál, amihez igazán ért, de előfordul olykor, hogy sokszor a rajongók kedvencei is elfoglalják a rendezői széket, és ez bizony meglepően kiemelkedő eredménnyel járhat.

Alábbi listánkon 10 olyan remek filmalkotást gyűjtöttünk össze, amelyeket színészként sikeres sztárok rendeztek, ráadásul bizonyították azt is, hogy ebben a szakmában is kiválóan megállják a helyüket.

#10

75 Hang nélkül  (2018)

(84) (36)

dráma | horror | sci-fi

SkyShowtime

Ismert világunkat rejtélyes és vérszomjas idegen lények szállták meg, amelyek a legkisebb neszre is felfigyelnek, így csapva le áldozatukra. Egy leleményes családnak azonban úgy... több»

#9

dráma | életrajzi

Netflix

Laura Hillenbrand azonos című regényéből készült film, amely az előző rész folytatása: Louis Zamperini olimpiai bajnok és II. világháborús hős életének kalandos története. több»

#8

64 Don Jon  (2013)

(39) (10)

dráma | romantikus | vígjáték

Jon Martello szinte bármelyik nőt megkaphatja, haverjai emiatt egyszerűen csak Don Jonnak becézik. A férfi számára a legnagyobb boldogság azonban, amikor otthon a gépe előtt ülve... több»

#7

74 A katasztrófaművész  (2017)

(14) (13)

dráma | életrajzi | vígjáték

A katasztrófaművész Tommy Wiseau kultuszklasszikusa, A szoba forgatásába nyújt humoros, de kendőzetlen bepillantást. Ez az a produkció, melyet minden idők legjobb rossz... több»

#6

73 Kerítések  (2016)

(9) (2)

dráma

SkyShowtime | Netflix

Egy történet egy afro-amerikai családról, akik erős negatív megülönböztetésben élik életüket az ötvenes évek Amerikájában, ám a családfő derekasan kiáll szeretteiért... több»

#5

64 Az apostol  (1997)

(1)

dráma

Miután a tökéletesen boldog élete összeomlott, a texasi prédikátor nevet változtatott és Louisiana-ba költözött és az egyik rádióállomásnál helyezkedett el, mint prédikátor.

#4

60 Viszem a bankot  (1990)

(1)

krimi | vígjáték

Három tolvaj sikeresen kirabol egy New York-i bankot, viszont kijutni a városból szinte lehetetlennek tűnik. több»

#3

dráma

A két sikertelen író, Harry és Jake felejthetetlen beszélgetést folytatnak le egy éjszaka, miközben megtárgyalják Harry új kéziratát. több»

#2

89 Bronxi mese  (1993)

(17) (11)

dráma | krimi | romantikus

Calogero (Francis Capra, Lillo Brancato) csupán kilenc éves, amikor szemtanúja lesz egy gyilkosságnak. Édesapja, Lorenzo (Robert De Niro) világ életében vasszigorral nevelte a... több»

#1

72 Éhkoppon  (1997)

(2) (9)

dráma

Egy átlagos londoni munkáscsalád életével ismerkedhetünk meg. Raymond feleségével és annak bátyjával, Billyvel, ill. anyósával és annak édesanyjával él egy közös... több»