12 film a prostituáltakról, ahogy Hollywoodban látják

A csábítás művészet. Sok film támaszkodik erre a művészetre, hogy a közönségnek "udvaroljon". Legyen az egy lebilincselő történet vagy egy csábítóan szép lány, a lényeg, hogy a nézőt lekössék. Időnként e két küldetés egyesül: maga a történet a csábítás művészetéről szól. Összeállítottunk egy listát a szexmunkásokról szóló filmekről, melyek közül a legtöbb filmet streamelheted a Netflixen, a Hulun vagy az Amazon Prime-on! 

#12

90 Taxisofőr  (1976)

(44) (47)

dráma | krimi

Travis Bickle (Robert De Niro) vietnami veterán, aki a háború után taxisofőrként próbál meg beilleszkedni a New York-i hétköznapokba. Munkája során rengeteg emberrel találkozik,... több»

A legendás Martin Scorsese rendezésében, Robert De Niro és Jodie Foster főszereplésével készült film korának egyik legelismertebb alkotása. Egy zavart férfi, Travis Bickle (De Niro) New Yorkban taxisofőrként vállal munkát. Travis megismerkedik Betsyvel (Cybill Shepherd), ekkor kezdi el foglalkoztatni a világ megmentésének gondolata. Figyelmét ezután a 12 éves szexmunkás Iris (Jodie Foster) megmentésére fókuszálja.
#11

90 Rekviem egy álomért  (2000)

(98) (15)

dráma

HBO Max

Harry (Jared Leto) kedvenc elfoglaltsága, hogy barátjával, Tyrone-nal (Marlon Wayans) és szerelmével, Marionnal (Jennifer Connelly) tölti idejét. Mindhárman heroinfüggők,... több»

Darren Aronofsky remekműve, talán eddigi legjobb munkája, a "Rekviem egy álomért" Harry, Tyrone, Harry édesanyja, Sara és barátnője, Marion mély, sötét és felkavaró életét járja körül. Elgondolkodtató a köztük kialakuló kapcsolat, a rögeszméik, a drogfüggőségük és az a siralmas út, amit a problémáik leküzdése érdekében járnak be. Az orális szexet és a drogfüggőséget bemutató jelenetekkel a "Requiem egy álomért" a függőségi öröm és fájdalom minden lehetséges útját feltárja.
#10

69 Klute  (1971)

(1) (2)

krimi | misztikus | thriller

A Klute című film a szófukar, magányos magándetektív, John Klute egy esetét meséli el. A férfi egy gyilkossági ügy révén megismerkedik a csinos prostituálttal, Bree... több»

A kritikusok által is elismert thriller főszereplői Jane Fonda, mint Bree Daniel és Donald Sutherland, mint John Klute. Bree egy üzletember eltűnését követő nyomozásba keveredik. John Klute nyomozót felbérelik, hogy kövesse Danielt(aki egy New York-i call girl), és végül beleszeret, de hamarosan rájön, hogy nem ő az egyetlen, aki követi a nőt. A dolgok váratlan fordulatot vesznek, amikor tudomásukra jut, hogy...
#9

78 Tiszta románc  (1993)

(18) (17)

dráma | krimi | romantikus | thriller

Clarence (Christian Slater), a képregényboltban dolgozó srác és a call-girl, Alabama (Patricia Arquette) egymásba szeretnek. Amikor a fiú le akarja rendezni a lány stricijét, egy... több»

Egy Alabama nevű szexmunkás (Patricia Arquette) és az Elvis-rajongó Clarence (Christian Slater) egymásba szeretnek. Clarence végül megöli a főnökét és menekülés közben felkap egy bőröndnyi kokaint, mert azt hiszi, hogy a bőröndben Alabama ruhái vannak. Miután megtudják az igazságot, megpróbálják eladni a kokaint, de a maffia a nyomukban van.
#8

85 Micsoda nő  (1990)

(36) (17)

romantikus | vígjáték

Disney+ | Netflix | TV-ben (RTL, csütörtök 01:33)

Edward Lewis, a sikeres és jóképű üzletemben Los Angelesbe utazik, és az egyik este megismerkedik egy örömlánnyal, Viviannel, aki még új a szakmában. A férfi másnap minden... több»

Edward ambiciózus üzletember, aki úgy dönt, hogy üzleti útja során felfogad egy kísérőt néhány társasági eseményre. Az elvileg eseménytelen megállapodásból szerelmi történet kerekedik. A "Pretty Woman" több tényező együttes hatására vált hatalmas sikerré, amikor először mutatták be. Először is, a színészi játék kiváló, Julia Roberts és Richard Gere nagyszerű alakítást nyújtanak. Másodszor, a J.F. Lawton által írt okos forgatókönyv rengeteg szívet tudott meghódítani. Végül pedig az üdítő és érdekes történet tette a filmet időtlen klasszikussá. Emellett ez lehet minden átalakítós filmek anyja, hiszen Julia Roberts elképesztő átváltozást produkált benne!
#7

78 Las Vegas, végállomás  (1995)

(15) (11)

dráma | romantikus

Ben Sanderson (Nicolas Cage) egykor híres forgatókönyvíró volt, de miután felesége elhagyta őt a fiukkal, az alkoholhoz fordult. Alkoholizmusa lassan mindent feléget körülötte,... több»

Ben Sanderson (Nicolas Cage), az elismert hollywoodi forgatókönyvíró elveszíti az inspirációját, minden tulajdonával és szerelmével együtt, mindezt az alkohol iránti szeretete miatt. Rájön, hogy nincs visszaút, Ben az öngyilkosságot választja. És hogy melyik helyet választja, hogy véget vessen nyomorúságos életének? Las Vegast. Odaérve találkozik a magányos és siváréletű szexmunkással, Serával (Elisabeth Shue), aki hozzá hasonlóan elveszett a tömegben. Elfogadja, hogy vele éljen, azzal a feltétellel, hogy a lány nem fogja rábeszélni, hogy engedje el azt, amiért oda jött. Az öngyilkossági tervét.
#6

76 Idegen földön  (2013)

(3)

dráma | romantikus

1920-ban járunk. Az újrakezdés reményében és az Amerikai álmot kergetve Ewa Cybulski és testvére, Magda New Yorkba hajóznak Lengyelországból. Ellis Island-et elérve azonban a... több»

A film két lengyel nővér, Ewa (Marion Cotillard) és Magda (Angela Sarafyan) történetét követi nyomon, akik a háború után elmenekülnek Lengyelországból. Magda karanténba kerül tüdőbetegsége miatt. Ewa-t deportálták volna, ha nincs Bruno (Joaquin Phoenix). De Ewának pénzt kell keresnie, hogy Magdát kiengedjék, így Bruno kihasználja a helyzetet. Belekényszeríti a lányt a szexmunkába, és még romantikus kapcsolatba is bonyolódik vele.
#5

73 Bordélyház  (2011)

(2)

dráma

A 20. század hajnalán megismerkedhetünk egy párizsi bordélyházzal és tragikus sorsú lakóival. A prostituáltak rivalizálnak, életüket félelmek, apró örömök és fájdalmak... több»

A történet egy párizsi luxus bordélyházban játszódik, és egy csoport szexmunkás életét követi nyomon. Bemutatja többek között rivalizálásukat és reményeiket. A Bordélyház a 2011-es cannes-i filmfesztiválon mutatkozott be, ahol 2011. május 16-án a versenyprogramban játszották. Ez a film szinte mindenben különbözik a listán szereplő többi filmtől, ritka jó alkotás, amely bepillantást enged a szexmunkások életébe.
#4

63 Sonny  (2002)

dráma | krimi

Sonny miután leszerel, hazatér New Orleans-ba az anyjához, Jewelhez, aki egy bordélyházat vezet. A srác mindenáron meg akar szabadulni ettől a múlttól és önálló életet akar... több»

A hadseregben töltött idő után az egykori szexmunkás Sonny Phillips (James Franco) visszatér otthonába, a lepusztult New Orleansba, hogy stabil életet keressen. Mivel kevés az álláslehetőség, Sonny vonakodva az utcán kezd dolgozni, miután megismeri anyja, Jewel (Brenda Blethyn) anyagi nehézségeit, aki szintén szexmunkás. Ez eléggé megnehezíti a korábbi életéből való menekülést. Az egyébként nehéz életében az egyetlen jó dolog a kapcsolata Carollal (Mena Suvari), Jewel új pártfogoltjával.
#3

dráma | romantikus

Cinego

Miután elvesztette a szüzességét, Isabelle titkos életet kezd mint call girl, és ügyfeleivel szállodákban találkozik. Végig nagyon laza, nem igazán tűnik úgy, hogy a találkák... több»

A "Young & Beautiful" egy 2013-as francia drámafilm a kamaszkori szexualitásról. Isabelle 17 évesen veszíti el a szüzességét. Mivel ez az élmény kielégítetlenül hagyja, néhány hónap múlva szexmunkát vállal, és Lea néven luxusszállodákban kezd dolgozni. A dolgok rosszra fordulnak, amikor egy kliense meghal, miközben szexel vele, és az anyja a rendőrségtől szerez tudomást a foglalkozásáról. Ezért szobafogságra ítélik, majd normális életet kezd bébiszitterként. Hamarosan azonban a telefon után nyúl, és elkezdi felvenni a kapcsolatot korábbi ügyfeleivel.
#2

68 The Escort  (2016)

(2) (1)

dráma | romantikus | vígjáték

Egy elkeseredett szexfüggő újságíró a jó sztori reményében beleveti magát a luxus-prostituáltak világába, és megismerkedik egy Stanfordon végzett diplomázott örömlánnyal. több»

A fiatal újságíró, Mitch Cooper (Michael Doneger) le van égve, egyedülálló, céltalan és szexfüggő. Miután kirúgják a munkahelyéről, egy jó sztorit kell írnia, hogy új állást kapjon. Ekkor találkozik Natalie-val (Lyndsy Fonseca), a Stanford Egyetemen tanult szexmunkással, aki rengeteg pénzt keres. A lány megengedi Mitch-nek, hogy írjon róla. Egyedül mindketten szerencsétlenkednek, de végül együtt magukra találnak.
#1

79 Szüzet szüntess!  (2004)

(14) (7)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Bár sikeres tanuló, Matthew (Emile Hirsch) mégsem érzi magát elégedettnek élete minden területén. Különösen egy téren érzi a hiányosságokat: a szerelmi életében. Igaz, ami... több»

Matthew (Emile Hirsch), a félénk gimnazista - aki rövid élete során még egy lányt sem érintett meg -, szerencséje megváltozik, amikor egy gyönyörű lány, Danielle (Elisha Cuthbert) költözik a szomszédba. Kettejük között természetesen felizzik a kémia, és így kezdődnek Matthew legvadabb napjai. Édes és ártatlan szerelmüknek azonban szembe kell néznie a keserű igazsággal: azzal, hogy Danielle egy volt pornósztár. Matthew, mint egy ostoba vadállat, összetöri Danielle szívét, és hagyja, hogy a lány visszatérjen a rettegett életébe. Vajon Matt rájön, hogy hagyja élete szerelmét elsétáljon vagy megküzd érte? Ma már sok tinifilmet hasonlítanak ehhez a filmhez, ilyen jelentősége van Szüzet szüntess című filmnek!