10 összeesküvés-elméletes film, amitől Te is paranoiás leszel

Az összeesküvés-elméletek az idők kezdete óta lázban tartják az embereket. Mindig jó móka azon spekulálni, hogy ez vagy az a történés valójában milyen háttérben zajló manipulációk eredménye. Vannak-e gyíkemberek vagy épp a gazdaságot tényleg két-három titokzatos alak irányítja legfelülről? Az amerikai kormány tényleg évtizedek óta együttműködik a földönkívüliekkel? És az amerikai haditengerészet tényleg feltalálta már réges-rég az időutazást?

Ilyen és ehhez hasonló remek és izgalmas sztorikkal Hollywood is előszeretettel foglalkozik. Van is konspirációs teóriákra épülő mozi épp elég, de persze nem mindegyik olyan jó. Mi viszont most megmutatjuk a tíz legjobbat, amik után garantáltan te is hátra-hátra fogsz pillantani a vállad fölött, hogy követ-e valaki…

#10

krimi | thriller

Az egyetemista Babe-et csak a maratoni futás érdekli. Nem is sejti, hogy bátyja beépített ügynök, aki éppen egy volt náci orvos után nyomoz. A nyomozás során kiderül, hogy az... több»

A filmben van minden: náci orvos, gyémánt, csempészés, összeesküvés. A központban pedig egy egyszerű egyetemista srác áll, akit a saját bátyja kever bele az évtized ügyébe a halála előtti utolsó pillanatokban.
#9

84 A közellenség  (1998)

(21) (9)

akció | politikai | thriller

Disney+ | TV-ben (Mozi+, csütörtök 01:33)

Az ügyész, Robert Dean boldog házasságban él, neveli két gyermekét és tisztességesen végzi a munkáját. Ez nap azonban az Egyesült Államok hivatalos én nem hivatalos szervei is... több»

Will Smith egyik legjobb thrillere, amelyben látszólag teljesen hétköznapi figurát alakít. Ám e hétköznapi fickó egyik napról a másikra a társadalom legádázabb ellenségének kiáltják ki, és az életére törnek. Menekülnie kell és közben kideríteni, hogy ki és miért mártotta be.
#8

81 A keselyű három napja  (1975)

(10) (2)

misztikus | politikai | thriller

Joe Turner, a CIA egyik jelentéktelen alkalmazottja, elugrik pár percre a munkahelyéről, s visszatérvén, agyonlőve találja az összes munkatársát. Menekülnie kell, de számára... több»

Joe Turner a CIA-nek dolgozik. Egy nap elugrik munkahelyéről pár percre, mire visszatér, mindenkit agyonlőve talál. Ezzel pedig elindul a menekülés, de azt sem tudja, kik és miért törnek az életére. Így nem csak az életéért kell küzdenie, de közben ki is kell derítenie, mi miért történik.
#7

88 A bennfentes  (1999)

(12) (5)

dráma | életrajzi | thriller

Jeffrey Wigand kutatási és fejlesztési vezető az egyik dohányipari cégnél. Amikor a cég olyan kísérletekbe fog, mely a nikotinfüggősék gyorsabb kialakulását célozza meg,... több»

A sztori egy dohánygyár egyik alkalmazottjáról szól, aki megtudja, hogy a cég olyan szerrel kísérletezik, amelytől a nikotinfüggőség hamarabb kialakul. Ő fellázad, kirúgják, majd kezdetét veszi egy macska-egér játszma, mivel a dohányipar nagy szereplőinek nagyon nem tenne jót, ha az ügy nyilvánosságra kerülne.
#6

68 A Parallax-terv  (1974)

(3)

dráma | politikai | thriller

Frady-t felkeresi egy ismerőse, aki szemtanúja volt a szenátor halálának és nyugtalansággal tölti el, hogy a szemtanúk sorra életüket vesztik. A férfi megnyugtatja a lányt, ám... több»

Frady-t felkeresi egy ismerőse, aki szemtanúja volt egy szenátor meggyilkolásának. A lány fél, mert az összes többi szemtanú addigra már meghalt. És bár Frady igyekszik megnyugtatni, a lány pár nappal később öngyilkos lesz. Vagy sem. Ezt már Frady dolga kideríteni.
#5

71 Halál a hídon  (1981)

(3) (9)

misztikus | thriller

Jack hangmérnökként dolgozik a filmgyárban, a munkája megszállottja. Egyik éjszaka mezei kirándulásra indul, hogy magnóra vegye a szél fütyülését egy készülő horrorfilmhez.... több»

Egy autó egy hídról a mélybe zuhan, az arra járó Jack pedig a vízbe ugrik, hogy segítsen. Egy fiatal nőt ki is tud menteni, de a kocsi másik utasát, az elnöki választáson jó esélyekkel induló jelöltet már nem. Bár a hivatalos álláspont szerint baleset történt, Jack rájön, hogy valójában egy merénylet szemtanúja volt.
#4

90 JFK - A nyitott dosszié  (1991)

(11) (13)

dráma | politikai | thriller | történelmi

Oliver Stone monumentális alkotásában az amerikai történelem egy mindenki által ismert, ám kevesek által értett tragikus fejezetét tárja elénk, John F. Kennedy meggyilkolását.... több»

Mi szolgáltathatna jobb alapot egy konspirációs teóriához, mint John F. Kennedy meggyilkolása, amelynek körülményei máig tisztázatlanok - legalábbis a közvélemény számára. A filmben olyan sztárok játszanak, mint Gary Oldman, Kevin Costner, Jack Lemmon, Kevin Bacon, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland, Walter Matthau vagy Martin Sheen.
#3

80 Az elnök emberei  (1976)

(4) (4)

dráma | életrajzi | politikai | thriller | történelmi

Az 1972-es választásokat megelőző időszakban a Washington Post riporterei, Bob Woodward és Carl Bernstein korlátlan hozzáférést kapnak szerkesztőiktől, hogy belemerüljenek a... több»

A film a Watergate botrány részletei utáni nyomozásról szól, amelyet a Washington Post két újságírója folytat. A szálak pedig igen magas körökbe vezetnek. A főszerepben pedig Dustin Hoffman és Robert Redford tündökölt.
#2

69 Klute  (1971)

(1) (2)

krimi | misztikus | thriller

A Klute című film a szófukar, magányos magándetektív, John Klute egy esetét meséli el. A férfi egy gyilkossági ügy révén megismerkedik a csinos prostituálttal, Bree... több»

John Klute egy magának való detektív, akit a zseniáls Donald Sutherland keltett életre. A történet egy gyilkossági ügyről szól, amelyben Klute nyomoz, ám hamarosan rájön, hogy a megbízója maga volt a tettes. Innentől pedig már csak versenyfutás van az idővel, hogy elkapja a fickót, mielőtt az megöli következő áldozatát.
#1

77 Magánbeszélgetés  (1974)

(9) (15)

dráma | misztikus | thriller

HBO Max

Harry Caul a legjobb lehallgató-szakember, akinek mindegy, kinek a megbízásából végzi titkos munkáját. Egyszer azonban váratlanul lelkifurdalása támad. Ezzel olyan lavinát... több»

Francis Ford Coppola klasszikusa beférne a lexikonba illusztrációnak a konspirációs teória bejegyzés mellé. A film egy lehallgató ügynökről szól, aki egyszer csak a megbízói célkeresztjébe kerül. És ha valaki, akkor ő tudja, hogy soha, sehol nem lesz biztonságban.