7 premierfilm, amit ezen a hétvégén nézhetsz a dínós sci-fitől a DC új szuperhősfilmjéig (mozi + streaming)

A márciusi hónap tele van jobbnál jobb megjelenésekkel, legyen szó a szélesvászonra érkező filmekről vagy épp a kisképernyőn landolókról (amik jó része eredetileg szintén mozis megjelenés volt.)!

A legújabbakból válogattunk össze hetet.

#7

69 A bostoni fojtogató  (2023)

(10) (3)

dráma | thriller

Disney+

A hírhedt bostoni fojtogató néven elhíresült sorozatgyilkos és Loretta McLaughlin története, az első riporteré, aki megtalálta az összefüggéseket a nyomozás során, amely... több»

A Boston Strangler/ A bostoni fojtogató egy amerikai történelmi bűnügyi drámafilm, amelyet Matt Ruskin írt és rendezett. A film a Boston Strangler igaz történetén alapul, aki az 1960-as években 15 nőt ölt meg a Massachusetts állambeli Bostonban. A főszerepben Keira Knightley alakítja Loretta McLaughlint, a riportert, aki a Boston Record American című amerikai lapban hozta nyilvánosságra a történetet. A forgatás 2021 decemberétől 2022 márciusáig Boston környékén zajlott. A filmet a tervek szerint 2023. március 17-én mutatják be a Hulun. Nálunk ugyanettől a naptól a Disney+ műsorán található meg!
#6

dráma | vígjáték

HBO Max | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

A sötét vígjáték, amelynek középpontjában egy divatmodellként dolgozó celebpár áll, akiket meghívnak egy szupergazdagok számára szervezett luxushajóútra. A jacht, amelynek... több»

A szomorúság háromszöge egy 2022-es szatirikus fekete komédia, amelyet Ruben Östlund írt és rendezett. Ez volt az angol nyelvű játékfilmes debütálása is egyben. A film főszereplői Harris Dickinson, Charlbi Dean, Dolly de Leon, Zlatko Burić, Henrik Dorsin, Vicki Berlin és Woody Harrelson. A történet egy hírességekből álló házaspárt követ nyomon, akik egy luxus hajóúton vesznek részt gazdag vendégekkel. A világpremier 2022. május 21-én volt a cannes-i filmfesztiválon, ahol nyolcperces álló ovációban részesült és elnyerte az Aranypálmát is. A filmről általánosságban pozitív kritikák születtek, De Leon alakítását pedig nemzetközi elismerés övezte, és mellékszerepéért megkapta első Golden Globe- és BAFTA-jelölését. / Megtekinthető marcius 17-től az HBO Maxon!
#5

animáció | családi | dráma | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

Egy árva fiúnak egy jósnő azt mondja, hogy egy elefánt segít neki megtalálni elveszett húgát. több»

A bűvész elefántja egy amerikai számítógépes animációs fantasy-kalandfilm, amelyet Wendy Rogers rendezett és Martin Hynes írt. A film Kate DiCamillo 2009-es, azonos című regénye alapján készült, és olyan színészek kletik életre a karaktereket hangjukkal, mint Mandy Patinkin, Benedict Wong vagy épp Miranda Richardson. A sztori nagyon-nagyon dióhéjban: Peter rég elveszett húgát, Adele-t keresi. Egy jósnő azt mondja neki, hogy keressen meg egy varázslót egy elefánttal. 2023. március 17-től elérhető a Netflixen!
#4

60 A látogatás  (2022)

(9) (2)

dráma | horror | thriller

Cinego | Telekom TVGO

Egy idillinek tűnő közös nyaralás után egy dán család meglátogatja holland ismerőseiket. Az együtt töltött időre azonban mindenki másként emlékszik, s mint kiderül, a... több»

A Speak No Evil/ A látogatás egy 2022-es pszichológiai horror-thriller, amelyet Christian Tafdrup rendezett a bátyjával, Madsszel közösen írt forgatókönyv alapján. A film középpontjában Bjørn (Morten Burian) és Louise (Sidsel Siem Koch), egy dán házaspár áll, akiket Patrick (Fedja van Huêt) és Karin (Karina Smulders), egy holland házaspár hív meg vidéki házukba egy hétvégi nyaralásra; a házigazdák hamarosan elkezdik próbára tenni vendégeik határait, amikor a helyzet egyre jobban elfajul.A filmet eredetileg 2022. január 22-én mutatták be a 38. Sundance Filmfesztiválon. Elnyerte a 26. Bucheoni Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztiválon a "Legjobb rendező választása" díjat, és általában pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól, akik dicsérték a forgatókönyvet, a rendezést és az alakításokat. / Bjørn és Louise, egy dán házaspár és lányuk, Agnes toszkánai nyaralásuk során találkoznak Patrick és Karin, egy holland házaspárral és fiukkal, Abellel, aki állításuk szerint veleszületett aglossziában szenved, nyelv nélkül született. Néhány héttel később Bjørn és Louise meghívást kapnak a holland házaspártól, hogy látogassanak el távoli vidéki házukba Hollandiában, amit el is fogadnak..../ A film a Telekom TV GO-ra érkezik március 16-án.
#3

90 Kojot négy lelke  (2023)

(3) (2)

animáció

Mozikban | Telekom TVGO | Filmio

Az elismert animációs rendező, Gauder Áron (Annecy Cristal-díj) rendezésében készült Four Souls of Coyote az indiánok teremtésmítoszának eposzi kalandmeséje. A film a... több»

Rendező: Gauder Áron
Szereplők: Bozsó Péter, Pikali Gerda
Az egészestés animációs film 2023. március 16-tól lesz látható a hazai mozikban és ugyanekkor mutatkozik be Bordeauxban a Cartoon Movie animációs kongresszuson, ahol a Gauder Áront a Legjobb Európai Rendező díjára jelölték. Az emberiség előtt álló egyetemes kihívások kérdéseit is feszegető, különleges látványvilágú indián történetben az olajvezetékek lefektetése miatt kerül szembe egymással egy nagyvállalat és az őslakosok. Az otthonunkért tüntető közösség felidézi az indiánok mágikus teremtéstörténetét, amelyben Kojot kalandjain keresztül hozza közel a nézőhöz az indián szemléletet és azt a bölcsességet, ami segítségünkre lehetne abban, hogy a múlt tapasztalataira hallgatva a jövőt jobb irányba formáljuk. Addig amíg nem késő. / A rendező Bereményi Gézával közösen írta a forgatókönyvet, melyet a legendás magyar dalszerző a magyar indián-amerikai kultúrkör atyja, Cseh Tamás által fordított indián mesék inspiráltak.
#2

63 65  (2023)

(33) (10)

dráma | kaland | sci-fi | thriller

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Egy névtelen pilóta (Adam Driver) egy kislánnyal (Ariana Greenblatt) együtt utazik az űr végtelenségében, amikor technikai problémák miatt kényszerleszállást kell végrehajtania... több»

A 65 már régóta váratott magára. A filmet 2020-ban jelentették be, Adam Driverrel a főszerepben. Három évvel később, a megjelenési dátum többszöri módosítása után végül eldőlt, hogy a film márciusban kerül a mozikba. A 65 egy Mills nevű pilótát követ, aki 65 millió évvel ezelőtt kényszerleszállást hajtott végre a Földön. Millsnek és a másik túlélőnek, Koa-nak (Ariana Greenblatt alakítja) egy veszélyes és ismeretlen terepen kell utat találniuk, miközben őskori lényekkel kell megküzdeniük.
#1

akció | fantasy | kaland | krimi | thriller | vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO

Ugyan mit is csinálhat egy kamasz srác, aki váratlanul szuperképességek birtokába jut? Még szép, hogy él ezzel a lehetőséggel, így amikor csak teheti, felveszi a harcot a... több»

Mielőtt James Gunnt kinevezték a DC Studios élére, a DCU olyan sötét tónusú filmekről volt ismert, mint az Acélember és a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala. A Shazam! 2 - Az istenek haraghaúgy néz ki, hogy egy vicces és szerethető szuperhős visszatérésével feldobja a DCU komor hangulatát. A film a 2019-es Shazam! folytatása, és folytatja Billy Batson és nevelőcsaládja történetét. A Shazam! 2-ben Billynek (Asher Angel alakítja) ismét át kell változnia szuperhős Shazam-má (Zachary Levi alakítja), akit a szintén szuperhőssé váló nevelőcsaládja segít, és meg kell mentenie a világot az Atlasz lányaitól.