8 film, ami miattad (is) bukott meg

Amennyi film, sorozat és egyéb szórakoztatóipari termék ömlik ránk a világ minden tájáról a nap 24 órájában, nagyon nehéz mindenre időt szakítani, amire kíváncsi az ember. Ami viszont tényleg érdekel, arra azért általában szokott sikerülni. Éppen ezért meglehetősen fura, amikor egy-egy film buktája után a stúdiók azonnal a közönséget kezdik hibáztatni, amiért azok nem vették a fáradtságot, hogy elmenjenek a moziba és megnézzék!

Rengeteg ilyen esetről lehet olvasni, most mutatunk nyolcat, amikor aztán tényleg mindenki hibás volt a film bukásáért, csak épp a film minősége nem. Hol a marketingre nem szántak elég pénzt, hol már a premier előtt bukásnak ítélte a stúdió, de olyan is volt, hogy egy videojáték lett a ludas.

#8

65 Vihar előtt  (2019)

(26) (6)

dráma | misztikus | thriller

Netflix

Baker Dillt, a rejtélyes halászhajó-kapitányt sötét múltja kísérti és nyomasztja, mígnem egy nap a csodálatos karibi paradicsomban utol is éri. A sziget igazi turistacélpont,... több»

A filmet készítő Aviron stúdió már a bemutató előtt elkönyvelte, hogy ezt bizony mindenki utálni fogja. Ezért hiába a parádés szereposztás, a stúdió gyakorlatilag nullára redukálta a film marketing költségeit, ezzel pedig be is igazolódott a jóslatuk: a film hatalmasat bukott. Amiért tehát már előzetesen is a nézőket tették felelőssé...
#7

70 Az aranypinty  (2019)

(19) (14)

dráma

Pokolgép dönti romba New York híres múzeumát, a látogatók nagy része életét veszti. Egy helyi kiskamasznak sikerül életben maradni az omladék alatt, anyja azonban az áldozatok... több»

A Warner valószínűleg maga is tisztában lehet vele, hogy ez bizony nem a legjobban sikerült produkciójuk, de azért gyorsan kerestek bűnbakot a kasszáknál való elhasalásra: a nézőket. A nemzetközi bemutatókért felelős Jeff Goldstein ezt szó szerint le is nyilatkozta egy interjúban.
#6

64 Superman visszatér  (2006)

(15) (34)

akció | kaland | sci-fi

Az évekkel ezelőtt eltűnt Superman (Brandon Routh) vége visszatér a Földre. Érkezését azonban nem fogadja kitörő öröm, hisz a távozása óta eltelt időszakban sokan arra... több»

Hiába tért vissza Superman a jó ég tudja, hanyadik alkalommal, a nézőket nem tudta a mozikba csábítani. De persze a filmet készítő Warner ezt is okosan megmagyarázta. Ezúttal is a nézők voltak a hibásak, sőt, ezúttal egészen konkrétan a női nézők, akik galád módon egy szuperhősmozi helyett inkább a nagyjából ugyanakkor bemutatott Az ördög Pradát viselt akarták megnézni. Gonoszok.
#5

67 Baywatch  (2017)

(47) (25)

akció | krimi | vígjáték

Netflix

A nagysikerű tévésorozat moziverziójában az elkötelezett vízimentő, Mitch Buchanon (Dwayne Johnson) akasztja össze a bajuszt egy pimasz újonccal (Zac Efron). Ám a két... több»

Az utolsó években már a sorozat is inkább csak önmaga szatírája lett, de néhány éve készült belőle egy nehezen érthető és megmagyarázható mozifilm is. Hiába feszített benne Dwayne Johnson, a film hasraesett a parti homokban. A rendező persze még véletlenül sem látta be, hogy az egész tesztoszteron szagú film úgy rossz, ahogy van, inkább megmagyarázta, hogy a Rotten Tomatoes kritikaösszesítései a hibásak, amik egyenesen el fogják pusztítani Hollywoodot...
#4

60 Ördög bújt beléd  (2009)

(14) (6)

horror | vígjáték

Disney+

Needy Kesnicki (Amanda Seyfried) egy szégyenlős tini lány, aki példaképként tiszteli a tőle sokkal sikeresebb és népszerűbb Jennifer Checket (Megan Fox). Egy napon a két jó... több»

A film, ami azzal ijesztget, hogy Megan Fox szexi. A bukás borítékolható volt, de a film rendezője és forgatókönyvírója is az egészet a gonosz és előítéletes nézőkre kente. Mert bizony hogy képzelik azt, hogy nem istenítik a filmet vagy egyszerűen csak el sem mentek megnézni. Pedig ők olyan szívesen csináltak volna még több hasonló filmet, de hát ugye senki nem kíváncsi rájuk. Vajon miért...?
#3

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során... több»

Ezúttal nem is kimondottan a nézők voltak a hibásak, hanem közülük is azok az átkozott netes trollok. Oké, őket általában tényleg mindenki utálja és könnyű is őket hibáztatni sok mindenért. De a Solo: Egy Star Wars-történet messze nem ezért hasalt el a kasszáknál, legalábbis Star Wars mértékkel nézve. De azért a stúdió igyekezett megmagyarázni, hogy a filmmel élcelődő sok néző miatt nem emelkedhetett a franchise többi alkotásának magaslatába.
#2

77 Testvérek  (2009)

(9)

akció | dráma | háborús | romantikus | thriller

TV-ben (TV2, csütörtök 01:33)

Tommy és Sam mintha nem is testvérek lennének. Sam a katonaság megbecsült és elismert tagja, aki szép karriert tudhat maga mögött, míg fivére a bűn útjára tévedt, és épp... több»

A háborús dráma valójában nem egy rossz film, csak épp nem könnyű. Éppen ezért az első perctől kezdve borítékolható volt, hogy nem fog gigantikus mennyiségű bevételt hozni a kasszáknál. Ám a filmet rendező Jim Sheridan viszont már a bemutató előtt éles kritikával illette a leendő "nem nézőket". Szerinte ugyanis az amerikai közönség nagy része nem elég tanult ahhoz, hogy kíváncsi legyen a filmre, mivel az egy olyan háborúról szól (a film egy része Afganisztánban játszódik), amiről ők még csak nem is tudnak.
#1

74 Agyő, nagy ő!  (2007)

(8) (2)

romantikus | vígjáték

Eddie egy válogatós pasi, aki évek óta keresi a tökéletes nőt. Meggyőződése, hogy a gyönyörű és nagyon érzéki Lila személyében végre megtalálta az igazit, és úgy dönt,... több»

Mind közül ennek a vígjátéknak a bukását sikerült a legzseniálisabb kifogással megmagyarázni! A film 2007 októberében kerül a mozikba, ám ott messze nem hozta azokat a számokat a nyitó hétvégén, amit előzetesen a stúdió várt tőle. Utólag meg is mondták, hogy miért nem mentek el az emberek a mozikba azon a bizonyos hétvégén: mert épp egy nappal korábban jelent meg a Halo 3 videojáték és mindenki inkább azzal játszott...