A 10 legviccesebb horror vígjáték Halloweenre

Íme a 21. század legjobb horror-vígjátékai, amelyek tökéletes szórakozást nyújthatnak Mindenszentek előestéjén.

#10

56 Náci zombik  (2009)

(9)

horror | vígjáték

Hét norvég orvostanhallgató húsvéti sí-vakációra érkezik egy isten háta mögötti vadászházba, jó háromnegyed órányi gyalogútra a legközelebbi országúttól. A házikó... több»

Ha valami igazán abszurdra vágysz, ne keress tovább! A Náci zombik történetében több diák vakációzik egy elszigetelt házikóban, és hamarosan rájönnek, hogy nincsenek egyedül. A náci zombik újraéledtek, és áldozataik után kutatnak.
#9

54 Meet the Blacks  (2016)

(2)

horror | vígjáték

A Black család a jobb élet reményében elköltözik Chicagóból. Carl és újdonsült felesége, Lorena, fia Carl Jr, lánya Allie és unokatestvére, Cront Beverly Hills felé veszik az... több»

A Bűn éjszakájának paródiájaként, a film egy külvárosba költöző család nyomát követi, ahol a szomszédok lépten-nyomon fenyegetik a család testi épségét. A komikus Mike Epps főszereplésével biztos lehetsz benne, hogy lesznek a filmben jó poénok.
#8

71 Ház az erdő mélyén  (2012)

(50) (11)

horror | szatíra

Cinego

Öt egyetemista srác úgy dönt, hogy egy vidéki házikóban tombolják ki magukat egy hétvége erejéig. Az éjszaka azonban egy rémálommá válik, amikor félelmetes természetfeletti... több»

Drew Goddard rendezői bemutatkozását hozza el nekünk a felejthetetlen Ház az erdő mélyén. Kristen Connolly, Fran Kranz, Chris Hemsworth, Jesse Williams és Anna Hutchison főszereplésével ez a nagyrészt szexi zombi mészárlás öt egyetemista srácot követ nyomon, akik egy szórakoztató hétvégére készülnek a vadonban. Ám amikor két technikus felajánlja a csoportot egy ősi rituáléhoz, egy epikus csata veszi kezdetét.  
#7

84 Zombieland  (2009)

(81) (20)

horror | kaland | road movie | sci-fi | vígjáték

Netflix | HBO Max

Columbus és Tallahassee egymás szöges ellentétei, mégis együttes erővel próbálják túlélni az egész világot ellepő zobmi hordák támadásait. Útjuk során megismerkednek két... több»

A The Walking Dead 2010-es sikerét megelőzően - ami gyakorlatilag beindította a popkultúra több mint egy évtizeden át tartó zombik iránti szenvedélyt- a "Zombieland" saját, jóval lendületesebb történetével hódította meg a posztapokaliptikus tájat. Amikor egy kapucnis egyetemista srác (Jesse Eisenberg) találkozik egy rágcsálnivaló-őrült cowboy-jal (Woody Harrelson), egy szempillaspirált istenítő lázadóval (Emma Stone) és annak ördögien okos kishúgával (Abigail Breslin), össze kell fogniuk, hogy túléljék a világvégét.   
#6

69 Itt a vége  (2013)

(42) (12)

katasztrófafilm | szatíra | vígjáték

HBO Max

James Franco bulijai messze földön híresek: mindenki ott van, aki számít, és mindenki megtesz mindent, hogy a másikat lekörözze. Jay Baruchel, aki épp látogatóba... több»

A szerző-rendezők, Seth Rogen és Evan Goldberg valami csodát hoztak létre a 2013-as apokaliptikus filmben, amely annak történetét vázolja fel, hogy a kortárs Hollywood szembeszáll az Armageddonnal.  
#5

64 Haláli hullák  (2003)

(4) (3)

dráma | fantasy | vígjáték

George Lass a diploma kézhezvételét követően a Happy Time-nál helyezkedik el - aktakukacként. Első munkanapján azonban baleset éri (lezuhant WC-ülőke az űrből fejen találja)... több»

Simon Pegg és Edgar Wright  tökéletes zombis vígjátékot alkottak, melynek középpontjában Shaun áll: egy lehangolt értékesítési képviselő, akinek szerencsétlen sorsát egy vírusos járvány fenekestül felforgatja.  
#4

vígjáték

TV-ben (Humor+, csütörtök 01:33)

A Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson a kétezres évek egyik legnépszerűbb paródiája. Olyan filmeket állít pellengérre, mint a Mátrix, a Hatodik érzék, a... több»

Szórakoztató tény: Wes Craven Sikoly című filmjét eredetileg Horrorra akadva címmel írták. Szerencsére ez a franchise más irányba ment, és a Wayans testvérek szabadon építették a kétezres évek horror-komédia birodalmát. A Horrorra akadva öt filmnyi paródiát indított útjára, melyben a Sikoly mellett helyett kapott a Tudom, mit tettél, a Mátrix, a Buffy, a vámpírok réme paródiája is.  
#3

81 Trancsírák  (2010)

(23) (6)

horror | vígjáték

Egy csapat fiatal elutazik hétvégére a tó mellé. Rájönnek, hogy nem messze tőlük két furcsa külsejű, szakadt fickó is tanyázik, akik leginkább sorozatgyilkosnak tűnnek a... több»

Eli Craig rendezésében, Morgan Jurgensonnal közösen írt forgatókönyv alapján a Trancsírák a vidéki, kisvárosi élet kliséit vonultatja fel. mikor két jószándékú vidéki srác (Alan Tudyk, Tyler Labine) megment egy pihenni érkező pszichológus hallgatót (Katrina Bowden) a nyugat-virginiai folyóban való megfulladástól, a barátai azt feltételezik, hogy elrabolták, és úgy döntenek, hogy "foglyul ejtik" a srácokat.
#2

61 Ördög bújt beléd  (2009)

(14) (6)

horror | vígjáték

Disney+

Needy Kesnicki (Amanda Seyfried) egy szégyenlős tini lány, aki példaképként tiszteli a tőle sokkal sikeresebb és népszerűbb Jennifer Checket (Megan Fox). Egy napon a két jó... több»

Megan Fox a Transformers hírnevének csúcsán egy démoni megszállásos filmben is szerepelt. A mozit Karyn Kusama rendezte, Diablo Cody írta. A 2009-es feminista rémálmot borzalmasan félreértették a bemutatásakor, a férfi közönség rettenetesen felháborodott amiatt, hogy nem kapta meg a műfajtól elvártakat. Azóta a film egyfajta kultusz filmmé vált a nők és nem bináris horror rajongók körében.  
#1

82 Hétköznapi vámpírok  (2014)

(25) (14)

horror | szatíra | vígjáték

Cinego

A film három lakótárs, Viago (Taika Waititi), Deacon () és Vladislav (Jemaine Clement) életébe enged bepillantást. Ezek a pár száz éves vámpírok már sok mindenről lemondtak,... több»

Mielőtt Jemaine Clement rendezésében az egyik legelbűvölőbb sorozat vált volna belőle, a Sundance mockumentary 4 hétköznapinak nem nevezhető lakótárs mindennapjairól mesélt a filmvásznon. Clement és Taika Waititi 2014-es horror-komédiája nevetésbe borzolta a közönséget. A korábbi, Flight of the Conchords szereplőgárdája, Jonathan Brugh, Cori Gonzalez-Macuer, Stu Rutherford, Ben Fransham, Rhys Darby és Jackie van Beek is szerepelnek a filmben.