A 10 legjobb film, amiben mindenki meghal

Az utóbbi idők legspoileresebb toplistáját kezdted olvasni, így ha még nem láttad az alábbi filmeket, de szeretnéd megnézni, akkor inkább ne is olvass tovább. Bár van egy rossz hírünk: a címmel lelőttük a legnagyobb fordulatot, miszerint az alábbi filmekben mindenki meghal a végére. Többé-kevésbé. Viszont van jó hírünk is. Ha nem olvasod tovább, akkor nem tudod meg, hogy mely filmek szerepelnek e listán. Tudsz még követni?

Na, ha eljutottál idáig, akkor vagy nagyon bátor vagy, vagy úgy döntöttél, hogy mi csak ne mondjuk meg neked, hogy mit olvass el és mit ne. Akárhogy is, picit lejjebb találsz tíz filmet, amelyek közt vannak igazi klasszikusok és egyébként könnyen felejthető darabok is. Amiben viszont tényleg mind megegyeznek, hogy itt bizony nem lesz happy end, a végére így vagy úgy, de mindenki feldobja a bakancsot.

#10

66 A majmok bolygója II.  (1970)

(3) (1)

akció | kaland | sci-fi | szatíra

Disney+

Egy bolygóközi mentőakció egyetlen túlélője az előző expedíció egyetlen túlélőjét keresi. Felfedez egy majmok által uralt bolygót és egy földalatti várost, amelyet... több»

A klasszikus első Majmok bolygója nem túl jól sikerült folytatása. Ebben Brent az első rész főhőse után kutat, de helyette a majmok bolygóján egy titkos földalatti emberi csoportra bukkan. Kiderül róluk, hogy egy hatalmas atombombát imádnak, ám a radioaktív sugárzás erőteljes mutációkat okozott. A filmben végül a majmok és e mutáns emberek összecsapnak, és a két egyöntetűen tök primitív faj az atombomba robbanásában megsemmisül.  
#9

69 Itt a vége  (2013)

(42) (12)

katasztrófafilm | szatíra | vígjáték

HBO Max

James Franco bulijai messze földön híresek: mindenki ott van, aki számít, és mindenki megtesz mindent, hogy a másikat lekörözze. Jay Baruchel, aki épp látogatóba... több»

Nehezen emészthető vígjáték volt, amelyben James Franco megrendezi az évszázad buliját az otthonában. Ide csak Hollywood legmenőbb sztárjai nyernek bebocsátást, akik jól szét is csapják magukat. Csakhogy menet közben odakint végbemegy egy globális apokalipszis és a Földet démonok szállják meg. Mit is várhatnánk ettől a bagázstól? Túlélést? Ugyan! Mind meghalnak a végére.
#8

70 Ideglelés  (1999)

(46) (30)

horror | misztikus

HBO Max | Netflix

1994-ben egy októberi napon három egyetemista elhatározza, hogy filmet készítenek a hírhedt Blair-i boszrokányról, azonban nyom nélkül eltűnnek az erdőben. A kézkikamerájuk egy... több»

A talált kazettás filmek egyik legjobbika, amiről máig számos vélt vagy valós sztori és városi legenda kering. Az egyik szerint például a szereplők tényleg azt hitték, hogy egy kamu dokumentumfilmet forgatnak, és az őket felbérelő filmkészítők ijesztgették őket, így a látott beparázások mind teljesen valósak. Ki tudja... Mindenesetre a boszorkányos sztori hivatalos befejezésére szépen mindhárman eltűnnek az erdőben, bár voltak a moziváltozatnál sokkal durvább befejezésvariációk is.
#7

71 Ház az erdő mélyén  (2012)

(50) (11)

horror | szatíra

Cinego

Öt egyetemista srác úgy dönt, hogy egy vidéki házikóban tombolják ki magukat egy hétvége erejéig. Az éjszaka azonban egy rémálommá válik, amikor félelmetes természetfeletti... több»

Az egyik legjobb, de legalábbis váratlan fordulatokban leginkább bővelkedő mozifilm az utóbbi tíz évből. Teszi mindezt úgy, hogy lényegében végig csak a sablonos horrorkliséket sütögeti. Ám a film végére kiderül, hogy mi miért történt úgy, ahogy. És ezzel párhuzamosan azok is meghalnak, akikről azt hittük, hogy ők aztán tuti nem fognak. De mégis.
#6

72 Cloverfield  (2008)

(35) (7)

akció | horror | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

A Japánba készülő Rob (Michael Stahl-David) búcsúbuliját váratlan események szakítják félbe. A történeteket megörökítő kézikamera felvételei arról tanúskodnak, hogy a... több»

Az Ideglelés is egy nagyon jó talált kazettás horror, de a Cloverfield képes volt új szintre emelni a műfajt. Tette ezt egy első perctől az utolsóig iszonyú feszült menekülés formájában, amint egy gigantikus szörny megtámadja New Yorkot. A filmet nézve olyan, minth a az ember tényleg egy Godzilla-mozi egyik statisztájaként menekülne a mindenfelé repkedő törmelék elől. És a legjobb az egészben, hogy mikor azt hinnénk, hogy a főhős végre révbe ér, miután megmentette szerelmét, jön a slusszpoén és ők is meghalnak...
#5

76 Napfény  (2007)

(21) (8)

kaland | sci-fi | thriller

Disney+

2057 - az emberiség jövője egy maroknyi űrhajós kezében van, akik a Nap felé tartanak. A naprendszer közepében álló csillag haldoklik, fokozatosan elveszíti energiáját, amely... több»

Megint egy űrhajós sci-fi, amiben a békésen repkedő űrhajónak naná, hogy meg kell állnia egy elhagyatottan sodródó másik mellett. A sztori ezúttal a Nap atombombával történő újraindításáról szól, annak is a második küldetéséről. Az elhagyatott űrhajó természetesen az első bukott küldetésé, amelynek kapitánya megőrült és szabotálta az akciót. És most, hogy felvették a másik űrhajóra, megteszi mindezt mégegyszer. Ám pechére a filmben végül az egész űrhajót belevezetik a Napba, így ők mind meghalnak, de legalább az emberiség megmenekült.
#4

80 Holtak hajnala  (2004)

(32) (15)

horror

HBO Max

A Földön rejtélyes járvány pusztít, az éhező hullák pedig tovább tizedelik a megmaradt túlélőket, akik egy bevásálóközpontban barikádozzák el magukat. A tét nem csupán... több»

Zombis film nem készülhet úgy, hogy ne haljon meg menet közben néhány (tucat) túlélő. A Holtak hajnala - az eredeti és a remake is - a legjobb zombis filmek közé tartozik. A maroknyi túlélő végül menedéket talál egy tavon fekvő szigeten, hogy aztán a stáblista alatt egy talált felvételből kiderüljön: a szigetet még az érkezésük előtt ellepték a zombik és velük is azonnal végeztek, amint kikötöttek. Ciki.
#3

akció | kaland | sci-fi

Disney+

A raboskodó Jyn Erso-t kiszabadítják a lázadók. Amikor a Jyn megtudja, hogy apját fogva tartja a Birodalom, és arra kényszerítik, hogy építsen meg számukra egy mérhetetlen... több»

A Disney nagyon szeretett volna sok-sok Star Wars mellékágat, de eddig csak kettő készült, egy nagyon jó és egy nagyon rossz. Ez volt a nagyon jó, ami emellett olyasmit is bevállalt, amit a többi Star Wars mozi vagy úgy általában a Disney mozik nem szoktak: a végén egy jól sikerült hlaálsugár az összes főhőst kiradírozza az univerzumból...  
#2

82 Aljas nyolcas  (2015)

(66) (73)

dráma | krimi | misztikus | thriller | western

HBO Max

Néhány évvel az amerikai polgárháború után egy postakocsi szeli át Wyoming télies táját. Az utasai közt van egy fejvadász, Jonh Ruth (Russell) és foglya, Daisy Domergue... több»

Az egyik legjobb Quentin Tarantino mozi, amiben természetesen senki sem az, akinek mutatja magát, de még csak nem is az, akinek a nézők menet közben megtippelik. Nyolc idegen bent reked egy épületben a kint tomboló hóvihar miatt, mindezt a vadnyugat kellős közepén. És a nagy odamondásokkal fűszerezett ki-kicsoda végére szép sorjában mind meg is halnak.
#1

87 A dolog  (1982)

(42) (34)

horror | misztikus | sci-fi

Miután az amerikai Antarktisz-kutató állomás tagjai összetűzésbe keverednek két norvég kutatóval, befogadnak egy szánhúzó kutyát. Ekkor azonban még nem is sejtik, hogy az... több»

Ha az Ideglelés a talált kazettás filmek egyik legjobbika, akkor A dolog a szörnyfilmeké. Az egész klausztrofóbiával meghintett paranoid hangulatú fogócska egy olyan űrlénnyel szemben, akiről azt sem tudja senki, hogy hogy néz ki és épp kibe fészkelte be magát. Szép sorjában meghalnak a sarkvidéki kutatóállomás dolgozói, a végén meg marad a kérdés: vajon Childsot is megszállta a lény?