Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Napfény (2007)

Sunshine
Filmadatlap
 
19
Szereplők
21
Vélemények
25
Képek
1
Videók

Galéria (25)

Videók (1)

 
Eastern79   2021. 03. 12.

legújabb vélemény

0
Egyszer nézhető

Danny Boyle filmje az impozáns szereplőgárda ellenére sem volt akkora élmény, mint amire az előzetes alapján számítottam. Egyik kedvencem, Chris Evans miatt voltam igazán kíváncsi rá, és alapvetően a történet, a látvány is rendben volt, de egyszerűen annyira zavaró volt számomra a rángatódzó kamera, hogy a film végét már keserves kínok közepette néztem. Kicsit olyan érzésem volt, hogy az operatőr teljesen betépett, mert számomra élvezhetetlenné tette a filmet a fent említett "effekt". Michelle Yeoh azonban kellemes meglepetés volt számomra, nem sűrűn látni az ázsiai harcművész hölgyet sci-fiben, igaz, itt most nem is kamatoztatta kungfu tudását. Alapvetően nem rossz film, kicsit emlékeztetett a Halálhajóra, de annál klasszisokkal rosszabb, hiába frissebb produkció. Viszont vicces volt Chris Evanst hosszú hajjal látni.

 
HercegPeter   2018. 06. 11.

1

Évekkel ezelőtt ajánlotta egy barátom és most jutottam oda hogy megnézzem. Annyira nem jó, mint amilyennek ő beállította. Nekem elég átlagos, nem egy közhellyel találkozunk benne. A szereplők közül senkit sem sikerült megkedvelni, pedig nem annyira r... több»

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Elsőre én nem is tippeltem volna meg, hogy ez a film be fog jönni. Már eleve a történet sem az én világom, mégis belevágtamés nem bírtam abba hagyni a nézését. Nagyszerű volt, imádtam.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 31.

0

A történet maga nagyon izgalmas és érdekes, de valahogy a film hullámzó teljesítményt nyújt. Van amikor tövig rágja az ember a körmét 10 percig utána meg fél óráig majd elalszik. A látvány nagyon jól megoldott és a színészgárda is tetszetős. Egyszer ... több»

 
harnas1207   2018. 11. 30.

0

Véletlen találtam rá a filmre. Volt egy különleges hangulata, olyan lehangoló és misztikus. Nem tudtam eldönteni mi is ez a film, katasztrófafilm? aztán már inkább sci-fi lett és végül thriller. Szeretem a Halálhajó című filmet, amihez egyébként nagyon hasonlított, így ezt is nagyon tudtam élvezni.

 
Csillagpor   2018. 10. 20.

0

Elszórakoztatja az embert, ha nagyon nincs semmi már a tv-ben. Érdekes és jó alapgondolatok, de a lényeget valahogy nem sikerült átadnia. Hogy a fenében nem sikerült egy embert kb legyőzniük. Az ő hajójuk volt, elvileg ők ismerték a legjobban... A sz... több»

 
Zsceeeka   2016. 04. 16.

0

Nagyon tetszett , annak ellenére , hogy a sci-fikkel néha hadilábon állok . Ez mégis tetszett , a színészek miatt valószínűleg , a sztori is jó volt, nem volt túl kiszámítható és mondanivalója is akadt. A főszereplő színészt is nagyon hitelesnek tartom (más filmjeiben is).

A film összbevétele 32 017 803 dollár volt (imdb.com).

 

A Napfény volt Danny Boyle rendező és Alex Garland forgatókönyvíró harmadik közös munkája (korábban A part és a 28 nappal később című filmeken dolgoztak együtt).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor Rose Byrne meglátta a forgatókönyvet, és elolvasta a címet, arra gondolt, hogy egy romantikus komédia lesz a filmből.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A rendezőnek annyira tetszett Michelle Yeoh alakítása a meghallgatáson, hogy felajánlotta neki, hogy bármelyik szerepet eljátszhatja, amelyiket csak szeretné.

(kázsé)
 

Danny Boyle olyan fárasztónak találta a film rendezését, hogy megfogadta, soha többet nem vesz részt sci-fi projektben.

(kázsé)
 

A rendező, Danny Boyle sokat tett azért, hogy színészei felkészültek legyenek. Mindannyian részt vettek űrhajós gyakorlatokban, megtanultak búvárkodni, ellátogattak egy atom-tengeralattjáróra és megtapasztalták a súlytalanságot is.

(kázsé)
 
A gyönyörű vizuális effektek a Sunshine esetében inkább az egész egy részeként jelennek meg, a film alapját nagyon erős elemek képzik, így ennek a összetettségnek köszönhetően a nézőnek már-már néhol művészi színvonalú szórakozásban lehet része. több»