A 10 legkevésbé vicces vígjáték valaha

Bár a vígjáték egy elég szubjektív műfaj – ami az egyik embernek vicces, az egyáltalán nem biztos, hogy a másiknak is be fog jönni –, vannak örökérvényű klasszikusok, melyek szinte minden nézőt meg tudnak nevettetni...

A másik oldalon azonban ott vannak azok a komédiák, melyek alkotói helyett mi érzünk valamiféle szégyent, és legfeljebb csak kínunkban mosolyodunk el. Mindenestre annyiban talán egyetérthetünk, hogy a vígjáték mindent egybevetve nem egy könnyű műfaj. Ez pedig talán akkor rajzolódik ki a legélesebben, amikor belefutunk néhány rossz alakításba, rettenetes forgatókönyvbe, minősíthetetlen rendezésbe vagy úgy általában a humor tökéletes hiányába.

Emlékeztek még A Maszk 2-re? A Jim Carrey nélkül készült folytatásfilmnek minden képkockája valóságos bűncselekmény, mely előtt máig értetlenül állnak az első epizód rajongói, teljes joggal, tegyük hozzá. Rémlik még a 2008-as Katasztrófafilm, melynek már a címe is elárulja a végeredményt? De tovább is van! 

Egy ilyen listán szinte törvényszerű, hogy legyen egy Adam Sandler-film, a Jack és Jill pedig bőven kiérdemelte az előkelőnek aligha nevezhető negyedik helyet a legkevésbé vicces vígjátékok sorában. És ne feledkezzünk meg a legendásan rossz Movie 43: Botrányfilmről sem, melynek ugyan sikerült összehoznia a legnagyobb világsztárokat (máig nem értjük, hogyan…), de minden tehetségüket botrányosan pazarolta el. Helyet kapott még a listán a Marvel legnagyobb bukása, melyet ma már a stúdió berkein belül is legszívesebben letagadnának, és melyből Robin Williams is futva menekült, mielőtt még túl késő lett volna. Persze, hogy a Howard, a kacsáról van szó. 

A listára két vegyes megítélésű vígjáték is felkerült, a Nagyfiúk és a Norbit. Két olyan produkcióról van szó, melyek máig megosszák a közönséget: a nézők vagy imádják vagy utálják őket, köztes vélemény egyikről sincs. 

Listánkban ezúttal tehát 10 olyan vígjátékot gyűjtöttünk össze, melyek egyáltalán nem viccesek. Mi megnéztük őket, hogy nektek ne kelljen.

Számotokra melyik minden idők legrosszabb vígjátéka?

#10

78 Nagyfiúk  (2010)

(59) (6)

vígjáték

Öt középiskolai barát harminc évvel az érettségi után találkozik újra. A találkozó apropója volt kosálabdaedzőjük temetése, azonban ha már együtt a csapat, úgy... több»

#9

76 Norbit  (2007)

(10) (3)

romantikus | vígjáték

Norbit, akit a szülei csecsemőkorában eltaszítottak maguktól, mindig is súlyos szeretethiányban szenvedett. Mr. Wong, az őt felnevelő kínai étteremtulajdonos sem szerette soha,... több»

#8

67 Ő a megoldás  (2009)

(8) (1)

romantikus | vígjáték

Disney+

Meggyőződve arról, hogy egy CCN operatőr az igaz szerelme, egy excentrikus keresztrejtvényfejtő követi őt, miközben beutazza az egész országot, remélve, hogy meggyőzheti őt... több»

#7

67 Kő kövön  (1996)

(2)

vígjáték

Bud és Doyle, a két semmirekellő egy nap az arizonai sivatagban rábukkannak egy modern bevásárlóközpontnak álcázott titkos kutatóközpontra. Az intézetet vezető Dr. Faulkner... több»

#6

60 Howard, a kacsa  (1986)

(9)

akció | kaland | romantikus | sci-fi | vígjáték

Ez a vidám és egyben romantikus film egy gyorsbeszédű, szivart pöfékelő, sörivó kacsa történetét meséli el, aki egy más világból valami módon Cleveland-be csöppent.... több»

#5

vígjáték

A Dumb és Dumber alkotói új vígjátékkal jelentkeznek a legnagyobb hollywoodi sztárokkal. Kate Winslet, Hugh Jackman, Halle Berry, Naomi Watts, Richard Gere, Elizabeth Banks, Uma... több»

#4

49 Jack és Jill  (2011)

(30) (2)

vígjáték

TV-ben (RTL, csütörtök 01:33)

A Sadelstein család boldogan él gyönyörű Los Angeles-i otthonában. A nyugalom és békesség szinte megzavarhatatlan körülöttük. De csak szinte. Évente egyszer, a Hálaadás... több»

#3

37 Katasztrófafilm  (2008)

(10) (5)

vígjáték

Egy nagyvárost, mint Los Angeles sokféle veszély fenyegethet: természeti katasztrófák, földrengés, árvíz, aszteroida, tornádó... ezek mindegyike egyetlen nap csap le a városra.... több»

#2

42 A Maszk 2 - A Maszk fia  (2005)

(8) (5)

családi | fantasy | vígjáték

Tíz esztendő telt el első látogatása óta, de Edge City lakói még mindig nem heverték ki azt a felfordulást, amit Loki (Alan Cumming) varázslatos maszkja okozott. S most újra itt... több»

#1

28 A dögös és a dög  (2008)

(3) (3)

romantikus | vígjáték

Nate hatéves kora óta reménytelenül szerelmes Cristabelbe. A szerelmi vallomását azonban keresztülhúzta, hogy a családjával másik városba költöztek. Az évek múlásával Nate... több»