A 10 legkiszámíthatóbb filmes lezárás

Sajnos manapság egyre ritkább az olyan film, ami meglepné a nézőket. Hollywood annyi klisét és sablont gyártott az évtizedek során, hogy a rendezők és forgatókönyvírók számára fel van adva a lecke, ha valami újat vagy egyedit próbálnak meg létrehozni. De még az ezernyi sablonos film között is akadnak olyanok, amiknek a végét a nézők már az első percekben, de legkésőbb a film felénél előre tudják. Most megmutatjuk a tíz legkiszámíthatóbb ilyen befejezést. Ugye, hogy mindegyiket te is tudtad előre?

#10

65 Az Igazság Ligája  (2017)

(41) (21)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

HBO Max

Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot... több»

Bár nem az volt a film legnagyobb baja, hogy mindenki előre tudta a végét, lássuk be, ez sem sokat javítot a helyzetén. Az egész sztori arra épült, hogy Superman halott, nélküle pedig annyi esélye van a többi földi hősnek Steppenwolf ellen, mint lepkének a hurrikánban. Így senkit sem lepett meg, hogy végül csak feltámasztják Supermant és bár elsőre annyira nem örül a régi cimborák viszontlátásának, végül persze, hogy visszaáll a jó oldalra és pár méretes pofonnal lerendezi Steppenwolfot és bandáját.
#9

83 Avatar  (2009)

(211) (46)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

Egy lebénult katona a Pandora nevű bolygón kap új küldetést, ahol az emberekhez hasonlító, de nyelvükben és kultúrájukban eltérő Na'vik élnek. A gyönyörű és éritetlen... több»

Igazán senkit sem lepett meg az elsősorban egyedülálló látványvilágával hódító film cselekménye. Már csak azért sem, mert hasonló sztoriból száz is akad. A beépített ügynök idővel rájön, hogy az ellenségei nem olyan rosszak, mint azt elhitették vele, ráadásul beleszeret az egyikbe, így végül átáll az ő oldalukra és régi társai ellen harcol tovább. Őszintén, ki nem látta ezt előre?
#8

83 A hihetetlen család 2.  (2018)

(40) (17)

akció | animáció | családi | kaland | sci-fi | vígjáték

HBO Max | Disney+

Mindenki kedvenc szuperhős-családja visszatér A hihetetlen család 2.-ben. Ezúttal Helen kerül középpontba, így Bobra hárul a feladat, hogy Illanával és Vill-lel megoldja otthon... több»

A Pixar már fél évvel a bemutató előtt el is szólta magát, de a szemfüles rajongók enélkül is idő előtt villámgyorsan kiszúrták a váratlannak szánt fordulatot. A filmben Evelyn Deavor és testvére próbálják meg visszaállítani a hős család megtépázott renomáját. Ám a nézők már az első percektől fogva sejthették, hogy a segítőkész Evelyn Devaour nem az, akinek mutatja magát. És a nevéből sem volt nehéz az Evil Endeavor nevet összerakni.
#7

akció | kaland

Netflix

Batman  nyolc évvel ezelőtt magára vállalta Harvey Dent gaztetteit, melyet követően nyom nélkül eltűnt. Üldözötté vált, de nem hiába, mert a Dent-törvénynek köszönhetően... több»

Ez volt Christopher Nolan trilógiájának záró epizódja, amely egyben a Christian Bale féle Batman búcsúja is volt egyben. A színész sokmilliós sztárgázsiért sem vállalta volna el a negyedik filmet. A filmben Bruce Wayne már nagyon nem akart többé Batman lenni és adódott is egy lehetőség, hogy kilépjen a szerepből. A film végén ugyanis elvileg felrobban egy bombával magasan az égben. Direktben sosem láthattuk Batman "halálát", Bruce Wayne pedig feltűnik egy kávézó teraszán immár új életében, mindebből senkit sem lepett meg semmi.
#6

horror | misztikus

A Fűrész-franchise hetedik részében Jigsaw 'játékszereit' egyedülálló és páratlanul brutális módon használják fel. A Fűrész 3D veszélyes küzdelmet mutat be Jigsaw... több»

Vagy tulajdonképpen a Fűrész franchise bármelyik epizódja a harmadiktól kezdve. Miután az első rész hatalmasat ütött, a második még befért a csak-csak elmegy kategóriába, a harmadiktól már többnyire csak öncélú szadizmus volt a sorozat. És mindegyik rész ugyanúgy ért véget: a gyilkos megint kijátszott mindenkit és megmenekült. Ugyanakkor a Fűrész 3D-ben dr. Gordon újbóli felbukkanása lett volna a nagy csavar, más kérdés, hogy az előző filmek miatt már mindenki tudta, hogy mire számítson tőle a film végén.
#5

akció | kaland | thriller

HBO Max

Bond egy kódolt üzenet nyomába ered, melynek részletei egy titkos szervezet létezését sejtetik. Amíg M a MI6 fennmaradásáért vívja politikai harcait, a 007-es ügynök a... több»

A film már eleve hátrányból indult, mivel a történet több részlete még a premier előtt kiszivárgott. De a nézők ettől függetlenül is tudhatták, hogy mire számítsanak. A Christoph Waltz által alakított gonoszt ugyanis hiába próbálták meg a készítők végig egy álnév mögé rejteni, mindenki nagyon jól tudta, hogy ő Blofeld, James Bond ősi ellensége. A film végén még az ikonikus vágás is odakerült az arcára...
#4

72 Halloween  (2018)

(31) (16)

horror | thriller

Négy évtizeddel a borzalmas halloweeni mészárlás után a könyörtelen álarcos gyilkos, Mike Myers visszatér, hogy ismét farkasszemet nézzen Laurie Strode-dal, aki akkor sikeresen... több»

Michael Myers azon filmes sorozatgyilkosok szűk családjába tartozik, akiket egyszerűen képtelenség megölni. Ilyen Jason Voorhees vagy Bőrpofa is. Éppen ezért készülhet akárhány folytatás, reboot vagy akármi, a Halloween filmek végén Michael Myers életben fog maradni. Így volt ez a sokak szerint a franchise egyik legjobb részének kikiáltott 2018-as film esetében is. Mindenki tudta, hogy Laurie Strode egyszerűen nem nyerhet.
#3

71 A falu  (2004)

(22) (17)

dráma | misztikus | thriller

Disney+ | Netflix

Egy falu lakossága szentül hiszi, hogy a település határain túl különös teremtmények élnek. A falu és a lények közti békét mindössze az tartja fent, hogy tiszteletben... több»

M. Night Shyamalan filmjeit épp azért szeretjük, mert mindig van bennük valami váratlan fordulat. A falu sem lenne ez alól kivétel, csak épp mire elkészült, a nézők már pont számítottak rá, hogy valamire nem fognak számítani. A téma meg adta magát, így mindenki hamar rájött, hogy szörnyek nincsenek, a falu pedig nem teljesen az, aminek elsőre látszik.
#2

81 Logan - Farkas  (2017)

(57) (18)

akció | dráma | sci-fi | thriller

HBO Max | Disney+

Minden megváltozik. A nem túl távoli jövőben már nem lesznek mutánsok. Akik még megmaradtak, azok bujkálnak, és egyre fogynak a képességeik. X professzor (Patrick Stewart)... több»

Mivel köztudott volt, hogy ez lesz Hugh Jackman búcsúja az ikonikus Marvel-figurától, nem volt kétséges senki számára, hogyan ér majd véget a film. Ettől függetlenül fájó volt nézni Rozsomák hattyúdalát, főleg azért, mert ezzel végre megannyi botrányosan rossz X-Men film után, véletlenül sikerült forgatni egy zseniálisat...
#1

83 Volt egyszer egy Hollywood  (2019)

(60) (40)

dráma | vígjáték

Nem könnyű az állástalan színészek élete a hatvanas évek végén. Hollywood kíméletlenül átalakult; új vezetők, korábban ismeretlen elvárások, s mindezek fejébe már a nők... több»

A film Sharon Tate meggyilkolásáról szól, legalábbis elvileg. Ám mivel egy Quentin Tarantion moziról beszélünk, borítékolható volt, hogy a rendező alaposan átírja a történelmet. Azt persze nehéz lett volna előre kitalálni, hogy miként fogja "megmenteni" Sharon Tate életét, de abban már a film bemutatója előtt mindenki biztos volt, hogy nem az fog történni, ami a valóságban lezajlott azon a bizonyos éjszakán.