A 8 legjobb film, amit CSAK a mozikban láthatsz decemberben

Ahogy a kanyarban egyre közeledik a karácsony, a mozikba is befutnak az év legjobban várt filmjei.

A decemberi mozis kínálatban találunk életrajzi filmeket, DCU visszatérést, animációs kalandot és persze horrort is (idén különösen felfutott ez a zsáner).

Lássuk, melyik az a 8 film, amit decemberben csak a mozikban láthatsz! 

#8

akció | fantasy | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Az óceán ritkán nyugodt! Ezért soha nem pihenhet meg az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta tett már kísérletet Aquaman, a világ tengereinek urának (Jason... több»

A DC Studios, az Atomic Monster és a The Safran Company által gyártott, a Warner Bros. Pictures forgalmazásában készült film az Aquaman (2018) folytatása, és a DC Extended Universe (DCEU) 15. és egyben utolsó része. A filmet James Wan rendezte David Leslie Johnson-McGoldrick forgatókönyvéből, Wan, Johnson-McGoldrick, Thomas Pa'a Sibbett és Jason Momoa által kitalált történet alapján. A főszerepben Momoa alakítja Arthur Curry / Aquaman szerepét Patrick Wilson, Amber Heard, Yahya Abdul-Mateen II és Nicole Kidman oldalán. Wan nem akarta elsietni a folytatást, de 2019 januárjában beleegyezett, hogy felügyelje a fejlesztést. Johnson-McGoldrick egy hónappal később aláírta, hogy visszatér forgatókönyvíróként, Wan pedig megerősítette, hogy 2020 augusztusában visszatér rendezőként. Azt mondta, hogy a film bővíteni fogja az Aquaman világépítését, és 2021 júniusában bejelentette a folytatás címét. A sztori: néhány évvel az első film eseményei után Arthur Curry / Aquaman arra kényszerül, hogy megvédje Atlantiszt és szeretteit a pusztulástól, miután egy ősi hatalom szabadul el David Kane / Black Manta által, aki megszerezte az elátkozott Fekete szigonyt. Ehhez egy valószínűtlen szövetséges, testvére, Orm segítségét kell kérnie...
#7

82 Valami madarak  (2023)

(9) (5)

dráma | vígjáték

Mozikban | Netflix | Telekom TVGO | Cinego

Béla egy makacs idős férfi, aki magányosan él, és erősen idegenkedik a változásoktól. Amikor fia egy kisebb baleset után idősek otthonába helyezi, Béla úgy érzékeli, mintha... több»

Béla egy makacs idős férfi, aki magányosan él, és erősen idegenkedik a változásoktól. Amikor fia egy kisebb baleset után idősek otthonába helyezi, Béla úgy érzékeli, mintha az egész világ összeesküdött volna ellene. Innentől egyetlen célra összpontosít: hogy minél gyorsabban megszökjön az intézetből. Stratégiája során egy váratlan társulást kezdeményez a különc Zoéval, akinek büntetésből az intézetben kell dolgoznia. Annak ellenére, hogy jelentős, közel hatvan év korkülönbség van köztük, hasonló személyiségük, közös elszigeteltségük és az az érzés, hogy mások számára nem kívánatossá váltak, hamar szövetségessé teszi őket.
#6

81 Wonka  (2023)

(18) (8)

családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Mozikban | HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

A  méltán klasszikusnak mondható Charlie és a csokigyár előzményfilmje, amelyet Tim Burton 2005-ben filmesített meg Roald Dahl brit író azonos című gyermekkönyve alapján, és... több»

A zenés fantasyfilmet Paul King rendezte, forgatókönyvét Simon Farnabyval közösen írta, King története alapján. A film Roald Dahl 1964-es, Charlie és a csokoládégyár című regényének szereplője, Willy Wonka eredettörténetét meséli el, bemutatva a különc csokoládégyáros kezdeti napjait. A film főszerepében Timothée Chalamet látható, valamint az újonc Calah Lane és egy olyan nagyszerű társulat, mint Keegan-Michael Key, Paterson Joseph, Matt Lucas, Mathew Baynton, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Jim Carter, Tom Davis, Olivia Colman és Hugh Grant. A fejlesztés azt követően kezdődött, hogy a Warner Bros. Pictures - amely korábban, 2005-ben már megjelentette az 1964-es regény saját adaptációját - 2016 októberében megszerezte a jogokat.  
#5

58 Hullaadás  (2023)

(12) (7)

horror | misztikus | thriller

Mozikban

Egy kiátusításon történt tragikus esetet követően a hálaadás eredetének számító Massachusetts állambeli Plymouth lakói egy titokzatos gyilkos terrorizálásában találják... több»

A legújabb amerikai slasherfilm Eli Roth rendezésében, Jeff Rendell forgatókönyvéből, Roth és Rendell történetéből, akik Roger Birnbaum producerrel közösen készítették a filmet. A film Roth azonos című fiktív Grindhouse-utódja (2007) alapján készült, és Robert Rodriguez Machete (2010) és Jason Eisener Hobo with a Shotgun (2011) című filmje után ez a harmadik nagyjátékfilmes adaptációja egy fiktív Grindhouse-utódfilmnek. A film főszereplői Patrick Dempsey, Addison Rae, Milo Manheim, Jalen Thomas Brooks, Nell Verlaque, Rick Hoffman és Gina Gershon. A sztori: 2022-ben, hálaadáskor a Massachusetts állambeli Plymouthban az emberek a RightMart szupermarket előtt gyülekeznek a black friday kiárusításra készülve. Jessica Wright, akinek az apja, Thomas a bolt tulajdonosa, egy oldalajtón keresztül korán beengedi barátait, Evant, Gabbyt, Scubát és Yuliát, valamint barátját, Bobbyt az üzletbe. A kinti tömeg meglátja őket, és őrjöngve beront az üzletbe, aminek következtében több ember meghal, köztük Amanda Collins, az üzletvezető Mitch felesége. Egy évvel később a RightMart újabb kiárusításra készül, Mitch és több más lakos tiltakozása ellenére. A tragédia borítékolható.
#4

72 Golda  (2023)

(3) (5)

dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Telekom TVGO | Cinego

Golda Meir, Izrael volt miniszterelnöke számos nehéz és ellentmondásos döntést volt kénytelen meghozni az 1973 októberében kitört jom kippuri háború során. A film az ő... több»

A Golda egy életrajzi dráma Guy Nattiv rendezésében. A film Golda Meir, Izrael negyedik miniszterelnökének életét mutatja be, különösen a Jom Kipur-i háború idején. A főszerepekben Helen Mirren, Camille Cottin és Liev Schreiber látható. A film világpremierjét a 2023-as Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon tartották 2023. február 20-án. A sztori: 1973 októberében a Moszad olyan hírszerzési értesüléseket kap, amelyek szerint Egyiptom és Szíria katonai hadjárat indítására készül Izrael ellen. A hírt azonnal továbbítják az izraeli miniszterelnöknek, Golda Meirnek. Golda elutasítja a hírszerzési értesülést, megjegyezve, hogy védelmi minisztere, Moshe Dayan támogatása nélkül nem tud ellentervet kezdeményezni.Október 6-án, Jom Kipur napján Golda belső köre arról tájékoztatja őt, hogy Egyiptom nagy erőket gyűjtött össze a Szuezi-csatornával szemben. Bár Golda felismeri, hogy későn készült fel, nem hajlandó megelőző lépést tenni, ehelyett részleges mozgósítást rendel el a fenyegetéssel szemben.
#3

74 Kacsalábon  (2023)

(8) (9)

animáció | kaland | vígjáték

Mozikban | Telekom TVGO

A Mallard család kissé megrekedt az élettel. Mack, az apa, megelégszik azzal, hogy biztonságban tartja a családját és élvezi a nyugodt, New England-i tavukat. Pam, az anya viszont... több»

A legújabb animációs kaland-vígjátékot az Illumination gyártotta és a Universal Pictures forgalmazza. A film rendezője Benjamin Renner, társrendezője Guylo Homsy, forgatókönyvírója Mike White, a White és Renner által kitalált történet alapján. A főszerepeket olyan színészek keltik életre hangjukkal, mint Kumail Nanjiani, Elizabeth Banks, Awkwafina, Keegan-Michael Key, David Mitchell, Carol Kane, Caspar Jennings, Tresi Gazal és Danny DeVito. A történet egy tőkésréce családot követ, akik megpróbálják meggyőzni túlságosan védelmező apjukat, hogy induljanak el életük nyaralására, és New Englandből New Yorkon keresztül Jamaikába próbálnak vándorolni.
#2

72 A győztes gól  (2023)

(13) (8)

dráma | sportfilm | vígjáték

Telekom TVGO

Az amerikai-szamoai labdarúgó-válogatottat az Ausztrália elleni legendás 0:31-es vereség óta a világ egyik legrosszabb futballcsapatának tartják. Ilyen mértékű vereséget még... több»

A Next Goal Wins egy sportdráma-vígjáték, amelyet Taika Waititi rendezett, és amelynek forgatókönyvét Iain Morrisszal közösen írta. A film Mike Brett és Steve Jamison 2014-es, azonos című dokumentumfilmjén alapul, amely Thomas Rongen holland-amerikai edző erőfeszítéseiről szól, hogy a világ egyik leggyengébb labdarúgócsapatának tartott Amerikai Szamoa válogatottját a 2014-es FIFA-világbajnokságra való kijutásig vezesse. A film főszerepében Michael Fassbender alakítja Rongen-t, mellette Oscar Kightley, Kaimana, David Fane, Rachel House, Beulah Koale, Will Arnett és Elisabeth Moss látható. A Next Goal Wins 2023. szeptember 10-én mutatták be a 2023-as Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon. A sztori dióhéjban: Thomas Rongen holland amerikaifutball-edző azzal a lehetőséggel néz szembe, hogy vagy kirúgják, vagy elfogad egy szinte lehetetlen feladatot: a világ egyik leggyengébb futballcsapatának tartott Amerikai Szamoa válogatottját elitcsapattá kell alakítania.
#1

71 Ferrari  (2023)

(5) (4)

akció | dráma | életrajzi | történelmi

1957 nyarán a Forma–1 világa virágzott, de a legendás egykori versenyző, Enzo Ferrari mély válsággal nézett szembe. A gyár, amelyet ő és felesége, Laura egy évtizeddel... több»

A 2023-as életrajzi sportdrámát Michael Mann rendezte és Troy Kennedy Martin írta. A film Brock Yates motorsport-újságíró 1991-es Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races, the Machine című életrajzi könyve alapján készült, és a Ferrari S.p.A. autógyár olasz alapítójának, Enzo Ferrarinak a személyes és szakmai küzdelmeit követi nyomon 1957 nyarán. Adam Driver alakítja a címszereplőt, a filmben pedig olyan partnerei vannak, mint Penélope Cruz, Shailene Woodley, Sarah Gadon, Gabriel Leone, Jack O'Connell és Patrick Dempsey. A Ferrari a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon az Arany Oroszlánért versenyzett, ahol 2023. augusztus 31-én mutatták be. A sztori egészen dióhéjban a következő:1957 nyarán Enzo Ferrari, aki fia, Dino halála, a feleségével, Laurával megromlott házassága és a cége közelgő csődje után próbál talpra állni, benevezi versenycsapatát az 1957-es Mille Migliára.