A héten a mozikban: Az év legsúlyosabb horrorja és még 6 új film, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (40. hét, 2023)

Nem akármilyen filmek debütálnak ezen a héten a hazai mozikban! Akad köztük egy ősrégi klasszikus és vadonatúj sci-fi, gyomorforgató horror és két magyar alkotás is. Ezen a héten tényleg mindenki megtalálhatja a kedvére való filmet, lesz miből válogatni!

A sci-fik szerelmesei duplán örülhetnek, hiszen egy igazi klasszikus és egy ígéretes újdonság is vászonra kerül a héten. Az 1984-es Dűne nehéz film, ahogy a regény is az volt, de a 2021-es adaptáció után biztosan sokan kapnak majd a lehetőségen, hogy moziban nézzék meg. Az 57 Másodperc viszont már valami új, egy sci-fi, amely az időutazásról szól, de úgy is mondhatnánk, hogy az újrapróbálás esélyéről.

Aki viszont a horrort részesíti előnyben, annak a Fűrész X. lehet izgalmas. Az egykor sokkal többre hivatott franchise az évek során lassan önmaga paródiájává satnyult. De lehet, hogy az új film megfordítja ezt a folyamatot?

Nem mindenkinek való a horror, egy izgalmas francia kalandfilm viszont már szélesebb rétegeket célozhat meg. Még ha olyan sejtelmes is a címe, mint a Tehu - Egy kis teve nagy kalandja mozinak… És, ha már a franciáknál járunk, egy dokumentumfilm, A 999-es szoba a filmművészet alakulását tárja elénk az elmúlt négy évtizedből.

A végére pedig két magyar alkotást hagytunk. A Magyarázat mindenre egy kőkemény dráma a szétszakított nemzetről egy érettségiző diák szemén keresztül. Ennél jóval könnyedebb azonban a Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom dokumentumfilm, amely az 50 éve létesített mesterséges víztározó történetét meséli el.

#7

dokumentum

A Tisza folyó évezredek óta kanyarog az Alföldön. Amióta az emberiség megjelent a partjainál, azóta igyekeznek kihasználni az aranyszínű folyóban rejlő lehetőségeket. Az... több»

Rendező: Szendöfi Balázs
Szereplők: Ljasuk Dimitry
A Tisza évezredek óta kanyarog az Alföldön. Mióta az ember is megjelent a partján, próbálja a szolgálatába állítani a szőke folyót. Vizét issza, öntöz vele, felszabdalta és kiegyenesítette. 50 éve pedig megállította, hogy egy nagy víztározót csináljon belőle. Akkor még nem tudta, hogy műve az ősi Tisza világát csalja elő. A folyó vizének köszönhetően egy különleges ökoszisztéma jött létre. Az ember építette, a természet belakta. Így jött létre az ember alkotta paradicsom: a Tisza-tó.
#6

77 Magyarázat mindenre  (2023)

(5) (1)

dráma

Mozikban

A Magyarázat mindenre valósághű képet ad egy szétszakított nemzetről, egy 18 éves fiú botrányos érettségi vizsgáján keresztül ragadva meg egy megosztott ország lényegét. több»

Nyár van Budapesten. A gimnazista Ábelnek az érettségire kellene készülni, de épp most ébredt rá, hogy szerelmes legjobb barátjába, Jankába. Janka jó tanuló, a vizsga miatt nem kell izgulnia, viszont ő is reménytelenül szerelmes, csak éppen a történelemtanárukba, Jakabba. Jakabnak családja van, pedagógusként próbál túlélni Magyarországon, és korábban már összetűzésbe került Ábel konzervatív apjával. A két részre szakadt társadalom feszültségei felszínre törnek, amikor Ábel történelemérettségije országos botrányba torkollik, ő pedig valahol a két oldal között áll, mindennek a kellős közepén, és még mindig szerelmes.
#5

53 A 999-es szoba  (2023)

(2) (1)

dokumentum

Cinego

1982-ben Wim Wenders a 666-os szobában tizenhat társát kérdezte arról, hogy milyen elképzeléseik vannak a filmművészet jövőjéről. Az elmúlt négy évtizedben számos... több»

1982-ben Wim Wenders a 666-os szobában tizenhat társát kérdezte arról, hogy milyen elképzeléseik vannak a filmművészet jövőjéről. Az elmúlt négy évtizedben számos átalakulás történt a filmiparban, amelyet a kábeltelevízió, a VHS és a DVD formátum megjelenése, majd a streaming platformok térhódítása, legutóbb pedig a világjárvány hatása fémjelzett, ami a hagyományos mozi esetleges megszűnéséről szóló vitákat váltott ki.
#4

kaland

Telekom TVGO

Az iskolából hazafelé tartó Zodi egy szikla mögött egy tevecsikóra bukkan. A mindössze 12 éves srác hazaviszi a védtelen kis teremtményt, és hamarosan szoros kötelék alakul ki... több»

Zodi, egy tizenkét éves kisfiú az iskolából hazafelé felfedez egy kölyök tevét, aki egy szikla mögött rejtőzködik. A gyámoltalan kis állatot hazaviszi és hamar legjobb barátok lesznek. Kiderül, hogy a kis teve, Tehu, nem egy közönséges teve, hanem egy villámgyors fajta, a teveversenyek pedig igen komoly pénznyereménnyel kecsegtetnek. Zodi és Tehu együtt vágnak neki a nagy kalandnak, ám mások is látnak fantáziát az állat fantasztikus képességeiben, és mindent megtesznek, hogy elvegyék őt a kisfiútól.
#3

68 Fűrész X.  (2023)

(17) (13)

dráma | horror | krimi | misztikus | thriller

John Kramer visszatér a Fűrész-sorozat eddigi legizgalmasabb, legújabb részében. Kirakós ezúttal egy mélyen személyes és eddig nem ismertetett játékot mutat be. A film az első... több»

John Kramer visszatér a Fűrész-sorozat eddigi legizgalmasabb, legújabb részében. Kirakós ezúttal egy mélyen személyes és eddig nem ismertetett játékot mutat be. A film az első és a második epizód között játszódik, és Johnt követi, aki gyógyírt keresve Mexikóba utazik. Célja, hogy alávesse magát egy kísérleti és veszélyes orvosi eljárásnak, amely csodaszerű gyógymódot ígér. Hamarosan kiderül azonban, hogy az egész terv egy csalás, amely a kiszolgáltottakat veszi célba. Ez a találkozás pedig egy új „küldetés” felé tereli Johnt. Az élménytől hajtva a hírhedt sorozatgyilkos újra felbukkan, hogy rendezze adósságát a csalókkal, és a rá jellemző, zsigeri megközelítést alkalmazza ravasz, ötletes és leleményes csapdák sorozatán keresztül.
#2

48 57 Másodperc  (2023)

(9)

sci-fi | thriller

Telekom TVGO

Franklin, egy fiatal blogger, aki megragadja az életben egyszer adódó lehetőséget, hogy interjút készítsen egy neves tech-szakértővel. Beszélgetésük közepette ügyesen... több»

Franklin egy fiatal blogger, aki élete lehetőségeként interjút készíthet egy technológiaguruval. A beszélgetés közben sikeresen hiúsítja meg a férfi elleni támadást. Az akció végén véletlenül hozzájut egy titokzatos gyűrűhöz, amely képessé teszi arra, hogy 57 másodpercet visszaugorjon az időben. A gyűrű segítségével minden hibáját, rossz döntését ki tudja javítani, s teljesülhetnek a legvadabb álmai is. A menő autó és luxusház csak a kezdet – a srác úgy dönt, hogy bosszút áll azon a gyógyszeripari cégen, amely felelős a nővére haláláért.
#1

72 Dűne  (1984)

(16) (10)

akció | kaland | sci-fi

A hatalmas galaktikus birodalmat a padisah uralja. A hatalom megoszlik a nagy uralkodóházak között, amelyek folytonosan versengenek egymással. A birodalmat a fűszer tartja mozgásban:... több»

A hatalmas galaktikus birodalmat a padisah uralja. A hatalom megoszlik a nagy uralkodóházak között, amelyek folytonosan versengenek egymással. A birodalmat a fűszer tartja mozgásban: az anyag, amely lehetővé teszi a csillagok közötti utazást. Ám a fűszer az egész világegyetemben egyetlen helyen szerezhető csak be: a távoli sivatagos bolygón, az Arrakison, amit mindenki csak úgy emleget: a Dűne. Mikor a padisah úgy dönt, a Dűnét átadja az Atreides háznak, kiújul az ősi ellentét az Atreidesek és a Harkonnenek, a Dűne régi urai között.