2019.06.17   szerző: hp   hozzászólások: 0

Bár ezt sem neveznénk pozitív eredménynek, a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül a franchise történetének mélypontja az anyagiak és a kritikák tekintetében is.

A nyár legnagyobb bukását produkálta a Men in Black 4

Hiába mutatták be 4200-nál is több mozivásznon, hatalmas csalódás a Sony számára a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül, mely mindössze 28,5 millió dollárral kezdte meg mozis szereplését. Ez még a franchise korábbi leggyengébb premierjét produkáló Sötét zsaruk 3.-nál is bő 20 millió dollárral kevesebb, ha pedig a 110 milliós büdzsét nézzük, nem nehéz kiszámolni, mekkora veszteséget termelt majd a Chris Hemsworth és Tessa Thompson főszereplésével bemutatott akció vígjáték. A film a kritikusok körében sem talált éppenséggel meleg fogadtatása, erről árulkodik a RottenTomatoes 24 százalékos értékelés, igaz, a nézők ugyanitt 67 százalékra értékelték a produkciót.  A bevételeken némileg szépít a nemzetközi piacokról befolyt 73,7 millió, ez azonban még nem menti meg a stúdiót az anyagi veszteségtől.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy ez a nyár nem a folytatások sikeréről szól majd. A múlt héten messze a várakozások alatt teljesítő A kis kedvencek titkos élete 2 a második helyen végzett 23,8 millióval, de a 154 milliós globális bevételével esélye sincs megközelíteni elődje közel 1 milliárdját.             

Jól tartja magát ellenben a Disney klasszikus élőszereplős adaptációja, az Aladdin, mely egy hónappal a premierjét követően is őrzi dobogós helyét, mely idő alatt világszerte már 724 milliót kaszált.

Ami a premierfilmeket illeti, a MIB 4 mellett egyedüli országos premierként került az amerikai mozikba a Samuel L. Jackson nevével fémjelzett Shaft, melytől hozzávetőlegesen 15 milliót várt a Warner, ehhez képest a 8,3 milliós premierhétvége meglehetősen lehangoló teljesítmény, mely csak az ötödik helyre volt elegendő.

Jócskán visszaesett a múlt héten bemutatott X-Men: Sötét Főnix és a Godzilla: A szörnyek királya is, ha pedig jobban megnézzük a top10-es listát feltűnhet a tendencia: öt olyan folytatásfilm került a mozikba az utóbbi hetekben, melyek mindegyike jócskán az elvárások alatt teljesített anyagilag.

A listát és a pontos összegeket idelent találjátok. Ti milyen filmen voltatok a hétvégén?

#10

62 Mami  (2019)

horror | thriller

A thriller egy ohiói kisváros magányos lakójának, Sue Ann-nek (Octavia Spencer) a történetét meséli el. Sue-t egy nap megkéri a városka új lakója, a még tinédzser Maggie... több»

$3,610,000    
#9

NA Talk Show  (2019)

dráma | vígjáték

Egy késő esti talkshow műsorvezetője megneszeli, hogy hamarosan elveszítheti évek óta biztosnak számító munkahelyét. több»

Rendező: Nisha Ganatra
Forgatókönyvíró: Mindy Kaling
Szereplők: Emma Thompson, John Lithgow, Hugh Dancy, Reid Scott, Amy Ryan
$5,136,734    
#8

akció | krimi | thriller

John Wick tiltott területen, a gazfickók rejtekhelyeként működő Continental Szállodában gyilkolt. Tettével magára vonta a Felső Kör haragját, 14 millió dolláros jutalom... több»

$6,100,000    
#7

akció | fantasy | kaland

Az emberiség a Földet fenyegető, igazi betegség, amire csak egy igazi gyógyszer van: a titánok. Ők pedig megérzik, ha veszélyben az otthonuk, és mindent megtesznek azért, hogy... több»

$8,105,000    
#6

80 Shaft  (2019)

akció | krimi | vígjáték

John Shaft Jr. egy cyber biztonsági szakértő, aki apja és nagyapja segítségével megpróbál utánajárni legjobb barátja rejtélyes halálának.  több»

$8,315,000    
#5

82 Rocketman  (2019)

dráma | életrajzi | musical

A Rocketmanből megtudhatjuk, hogyan vált a visszahúzódó zongoristából, Reginald Dwightból világsztár, akit ma mindenki Elton Johnként ismer. A filmben az Eltont alakító Taron... több»

$8,800,000    
#4

akció | kaland | sci-fi

Az X-ek vetélytársa ezúttal saját csapattársuk, Jean Grey, aki majdnem meghal, miután lesújt rá egy rejtélyes erő. Jean sokkal erősebb, ugyanakkor bizonytalanabb lesz, az eddig... több»

$9,005,000    
#3

77 Aladdin  (2019)

családi | fantasy | kaland

Aladdin egy megnyerő utcai suhanc, aki első látásra beleszeret a dúsgazdag hercegnőbe, Jázminba. Közös jövőjük kulcsa egy egyszerú lámpás és az abban lakó Dzsinn lehet - ám... több»

$16,712,000    
#2

animáció | családi | kaland

A 2016-os első rész hatalmas közönségsikert aratott világszerte, így végre itt a várt folytatás, amelyben ismét bepillanthatunk házi kedvenceink rejtett életébe, azaz abban,... több»

$23,800,000    
#1

akció | kaland | sci-fi

Miután K és J ügynök elhagyta az ügynökséget, H és M ügynökre vár a feladat, hogy megtalálják a bolygónkra érkező ismeretleneket, akik terveit homály fedi, elképzelhető,... több»

$28,500,000